Aasbø vant Formula Drift i Texas! Går for totalseier i 2014!

FREDRIC AASBØ VANT SØNDAG MORGEN 14 SEPTEMBER DELRUNDE 6 I FORMULA DRIFT-MESTERSKEPET I USA PÅ TEXAS MOTOR SPEDWAY. MED BARE EN DELRUNDE IGJEN Å KJØRE LIGGER AASBØ KUN 26 POENG ETTER SAMMENLAGTLEDER CHRIS FORSBERG.

Aasbø fikk tøff motstand allerede i første duell i topp 32. Først møtte han Darren McNamara (Irland) og deretter Justin Pawlak (USA) i topp 16. I Topp 8 var det duell mot antatt dårligere Patrick Goodin (USA), som overraskende slo ut Kenneth Moen i topp 32.

I topp 4 ventet Forrmula Drift-lederen Chris Forsberg (USA). Aasbø kjørte et okay følgerun, men da Forsberg skulle følge Aasbø ble det kontakt og Aasbø sin Scion ble stående utenfor banen med ødelagt forstilling. Team Papadakis Racing rakk akkurat å reparere bilen, før finalen mot Aurimas ‘Odi’ Bakchis fra Lihtauen. første gang Bakchis var i en finale.

Bakchis snurret når han jaktet Aasbø, som for andre gang i år og i karieren vant et offisielt løp i Formula Drift Championschip USA.

DETTE SKAL TIL FOR Å VINNE TOTALT:
Omtrent slik ser regnestykket ut om Aasbø skal bli totalvinner for 2014: Seier gir 100 poeng, andreplass 80, tredje 64, fjerde 48, femte 32 og sjette 16. I tillegg deles det ut 10 poeng for seier i kvalifisering, 7,5 poeng for andreplass, osv.

Uavhengi av kvalifisering må da Forsberg best bli nummer 4 om aasbø vinner for at han vinner totalt. Blir aasbø nummer to i sessongens siste løp, må Forsberg bli best nummer 5. Klarer derimot Aasbø og få 6 poeng mer enn Forsberg på kvbalifiseringen, kan Forsberg få en bedre plassering i finalen enn forklart over, og Aasbø vil fortsatt bli totalvinner.

Vaughn Gittin Jr. (USA) på tredjeplass har bare i teorien sjans på andreplassen (om han vinner siste løp og Aasbø hverken får poeng på kval eller i løp), mens Kenneth Moen på 5. plass har 35 poeng opp til Aurimas Bakchis på 4. plass.

Kanskje litt innviklet det her, men Fredric Aasbø er i høyeste grad med i kampen om å bli årets Formula Drift Champion 2014!

SE OPPTAK OPPTAK FRA LIVESTREAM HER

LIVE PÅ GATEBIL 10-11 OKTOBER!
Årets siste løp går som alltid på legendariske Irwindale Speedway utenfor Los Angeles 10-11 oktober. Og du kan selvfølgelig få med deg alt direkte her på Gatebil.no. Norske tider og program kommer senere.