NM Breisladd på Gatebil 24-26 august!

BILTEMA sponser Breisladden!

Et av de største høydepunktene for både publikum og deltakere på Gatebil er ‘Breisladden’ hvor både amatører og proffe kan delta. På Gatebil Rudskogen den 24-26 august kåres årets «Norske Gatebil-mester» i breisladd 2018.

LINK: Info om Gatebil Rudskogen 24-26 august

Breisladdkonkurransene på Rudskogen kjøres rundt storsvingen før langsletta. Og som navnet på konkurransen sier handler det om å ligge bredt/ ha mest mulig vinkel. I tillegg er det selvsagt viktig med mye røyk, ha stor fart, og samtidig vise at man har full kontroll. Derfor brukes 3 kjegler/ clipping points som bilene skal passere så tett som mulig. For uten clipping points er det nærmest umulig for dommerne å skille de beste.

Nå i august vil også dommerne ha ekstra fokus på høy fart og “hard” inngang/ flick inn i svingen etter startsletta, og hvor mye vinkel man har ved siste clippingpoints.

På bakgrunn av kriteriene over gir 3 dommere fra 0 til 100 poeng hver, og gjennomsnittet av de 3 poengsummene gir poenget for runnet/ breisladden.

PÅMELDING/GJENNOMFØRING:
På Gatebil i august skjer påmeldingen ved at man møter i lineup med bilen, 30 minutter før kvalifiseringen starter søndag morgen den 26 august kl 10:00. Altså oppmøte 09:30. De 80 første bilene som møter får da være med i konkurransen. Registrering og påsetting av startnummer gjøres da fortløpende.

I kvalifiseringen får alle biler ett run hver. De 20 beste i 2wd-klassen og 4 beste i 4wd-klassen går videre til finale kl. 13:00. Her kjører alle 20 2wd-bilene et run hver, hvor de 6 beste går videre i konkurransen. Av disse går de 3 beste videre til selve superfinalen. Biler i 4wd-klassen kjører sin omgang når de 20 2wd-bilene har kjørt, og de 2 beste 4wd-bilene kjører superfinale helt til slutt etter finalen for 2wd-bilene.

4wd-klassen kjører uten clipping points.

Det er lov å ha med servicebiler på banen under finalen og å skifte dekk mellom hvert run.

For å kunne delta i konkurransen må man være registrert for frikjøring en av dagene og vært på førerkurs og tegnet en engangslisens (som gjelder for hele helgen). Deltakere i Gatebil Drift Series trenger derimot ikke være registrert for vanlig banekjøring for å kunne delta i konkurransen.

Det er ingen ekstra påmeldingavgift for å delta.

Passasjer er tillatt, men passasjer må også ha tegnet en passasjerlisens og vært på førerkurs en av dagene.

Både Norske og Svenske biler, pluss biler fra andre land kan delta i konkurransen.

TIDSSKJEMA SØNDAG 26 AUGUST:
09:30. Oppmøte lineup alle deltakere.
10:00. Kvalifisering. Ett run hver.
13:00. Finale. De 20 beste 2wd og 4 beste 4wd

Premieutdeling ved Gatebil stand sammen med Gatebil Extreme, straks etter at Gatebil Extreme Race er ferdig ca. 14.15.

I 2017 vant Robin Alsaker konkurransen for 2wd-biler foran svenske Christian Erlandsson. Andreas Øvergaard og Christian Bakkerud delte 3. plassen, mens Odd Helge Helstad og Ørjan Nilsen ble begge nummer 5.

Kenneth Alm har vært en av de største publikums-favorittene på breisladd-konkurransene på Gatebil de siste 10 årene. Før Gatebil begynte med clipping-points vant han flere av konkurransene, sist i 2010. Da kjørte han en Audi A4 og senere ble det denne Scirocco’n, som ble super-kjendis etter å ha vært med i ‘Børning 2’. Klarer Kenneth å vinne 4×4- klassen i Breisladd’en på Gatebil Rudskogen søndag 10 september?

Dobbelt breisladdmester i 2016! Petter Eriksen fra Askim ble Norsk Gatebilmester i breisladd i 2016 med sin 1200-hesters Nissan S14a. Petter vant også Gatebil VM i breisladd på Rudskogen i juli. I 2017 er han selvsagt klar for å forsvare fjorårets seier.

Stort øyeblikk for Drift Allstar-stjerne Øksnevad! Etter mye motgang og trøbbel i hele 2015 avslutter Fredrik Øksnevad sesongen med å vinne Gatebil NM i breisladd på Rudskogen. I 2014 vant forresten Alvin Lægreid foran Formula Drift superstart Kenneth Moen og Fredric Aasbø.