LINK: Information på Svenska  |  Information in English

LINK: Deltakere som allerede er klare.

LINK: Registrering av deltakere.

DETTE ER GATEBIL DRIFT SERIES:
GATEBIL, Norges Bilsportforbund (NBF) og det Svenske Bilsportforbundet (SBF) lanserer en ny drifting-serie i 2017 – «Gatebil Drift Series». Serien retter seg mot Norske og Svenske PRO drifting-førere og vil bli kjørt på 4 av Gatebil sine 5 festivaler. Deltakere fra andre land kan også delta i serien eller i enkeltløp.

NM OG SM PRO INNGÅR
Både det Norske og Svenske mesterskapet i drifting klasse PRO vil inngå i «Gatebil Drift Series». De som deltar i det Norske mesterskapet får poeng fra løp 1,2 og 3, og de som deltar i det Svenske mesterskapet får poeng fra løp 2, 3 og 4. I tillegg kåres en sammenlagt «Gatebil Drift Champion 2017»

TERMINLISTE: (Kvalifisering)
Runde 1. Vålerbanen, Norge 26-28 mai 2017. (Kval. 25 mai)
Runde 2. Mantorp Park, Sverige 16-18 juni 2017. (Kval. 15 juni)
Runde 3. Rudskogen, Norge 8-10 sept. 2017. (Kval. 7 sept.)
Runde 4. Mantorp Park, Sverige 22-24 sept. 2017. (Kval. 21 sept.)

PROFESJONELL GJENNOMFØRING
«Gatebil Drift Series» skal være mest mulig profesjonell. Både hvordan løpene gjennomføres og hvordan serien og deltakerne blir eksponert. Bl.a. vil det bli satt flere krav til deltaker og team ut over det grunnleggende som teknisk godkjent bil og førerlisens. Det vil være retningslinjer om at bilen skal være ekstra fin, og at man forplikter seg til å bidra til å profilere serien i gjennom egne sosiale medier/ kanaler, etter retningslinjer som settes for deltakere. Gatebil vil gi «Gatebil Drift Series» høy prioritet og legge stor vekt på å profilere serien som en «attraksjon», og samtidig legge godt til rette for å gi alle som deltar god oppmerksomhet.

DOMMERE
«Gatebil Drift Series» kommer til å benytte minst en erfaren internasjonale dommer som også får ansvar for å lære opp Norske og Svenske dommere til å dømme best mulig etter internasjonal standard. Det vil bli holdt grundige førermøter for å informere om hva dommerne vektlegger på de forskjellige løpene/ banene, noe som også vil bli detaljert beskrevet i tilleggsregler som publiseres i god tid før hvert løp.

TIDSPROGRAM – TORSDAG TIL LØRDAG
Trening og kvalifisering er planlagt å bli avviklet på torsdager. Top 32-stige er tenkt kjørt fredag ettermiddag, mens top 16 finale vil antagelig være på ettermiddagen på lørdagen. Premieseremoni vil kommer til å være på Gatebil Aftertrack lørdag kveld.

PÅMELDING
Kun førere godkjent av Gatebil/ NBF/ SBF får delta i «Gatebil Drift Series». På registreringsskjema nederst i artikkelen (planlagt uke 51-52) kan alle som har lyst til å delta registrere seg. Gatebil/ NBF/ SBF velger da ut hvem som skal få være med, om det blir flere som melder seg på enn antallet det bestemmes skal få delta i konkurransen. I utgangspunktet er det satt et tak på 60 deltakere.

TEKNISK REGLEMENT
Norske deltakere må følge det Norske reglementet for NM i Drifting, og de svenske førerne det Svenske reglementet. Førere fra andre land må følge sitt respektive land sin nasjonale driftingserie sine regler, eller de tekniske reglene gjeldende for internasjonale driftingserier, som bl.a. Drift Allstars og Formula Drift. Teknisk ansvarlig for «Gatebil Drift Series» skal allikevel vurdere hver enkelt deltaker fra land uten om Norge og Sverige, og ikke gi tillatelse til å følge et reglement som vil gi en konkurransefordel.

STARTKOSTNADER
Startavgift/ depotavgift og hva som inngår i dette vil bli satt i samsvar med Gatebil, NBF og SBF.

MANGE DELTAKERE ALLEREDE KLARE
Mange norske og svenske førere er allerede informert om planene for «Gatebil Drift Series» og har bekreftet at de ønsker å delta. Komplett liste med de som har bekreftet vil komme en av de nærmeste dagene.

ARBEIDSGRUPPE
Følgende er med i en arbeidsgruppe for «Gatebil Drift Series»: Hans Jørgen Andersson, Henrik Frisak og Bjørn Wahlberg (Gatebil): Christer Halvorsen, Kim Olsen, Johan Svensson og Helen Torgersen (NBF). Max Lundgren (SBF).

FREMDRIFT
Mye ved «Gatebil Drift Series» er fortsatt under planlegging, for det er mange både mindre og større detaljer som enda ikke er avklart hvordan skal være. Bl.a. hvordan konkurransene best mulig skal gjennomføres for å bli så bra som mulig for både deltakere og publikum.

DETTE ER NOE VI JOBBER MED:
– Registreringsskjema for deltakere. Planlagt å komme uke 51-52.
– Teknisk reglement. Planlagt ferdig 1 januar 2017.
– Konkurranseregler.
– Logo og profileringsmateriell.
– Planlegging av gjennomføring av løpene.
– Presentasjon av deltakere.
– Pluss masse mer.

SPØRSMÅL/ TIPS?
Mer informasjon om «Gatebil Drift Series» vil komme fortløpende. Men er det noe du lurer veldig på akkurat nå, eller har du kanskje gode ideer du har lyst til fortelle oss, da kan du selvsagt bare ta kontakt. Du kan også skrive i kommentarfeltet i diskusjontråden under.

Generelle spørsmål (Gatebil):
Hans Jørgen Andersson: +47 915 95 257 – hja@gatebil.no
(Tlf. mellom kl. 09.00 – 16.00)

Tekniske spørsmål (NBF driftingseksjon):
Christer Halvorsen: +47 413 61 022 – crillem3@gmail.com

Sverige (SBF driftingseksjon / Gatebil Mantorp Park):
Max Lundgren: +46 (0)72 151 77 00 – max.lundgren@mantorppark.com
(Tlf. mellom kl. 09.00 – 16.00)

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2