Gatebil nyheter

Bilde: Toyota Europe

Her kan du lese Gatebil-relaterte nyheter, sladder og små historier vi bl.a. kommer over på sosiale medier. Send mail til June eller Bjørn med tips til hva vi bør skrive om: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018:

– – – – – –

Søndag 25.09.2018 / Bjørn

KUL GATEBIL-VIDEO FRA ROBYWORKS

Robyworks fra Latvia var på Gatebil Rudskogen nå i sommer og laget en vanvittig tøff stemningfilm fra festivalen du kan se her. Sjekk også ut den her:

Gatebil og Robyworks planlegger et samarbeid for sesongen 2019 slik at det helproffe filmteamet fra Latvia kan komme å lage tøffe filmer fra alle neste års Gatebil festivaler.

Se Robyworks sin Youtube-kanal

– – – – – –

Mandag 24.09.2018 / June

DRAMATISK FOR KAI ROGER

I første finaleløp under helgens NM-runder på Vålerbanen fikk Kai Roger Bakken problemer og dro av banen i 70 kilometer i timen og havnet rett i dekkbarrieren. 

– Det så ikke pent ut, formidler Fredrik Sørlie, som kjørte forbi ulykkesstedet.

Foto: Marius Svingen

Bilen fikk seg en skikkelig trøkk, men Kai Roger slapp heldigvis fra det uten skader.

– Jeg er litt usikker på hva som skjedde, men mye tyder på at et styrestag gikk av og revnet fremdekket, sier Kai Roger til Gatebil.no mandag formiddag. 

– Skadene er omfattende, men vil forhåpentligvis ikke komme i veien for neste års satsing.

Kai Roger havnet på tredjeplass totalt i Racing NM i klassen GT+, hvor også Alfred Bakken, Fredrik Sørlie og Truls Bakken har deltatt. Kai Roger lover at når han nå skal bygge bilen opp igjen, skal den få alle de oppgraderingene han og teamet har siklet på en stund allerede. Vi gleder oss til å se Kai Roger på banen med oppgradert Lotus Esprit på Gatebil neste sesong!

– – – – – –

Søndag 23.09.2018 / June

PERSET PÅ VÅLERBANEN

Både Fredrik Sørlie og Alfred Bakken satte ny personlig rekord på Vålerbanen under Racing NM nå i helgen. Fredrik Sørlie kjørte på 54.388, mens Alfred stadig forbedrer seg og denne gangen satte en personlig bestetid på 55.477. Imponerende av Bakken, som med dette avslutter sin aller første sesong som racingsjåfør.

– Nå føler jeg at det har løsnet litt, sier Alfred.

– Det hjalp veldig at bilen ble satt opp litt annerledes før Gatebil på Rudskogen i august. Da begynte resultatene å komme. Det er veldig gøy å se fremgang.

Sørlie er imidlertid fortsatt hakket kvassere. Under søndagens finaleløp ble Sørlie forsinket av en trekloss som hadde satt seg fast i hjulet. Han måtte ta et pitstopp og kom ut på banen igjen, bakerst i feltet, og hele 38 sekunder bak Alfred da det var 10 runder igjen. Sørlie dro forbi den ene etter den andre, innhentet Alfreds ledelse og kom til slutt på en imponerende andreplass.

– – – – – –

Søndag 23.09.2018 / Bjørn

AASBØ TESTET NYE SUPRA

Noen dager på jobb er litt kulere enn andre. Selv for drifting-proff Fredric Aasbø. For siden Fredric er offisiell Toyota-fører, fikk han selvsagt lov å teste sladde-potensialet til prototypen av kommende Toyota Supra.

Sjekk ut video med banetest av prototypen av nye Toyota Supra hvor Aasbø kjører fra ca. 14.10.

– Bilen er helt topp, med fin seksylindret turbomotor og en styring som er mye bedre enn Supra MKIV, meldte Fredric etter testen, og legger til at det blir veldig spennende å se fortsettelsen på dette frem mot den endelige produksjonsbilen.

På testen sammen med Fredric var også WRC-sjåfør Jari Matti Latvala og Toyota Le Mans-sjåfør Mike Conway.

– Ganske fett å få vise disse gutta litt av min drifting-verden, og samtidig lære av dem, avslutter Aasbø.

Får vi se nye Toyota Supra på Gatebil allerede i 2019?

– – – – – –

Lørdag 22.09.2018 / Bjørn

BLODSENKA RETRO-IKONER

Kanskje ingen typisk nyhet, men vi syntes bilene til tidligere Gatebil-ansatt Henrik Thorstensen ble så tøffe etter en makover i Photoshop at vi hadde lyst til å poste bildene i vår nyhetsfeed.

Den røde er en 1976 Ford Escort 1,3L med kun 79.000 km på telleren, og var helt original men nylakkert da Henrik kjøpte den. Henrik har fått monterte klassiske «BDA» rallyskjermer og frontspoiler, RS bakspoiler, korte fangere, noen store ekstralys og knalltøffe Image felger. Motoren er byttet til en 1,6 med doble Webere, grenrør, hvassere kam og porta top, trimmet av Svein Kristiansen på Hadeland.

Den sorte er en Renault 5 Turbo 2 med råfete Gotti felger. Dette er bil nummer 149 av 200 som ble produsert for å klasse Renault 5 inn i Group B rally. Bilen har en midtmontert 1,4-liters turbomotor på 160 hester, men denne er oppjustert til over 200. Som andre sjeldne 80-tals ikoner har prisen steget fryktelig de siste årene, så for et bra eksemplar av de såkalte homolegeringsbilene, må du regne med å betale minst 100.000 EUR.

Begge bilene håper vi selvsagt blir å se på Gatebil i 2019.

– – – – – –

Fredag 21.09.2018 / June

ZYRUS BYGGER LAMBO DRIFTEBIL

Radni Molhampour i Zyrus Engineering melder på Facebook at de endelig har fått sin aller første bestilling på en custom Lamborghini Huracan. Zyrus Engineering ble opprettet tidligere i år, med mål om å selge ombygde Lamborghinier med ekstrem ytelse, først og fremst ment for bruk i racing. Bestillingen som nå har kommet inn etterspør imidlertid en fullspekket driftebil, basert på et Supertrofeo chassis.

– Dette vil bli en av få i sitt slag i verden, melder Radni.

– Bilen vil bli utstyrt med V8 twin turbo, carbon karosseri, Öhlins understell, Motec ECU, Xtrac girkasse og masse annet gromt utstyr. Helt rått!

Det meldes at det her er snakk om en norsk kunde, så vi antar at det etter hvert vil bli mulig å se bilen i aksjon på norsk bane. Tiden vil vise om bilen blir en ny utfordrer i Gatebil Drift Series.

De siste åtte månedene har Zyrus Engineering brukt på å bygge det de omtaler som «en mer elegant, råere og bedre Lamborghini Huracan». Denne bilen vil bli lansert på Oslo MotorShow som Zyrus LP1200. Den omtalte driftebilen vil bli en variant av Zyrus LP1200.

– – – – – –

Torsdag 20.09.2018 / June

VIL TA OPP KAMPEN MED VERDENSELITEN

Andreas Vaa stiller med nytt bygg i neste års Extreme-serie, og Andreas har ikke spart på kruttet under byggeprosessen.

Bilen er en original 2004 Porsche 996 Cup, som Andreas har bygget om til en 2010 997 RSR med twin turbo, altså en bil av et litt annet kaliber enn Supraen vi er vant til å se ham i.

– Nå er det ikke mulig å gjøre det bedre med Supraen, så for å hevde meg høyere i Extreme, og ta opp kampen med verdenseliten, ville jeg bygge noe nytt og bedre, forklarer Andreas. Nå har bilen angivelig stått på bukker i over ett år, men endelig kan Andreas fortelle at bilen er på bakken.

Andreas har byttet hele karosseriet, bare takplata er igjen, bilen har fått twin turbo, sekvensiell girkasse fra Hollinger, Triton treplata clutch, titan eksosanlegg, custom drivaksler og spacere og selvlaget luftfiltersystem.  I tillegg har bilen DO88 intercooler kit.

– Det grommeste man får til Porsche, bekrefter Vaa.

Motoren er det svensk-italieneren Rickard Cornacchini som har bygget, og det er også han som snart skal mappe og justere bilen for at den skal kunne yte maksimalt i kampen mot verdenseliten i Extreme neste sesong.

– Vi satser på firesifret, konstaterer Vaa.

– Turboene yter 550 hestekrefter hver, så i overkant av 800 kjørbare, gode hester, pluss litt bonus fra en boost-knapp, det forventer vi, avslutter Andreas Vaa som har deltatt i Gatebil Extreme helt fra 2009.

Andreas Vaa på Facebook

– – – – – –

Torsdag 20.09.2018 / Bjørn

PÅ LANGTUR TIL GATEBIL

Noen er ivrigere enn andre for å komme seg på Gatebil. Stig Bornø kjørte hele 3745 kilometer (tur-retur) fra Hammerfest i Nord Norge for å delta på Gatebil Mantorp.

– Jeg har deltatt på Gatebil i Norge i 10 år, men dette var første gang jeg dro til Mantorp Park, forteller Stig som kjører en 2007 Nissan 350Z driftingbil med en 3,5 liters V6 twin-turbo.

– Mantorp Park var en helt rå bane, og ikke minst var den nye driftinggården som var laget i dragracingdepoet helt genial. Kanskje litt plundrete å komme seg bort dit på den smale grusveien, men det fikser de sikkert på til senere.

– Jeg er klar for mange flere langturer til Gatebil, og til neste år har jeg et håp om å få kjøre i Gatebil Drift Series. For jeg syntes selvsagt at serien bør ha med en fører fra Nord Norge.

– – – – – –

Onsdag 19.09.2018 / Bjørn

HOW TO VISUALISE YOUR SHOOTS!

Sjekk ut hvordan fotograf Dave Cox jobber og hvordan han tok det råfete bildet av Vidar Frogner sin Gatebil Extreme Porsche 993 GT2 Evo Extreme for Gatebil Magazine som er i salg nå. Gatebil Magazine selges sammen med bladet Autofil over alt hvor det selges blader.

– – – – – –

Onsdag 19.09.2018 / Bjørn

FLASHBACK GATEBIL MANTORP

Her er en liten video med litt stemning fra Gatebil på Mantorp Park i Sverige. Se flere videoer fra Gatebil på Mantorp på Gatebil sin Facebookside.

– – – – – –

Tirsdag 18.09.2018 / June

TILBAKE PÅ GATEBIL I 2019

Isabelle Jofjord, som ble kåret til Gatebil Pit Girl i 2016, har tatt et friår fra Gatebil-sirkuset i anledning fødselen av sitt første barn tidligere i sommer. Isabelle ble mamma til en liten gutt som heter Jason.

– Livet som mamma er helt fantastisk! Jeg har ikke mye egentid lenger, men når jeg først har det, setter jeg virkelig pris på det mye mer enn før. Jeg lever plutselig et helt annet liv, men jeg elsker det!

Isabelle flytter snart inn i nytt hus sammen med kjæresten og lille Jason.

– Jeg kommer tilbake til Gatebil neste år, forsikrer Isabelle.

– Når lillegutt blir litt større håper jeg vi kan ta ham med. Pappaen hans kjører litt drifting, så vi vil så klart at han skal få være med og se på når han blir litt større og forstår litt mer.

Og hvem vet, kanskje om noen år er det lille Jason som står på startplata på en Gatebilfestival?

Isabelle på Facebook

– – – – – –

Lørdag 15.09.2018 / Bjørn

ØRJAN NILSEN VANT GDS 2018

Det ble en dramatisk og spennende avslutning på årets sesong i Gatebil Drift Series, og med kun 6. poengs margin var det Ørjan Nilsen (med størst glis) som vant sammenlagt foran Joakim Johnsen.

Nilsen ledet med kun 11 poeng på Johnsen før det 4. og siste løpet på Mantorp lørdag. Og allerede på kvalifisering fredag knappet Johnsen inn 5 poeng på forspranget. Men det var allikevel slik at den som kom lengst i Top 16 var den som ville vinne totalt.

Nilsen og Johnsen kom på hver sin side av stigen, og en drømmefinale var selvsagt at begge skulle komme helt til finalen og gjøre opp om både seieren i løpet og serien totalt.

Men slik ble det ikke.

For da både Ørjan Nilsen og Joakim Johnsen røyk ut i sine Top 16 dueller, var det bare å gratulerer Ørjan Nilsen som årets mester.

Se alle resultater fra helgen her.

– – – – – –

Lørdag 15.09.2018 / Bjørn

ÅRSAVSLUTNING GATEBIL EXTREME

Lørdag kveld inviterte Gatebil og seriesponsor ‘Brian James Trailers’ til premieseremoni og feiring av Top 10 i Gatebil Extreme Time Attack og Race Series.

Bildet over er av vinnerne i Extreme Race. Fra venstre speaker Arild Dyrkorn, Gatebil Pit-girl 2015 Michelle Trosthoel, Ronin Jonasson, Bosse Jonasson, Alfred Bakken, Hans Frisak og Eivind Bekkeli. Foran på kne med den største pokalen Trond Garberg og Börje Hansson. Kai Roger Bakken, Andreas Vaa, Anders Ringstad og Marcelo Adrian Garcia var ikke tilstede.

Hvem som fikk hvilken plassering og hvem som vant Time Attack-serien ser du om du trykker på linken under.

Se alle resultater Gatebil

– – – – – –

Lørdag 15.09.2018 / Bjørn

SEIER TIL OLOFSSON I GDS FINALE

Endelig kom årets første seier for Jim Olofsson som lørdag vant årsfinalen i Gatebil Drift Series på Mantorp Park.

Med god støtte fra sponsorer og hjelp av gode venner har Jim Olofsson har ofret et helt år hvor han skal satse 100 prosent på drifting ved å kjøre hele 3 serier. SM i drifting, Drift Masters og Gatebil Drift Series.

Det har vært både nedturer og oppturer, men en seier manglet. Og den kom endelig nå på Gatebil sin årsfinale på Mantorp hvor han i finalen vant over Christian Bakkerud.

Gatebil gratulerer både Jim Olofsson og nummer 2 Christian med fantastisk bra kjøring kjøring.

Se alle resultater fra helgen her.

– – – – – –

Lørdag 15.09.2018 / Bjørn

VANT 3 GATEBIL-TROFEER

Lørdag var det utstilling og Gatebils jury delte ut 30 Gatebil-trofeer fordelt på 8 klasser. Og Henrik Mattson dro hjem med hele tre stykker for sin fantastiske Volvo V70.

Henrik sin Volvo ble kåret til ‘Årets Bygge’ av det Svenske bilbladet Bilsport i 2017, og etter dette har det meste av bilen blitt plukket helt ned og bygget opp på nytt om mulig enda mer strøkent.

I tillegg vant Henrik pris for juryens utvalgte biler i klassen ‘Made in Europa’ og ‘Best Shine and finish’. Gatebil gratulerer!

Se resultatliste fra utstillingen

– – – – – –

Fredag 14.09.2018 / Bjørn

LÆGREID VANT GDS KVALIFISERING

Alvin Lægreid fra Norge (til høyre) vant kvalifiseringen på årets siste løp i Gatebil Drift Series her på Mantorp Park i dag fredag. I Top 16 møter han kompis Christian Bakkerud (til venstre).

– Jeg er utrolig fornøyd, sier Alvin. – På GDS her på Mantorp i juni greide jeg ikke en gang å kvalifisere meg, selv om jeg fikk det bra til på trening. Det viste seg at mye av hjulopphenget foran var løsnet. Vi fikk skrudd til og som en liten revansje ble jeg da nummer to på breisladden.

– På GDS løp 3 på Rudskogen i august kvalet jeg som nummer 3, og jeg har nok tatt med meg litt selvtillit derifra hit til Mantorp, for jeg føler jeg kjører avslappet og bilen fungerer veldig bra.

Lagreid møter Christian Bakkerud i Top 16, og vinneren av den duellen skal kjøre mot vinneren av Odd-Helge Helstad og GDS-leder Ørjan Nilsen.

– Det blir mange veldig spennende dueller i Top 16 i morgen. For min egen del blir det selvsagt tøft å møte Christian, for sist vi kjørte duell var det han som vant. Men jeg vet nå hvordan jeg skal ta han, avslutter Lægreid og flirer.

– Både jeg og Alvin er tent på å avslutte året med en seier i et GDS-løp, og jeg unner Alvin alt godt, sier Christian. – Men han skal kjøre veldig bra for å komme videre fra Top 16.

Top 16 kjøres i morgen lørdag kl. 15:00.

Resultat GDS Kval R4

– – – – – –

Fredag 14.09.2018 / Bjørn

KAI ROGER VANT TIME ATTACK

Før siste løp i Extreme Time Attack hadde Kai Roger en betryggende ledelse på svenske Robin Jonasson. Men om Robin vant her på Mantorp måtte Kai Roger dårligst bli nummer 3 for å sikre seieren i sammendraget.

Og med tiden 1.16.126 ble det både seier i årets siste løp og totalt for 4. år på rad. Gatebil gratulerer!

Team KRB på Mantorp. Fra venstre: Truls Bakken, Anders Weum, Christoffer Brge Olsen og Kai Roger Bakken. Kai Nygård ville ikke være med på bildet.

Resultater Extreme  Time Attack løp 5

Resultater Extreme  Time Attack total 2018

– – – – – –

VIDEO – KLART FOR KVAL GDS

Vår svenske reporter Dennis Steyvon gikk en runde i depoet og pratet med førerne som kjemper i toppe i Gatebil Drift Series

LES OGSÅ: Hvem vinner GDS 2018?

– – – – – –

Fredag 14.09.2018 / June

OLOFSSON UTFORDRER

Svensken Jim Olofsson har viet hele året til å kjøre drifting, og kjører både SM, Drift Masters og GDS. Sesongen har imidlertid bydd på en del utfordringer for Olofsson.

– Sesongen har vært lang og kronglete, med mange konkurranser og store krasjer, bekrefter Olofsson.

Nå er han imidlertid tilbake på Mantorp, og satser på pallplass.

Foto: Patrik Karlsson

– Vi kjenner oss sterke og skal gi alt vi har for å komme blant topp fem, sier Olofsson.

Jim Olofsson Drifting på Facebook

– – – – – –

Torsdag 13.09.2018 / June

STUNTMANN I NY MICHAEL BAY-FILM

Joachim Waagaard røper endelig på Facebook hvorfor han ikke kommer til Gatebil på Mantorp, han er nemlig innleid som stuntmann i den nye Michael Bay-filmen 6 Underground. 6 Underground spilles inn i Italia, og har et budsjett på 150 millioner dollar.

Waagaard selv vil ikke røpe så mye, men kjæresten Celine har et og annet hun vil fortelle:

– Jeg fikk bare en melding, jeg, hvor det sto: Du må skynde deg hjem, jeg skal til Italia!

Celine ler. Dette er nok ganske typisk Joachim.

– Han jobber fra 05.00 til 20.00 hver dag, så det er nok ikke så lett å få tak i ham.

– Jeg har inntrykk av at det går i ett, at man har et veldig tight og konkret tidsskjema å overholde, og at de ikke gir seg før ting er 100 prosent.

Joachim fikk en telefon fra Michael Bay personlig, og samme kveld måtte kjæresten kjøre ham til Gardermoen. Derfra gikk flyet til Italia. Celine tror ganske sikkert at det hadde noe og gjøre med hans opptreden i Redbull Drift Shifters tidligere i år, samt måten han er som person.

– Jeg tenkte det skulle være en helg, i verste fall en uke, men der tok jeg visst rimelig feil, ler Celine. Nå har nemlig Joachim vært borte i to hele uker.

– Det hadde vært enklere om jeg hadde hatt en dato å forholde meg til, men jeg aner ikke hvor lang tid dette kan ta. Men jeg kan tenke meg at det er en super mulighet, både økonomisk og for nettverket hans.

Michael Bay har tidligere regissert blant annet Armageddon, Transformers og Pearl Harbor. 6 Underground slippes i 2019.

Ikke nok med at vi har fått se Waagaard som rapper på scenen på Gatebil, neste år får vi altså kanskje se ham som stuntmann på kinolerretet.

#6undergound på Instagram

Joachim Wagaard på Facebook.

– – – – – –

Tirsdag 11.09.2018 / June

TESTER NY HURACAN PÅ MANTORP

Ikke nok med at Team Zyrus Engineering brakte hele tre Lamborghini Huracan inn i Extreme i år, nå har også svensken Nermin Sipkar gått til anskaffelse av den italienske superbilen, og har planer om å teste den i Extreme-feltet på Mantorp førstkommende helg.

– Jeg har bare testet den én gang tidligere, så det blir ikke lett å sette gode rundetider enda, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier en positiv Sipkar, som holder på for fullt med alle forberedelsene til årets siste Gatebilfestival.

Bilen ble hentet inn fra England, og har aldri kjørt konkuranser før. (Bildet over er av tilsvarende bil eid av Team Zyrus Engineering).

– Sånn sett er den unik, sier Sipkar.

– Bilen føles utrolig bra! Den er stabil,  har mye effekt og bredt register, så det ser veldig bra ut for fremtiden. Men jeg trenger mange runder før jeg kan kjøre virkelig fort med den, avslutter Sipkar, som håper det blir full sesong med Gatebil i 2019.

Nermin Sipkar på Facebook

– – – – – –

Mandag 10.09.2018 / Bjørn

ONROADERS VLOG GATEBIL JUNI

Onroaders fulgte Jim Olofsson på Gatebil Mantorp i juni. Perfekt oppvarming foran Gatebil årsfinale på Mantorp Park førstkommende fredag, lørdag og søndag.

Onroaders på Facebook

– – – – – –

Søndag 09.09.2018 / June

KAN SIKRE SEG PALLPLASS I GDS

Svensken Tony Avertstedt ligger på femteplass sammenlagt i Gatebil Drift Series før siste runde på Mantorp Park neste helg. Han har mulighet til å klatre seg opp på en tredjeplass, og vil gi alt for å innhente ledelsen til Helstad og Bogen.

– Jeg er superspent på å kjøre finalen på Mantorp, bekrefter Averstedt.

– Etter litt tull på Rudskogen, har vi gjort noen småjusteringer på bilen, som vi håper vil gi resultater, informerer svensken.

– Jeg skal satse 110 prosent for å få en så bra plassering som mulig på hjemmebane!

Resultatliste sammenlagt etter GDS R3.

Averstedt Motorsport på Facebook

– – – – – –

Lørdag 08.09.2018 / June

GJENSYN PÅ MANTORP

Publikumsfavoritt Michelle Trosthoel, som ble kåret til Gatebil Pit Girl i 2015, er tilbake på Mantorp Park neste helg.

– Denne helgen skal jeg bare dele ut premier til vinnerne av de ulike konkurransene, sier Michelle, som har jobbet litt av og på for Gatebil siden 2015.

– Jeg gleder meg til å treffe alle nære og kjære, og til å kjenne lukten av dekkrøyk igjen, fortsetter hun. Og det er ikke utenkelig at Michelle blir å se også på fremtidige Gatebilfestivaler.

– Jeg trives og kan godt tenke meg å fortsette å hjelpe til når jeg kan og føler for det, bekrefter hun.

Michelle på Facebook

– – – – – –

Fredag 07.09.2018 / Bjørn

R.I.P BURT REYNOLDS!

Burt Reynolds, helten i ‘Smokey and The Bandit’, tidenes kuleste bilfilmer etter Flåklypa, døde torsdag av hjerteinfarkt 82 år gammel.

Det ble laget tre ‘Smokey and the Bandit’ filmer, men det er bare de to første, hvor Burt Raynolds har hovedrollen som “telles”. Over ser du noen klipp fra film nummer to som kom i 1980.

– – – – – –

Torsdag 06.09.2018 / Bjørn

KARELS NYE MOTOR KLAR TIL MANTORP!

Karel Silha har vært fast deltaker i Gatebil Extreme siden 2015, og i 2017 begynte han virkelig å få fart på sin 2007 BMW M3. Bilen er proppfull av gromme deler og Karel kjører bra, men han følte at mer effekt måtte til for å henge med de raskeste, så før årets sesong bygde han ny motor.

Når den nye motoren skulle bremses ble det derimot problemer med elektronikken, og hele sommeren har gått med for å finne en bra løsning. Men endelig, til årets siste løp på Gatebil Mantorp 14-16 september, står en kraftbombe av en stroket ESS kompressortrimmed BMW V8 klar i bilen. 810 hester bremset på vanlig 98 oktan pumpebensin.

Karel Silha på Facebook

– – – – – –

Onsdag 05.09.2018 / June

EXTREME-BABY PÅ VEI

Eneste kvinnelige fører i Extreme, Kimsan Eriksson, venter barn, og blir ikke å se i Extreme-feltet på Mantorp Park neste helg.

– Det skal bli så spennende. Hun har vært i magen siden før Gatebil på Våler, så hun har vært med hele sesongen, ler Kimsan, som fant ut av graviditeten sent i juni. Nå føler hun at det er nok Extreme-kjøring for i år.

Kimsan Eriksson og kjæresten Jimmy Kylen venter barn i februar. Foto: Privat

– Nå behøver jeg litt ro, sier Kimsan. Hun utelukker likevel ikke at det blir en god del frikjøring også på Mantorp, og håper jenta får racing inn med morsmelka.

– Jeg håper det blir en ordentlig motorprinsesse! Kanskje står hun også på startstreken en gang i fremtiden?

Kimsan Eriksson på Facebook

– – – – – –

Tirsdag 04.09.2018 / Bjørn

NORSK DRIFTING-HONDA VEKKER OPPSIKT!

Stian Jacobsen fra Sandvika har siden 2015 bygget på sin vanvittige Honda Civic driftingbil, og siste helg i august var han invitert til selveste ‘HEM Honda Euro Meet’ i Nederland for å vise frem bilen.

– Bilen fikk utrolig mye oppmerksomhet, men den er riktignok ikke ferdig, forteller Stian. – Men det blir den til neste år, forsikrer han.

– Det som gjenstår er egentlig bare motor. Jeg skal bruke en 3-liter V6 som er vanlig i Honda varebiler i USA, og med 2 turboer går jeg for firesifret effekt.

Gatebil gleder seg til å komme på garasjebesøk og fotografere hver detalj på bilen når den er ferdig. Og enda mer ser vi frem til at Stian skal teste drifting-Hondan på Gatebil festivaler i 2019.

Flere bilder på Stians Facebookside

– – – – – –

Tirsdag 04.09.2018 / June

FROGNER SULTEN PÅ NY BANEREKORD

Førstkommende helg samles Porsche-entusiaster fra hele landet på Rudskogen Motorsenter. I anledning Porsches 70 års-jubileum arrangeres Porsche-festivalen, hvor Porsche Norge har samlet en del av den grommeste arven etter Ferdinand Porsche i en utstilling man trolig ikke har sett maken til i Norge, i følge festivalens egne nettsider.

Flere kjente profiler fra det internasjonale Porsche-miljøet vil delta på festivalen, og for Gatebil-fansen spesielt, blir det svært spennende å se om Vidar Frogner klarer å slå sin egen banerekord fra Time Attack 24. august.

LINK: Resultater Gatebil Time Attack 24. august.

I tillegg til utstilling og aktiviteter for hele familien, vil det bli kjørt Porsche Carrera Cup Skandinavia, og man vil kunne oppleve STCC-serien for første gang på Rudskogen.

Porsche-festivalen blir en fin oppvarming før Gatebil på Mantorp Park 14. til 16. september. For info og billetter til Gatebil på Mantorp Park, klikk her.

– – – – – –

Mandag 03.09.2018 / Bjørn

MER BILDER FRA RUDSKOGEN

Det dukker hele tiden opp flere bildegallerier fra Gatebil på Rudskogen nå i august, og i dag ble vi tipset om hele 248 bilder fra AD Phooto, alias Alen Demirovic.

Klikk her for galleri

– – – – – –

Søndag 02.09.2018 / June

NY GATEBIL-FOTOGRAF

Yngvar Brekke har alltid likt å ta bilder. Han kjøpte sitt første speilreflekskamera da han var 19 år gammel, og siden da har han løpt rundt med kamera rundt halsen på alt fra rally- og rallycrossløp til roadracing events. Nå er han altså engasjert som Gatebil-fotograf, med mål om å formidle fart og stemning, gjerne fra nye vinkler.

Foto: René Skaret

– En erfaring jeg har gjort meg er at det kan være lurt å følge med på hva som kommer flyvende gjennom lufta når man er på aftertrack og fotograferer, flirer Brekke, som gleder seg til å fotografere enda flere ekstreme biler, mer dramatikk og action, glade tilskuere og god stemning neste sesong.

Yngvar Brekkes bildegalleri fra Gatebil på Rudskogen i august ser du her.

– – – – – –

Søndag 02.09.2018 / Bjørn

RÅTØFT EXTREME-BILDE!

Det her er kanskje ingen typisk nyhet, men vi syntes det her bildet til Carl Bronken, sjef for nettsiden Svidd Gummi, var så vanvittig tøft at vi måtte ha det med i vår nyhetsfeed.

Vi venter spent på Svidd Gummi sin artikkel med flere bilder fra Gatebil nå i august, men i mellomtiden anbefaler vi at du sjekker ut artikkelen Carl Bronken og de andre i Svidd Gummi laget etter Gatebil i juli.

Se artikkel på Sviddgummi.no

– – – – – –

Lørdag 01.09.2018 / Bjørn

SE FROGNER SITT REKORD-RUN

Under Gatebil Extreme Time Attack på Rudskogen sist helg satte Vidar Frogner ny Gatebil-rekord med tiden 1.22.9 med sin hvite Situne Porsche 993 GT2 RSR. Dette var samtidig også ny banerekord på Rudskogen for såkalte chassisbiler.

Vidar Frogner jakter også nye rekorder under finalen i Gatebil Extreme på Mantorp Park i Sverige 14-16 september.

– – – – – –

Fredag 31.08.2018 / Bjørn

RINGNES VLOG 135

Gatebilkjendis Tor-Anders Ringnes har i nesten 2 år laget VLOG på sin Youtube-kanal, og tilsammen har det blitt hele 135 stykker. De fleste handler om bygging av hans nye Toyota GT86 driftingbil, men også masse annet. Den her er fra Gatebil Rudskogen sist helg.

Tor-Anders sin Toyota GT86 var ferdig til Gatebil på Rudskogen i juli hvor han for 3. gang vant Gatebil Super 3 for Team Toyota sammen med Fredric Aasbø og Ola Jæger. Bilen til Tor-Anders ble også kåret til ‘Car of the show’.

– – – – – –

Fredag 31.08.2018 / Bjørn

NORBE FILMS OG PONYDRIFT
Norbe Films fra Litauen har fått legendestatus for sine noe særegne driftingfilmer, og har tidligere laget noen råkule filmer fra Gatebil. I juli var Norbe Daunoravičius pluss en kameraman tilbake for å lage film om Rasmus Möller og Michel Rayes i Team Ponydrift Racing Gear. Filmen ble postet i dag fredag 31 august.

Send oss gjerne tips til andre bra filmer og bildegallerier fra Gatebil festivaler. bw@gatebil.no

– – – – – –

Torsdag 30.08.2018 / Bjørn

LYST PÅ DENNE?

En av de kanskje kuleste såkalte hjemmebygde bilene som har kjørt i Gatebil Extreme de siste årene er BMW’n til Thomas Garder. Og nå er bilen til salgs.

Bilen ble bygget av Mazhar Iqbal og deltok på Gatebil første gang i 2014. Bilen er opprinnelig en 1990-modell 520, men bare baklamper og speiler er vel det som er igjen fra originalbilen. Mazhar har lagt ned utallige timer i bilen for å gjøre den både rask, driftssikker og ikke minst tøff.

Motoren er en 3,8-liter fra M5, men også her er det lite igjen som er originalt. Den har selvsagt fått turbo og yter 846 hester og 919 Nm – målt på hjula. Motoren er også flyttet nesten en halv meter bakover i bilen for en nærmest perfekt vektfordeling.

Thomas forlanger 329,000,-, som antagelig er langt under hva den har kostet bare i deler. Pluss hundrevis av timer med arbeid.

Bilen står i Thomas sin butikk Bærum Auto, og Thomas treffes på telefon 64 80 80 18.

Sjekk ut annonse på Finn.no

Se alle deltakere i Gatebil Extreme 2018

– – – – – –

Torsdag 30.08.2018 / Bjørn

DRIFTMASTERS DOMMER I GDS FINALE!

I Gatebil Drift Series (GDS) har vi en norsk og en svensk dommer, pluss en dommer fra Formula Drift USA. Men samme dato som finalen i GDS på Mantorp 14-16 september, er det også Formula Drift runde 7 i Dallas, Texas. Så hverken Brian Eggert eller Ryan Lanteigne som har vært dommere i GDS kan komme på Gatebil. Vi har derimot vært heldige å få tak i en bra erstatter – David Kalas fra Tsjekkoslovakia.

David Kalas er dommer i det Europeiske mesterskapet Drift Masters, og har lang erfaring som dommer i andre serier. Han har også vært spotter i Formula Drift for Polske Piotr Wiecek som ligger som nummer 3 i årets Formula Drift, tett bak Fredric Aasbø og James Dean. I tillegg sitter David i FIA sin internasjonale driftingkomite, sammen med bl.a. Ryan Lanteigne og Norske Christer Halvorsen.

Dommere i GDS finale på Mantorp 14-16 september blir dermed Mattias Jönsson fra Sverige, Arnfinn Sundin fra Norge og David Kalas fra Tsjekkia.

Se sammenlagt resultat GDS etter R3

– – – – – –

Onsdag 29.08.2018 / Bjørn

TØFFE BILDER FRA GDS R3!

I dagene etter Gatebil-festivalene dukker det alltid opp masse bilder og filmer på Sosiale Medier. Ett av galleriene vi likte veldig godt var fra Thomas Håberg Media, som virkelig har fått noen blinkskudd av mange av bilene som deltok i Gatebil Drift Series.

Sjekk ut alle bilder her.

– – – – – –

Tirsdag 28.08.2018 / Bjørn

#BAKKERUDLIFE FRA RUDSKOGEN

Rallycross superstjerne Andreas Bakkerud har sin egen Youtube-kanal #bakkerudlife hvor han poster massevis av råkule filmer fra alt mulig han holder på med. Ikke bare rallycross. I sommer var han også en tur på Gatebil Rudskogen og hadde bl.a. hjulskifte-konkurranse med Fredric Aasbø.

Andreas Bakkerud sin video fra Gatebil i juli har ligget på nett en god stund så dette er kanskje ingen nyhetssak. Men vi ble ikke oppmerksom på denne før nå, så da måtte vi selvsagt få den med.

Sjekk ut Bakkerudlife på Youtube

Se Gatebil sitt videogalleri

– – – – – –

Mandag 27.08.2018 / Bjørn

JURYEN FORNØYD MED OPPMØTE

Gatebil sin jurye på utstillingen var godt fornøyd med oppmøte av biler på utstillingsområdet på Gatebil Rudskogen 24-26 august. Utstillingen var i det gamle depoet, og tilsammen ble det delt ut 40 Gatebil-trofeer i totalt 8 klasser.

Fra venstre David Takk, Odd Ivar Aaram, Andreas Hoås Wennevold og Eirik Gulbrandsen. Utstillingen på alle Gatebil festivaler er sponset av Autoglym.

Her ser du hvem som vant.

– – – – – –

Gatebil hovedpartner for 2018:

annonse

annonse