I 2018 fyller Gatebil 25 år, og årets første jubileumfestival er på NAF Trafikksenter Vålerbanen i Braskereidsfoss den 25 til 27 mai.

Artikkelen oppdateres fortløpende. Sist oppdatert 26.12.2017.

LINK: Se bilder fra Gatebil på Vålerbanen 2017

Gatebil hovedpartner for 2018:
570x200_shell_v2

BANEKJØRING – 3 KLASSER!
Gatebil handler først og fremst om frikjøring på banen. Både for de som vil sladde og for de som vil kjøre spor. Frikjøringen deles derfor inn i 3 klasser. Klasse 1 heter «Straight line» og er for alle som vil kjøre spor og raske runder men ikke sammen med biler som sladder. Klasse 2 «Open Line» er for de som både vil kjøre fort men også har lyst til å kunne sladde. Og klasse 3 «Drift Line» for alle driftingbiler og andre som vil kjøre mest mulig på sladd/ drifte rundt hele banen.

Alle med førerkort kan delta, og både fører og passasjer må bruke kjøredress og hjelm. Sparco kjøredress kan leies rimelig på standen til Gatebils partner Gundersen Motorsport. Men kjører du på bane ofte er det lurt å kjøpe egen. Krav om kjøredress gjelder på alle arrangementer i Norge med frikjøring på banen. Mer info om banekjøring kommer.

LINK: Kjøp Sparco kjøreutstyr hos Gundersen Motorsport

GATEBIL EXTREME SERIES!
«Gatebil Extreme» er Gatebils egen Time Attack og Racing-serie. På fredag kjøres Time Attack, hvor raskest rundetid teller. Resultatet fra Time Attack avgjør startoppstillingen i Extreme Race på lørdag. Raskeste rundetid i dette løpet utgjør startoppstillingen i racet på søndag. I Extreme Race er det først i mål som teller. Totalt er det 5 løp i Extreme Time Attack og 9 løp i Extreme Race i 2018. Mer om Gatebil Extreme kommer…

GATEBIL DRIFT SERIES!
I GDS 2018 (Gatebil Drift Series) møtes de fleste av de beste driftingførerne fra Norge og Sverige for å kjempe om å bli årets Gatebil-mester i drifting, og løp 1 av totalt 4 kjøres på Gatebil Vålerbanen. Kvalifisering er fredag 25 mai og top 16 er på lørdag. Gatebil Drift Series har i 2018 fått ny sponsor – Brian James Trailers.

LINK: Les mer om Gatebil Drift Series 2018

VÅLERSLADDEN – 2 KLASSER!
På alle Gatebil festivaler er det breisladdkonkurranse, og årets første er «Vålersladden» søndag 27 mai. Det deles inn i 2 klasser. Klasse 1 for biler med bakhjulstrekk og klasse 2 for firehjulstrekk. Alle som er registrert for frikjøring kan delta. Både gate og banebiler. Påmelding ved oppmøte i lineup 30 minutter før start. Mer informasjon om Vålersladden 2018 kommer..

VIS FREM BILEN DIN PÅ UTSTILLINGEN!
Du kan selvsagt delta på Gatebil med grom-bilen selv om du ikke har tenkt å kjøre på banen. Hele den store asfaltplassen foran det nye hotellet, pluss første del av depot er satt av til utstilling. På lørdag deler Gatebil sin jury ut 50 premier i tilsammen 8 forskjellige klasser, og søndag blir det ekstra fokus på Amerikanske biler. Mer informasjon om utstillingen kommer..

LINK: Autoglym er Gatebil partner for blanke biler. 

BO PÅ CAMPEN – FÅ MED DEG ALT PÅ GATEBIL!
På Gatebil skjer det noe alltid! Og vil du oppleve mest mulig bør du bo på området. Publikum bor på campingen, mens deltakere rigger til campingvogner, busser og trailere på gokart-banen eller i depotområdet.

Publikum-campingen ligger rett ved baneområdet og har alle fasiliteter som trengs for å ha det topp. Det blir massevis av nye separate dusjer hvor det alltid er varmt vann, og vi fyller på med enda flere toaletter som hele tiden blir rengjort og holdt i orden. Det blir selvsagt også «døgnåpen» kiosk med pølser, burgere, mineralvann, snacks, tannkrem, såpe, sokker og rene underbukser. Mer info om å bo på campingen kommer.

LINK: Billetter Gatebil 2018

AFTERTRACK PÅ KVELDEN!
Fredag og lørdag kveld blir det Aftertrack i stort party-telt på campingen. Gatebils nye fest-sjef, Chris Kilroy fra Sverige, har utrolig mye kult på gang for 2018, men programmet for Vålerbanen er ikke helt spikret. Men det blir selvsagt pompøs og storslått premieseremoni for Gatebil Drift Series, og vi har veldig store forventninger til «Radio Jambo» sitt store talentshow. Komplett program postes her på Gatebil.no straks det er klart.

Alle med festivalbillett kan være med på Aftertrack. Både de som bor på campingen og alle som bor inne på depot-området. Aldersgrense er 18 år. Billetter til Aftertrack selges ikke separat.

LINK: Billetter Gatebil 2018

VÆR PUBLIKUM PÅ GATEBIL!
Du trenger ikke å delta med egen bil for å ha det knallgøy på Gatebil. Du kan selvsagt bare komme som publikum og oppleve alt som skjer. Kom sammen med venner, kjæresten og kona, og ta så klart med barna! Det er massevis av parkeringsplasser rett ved baneområdet.

Dagsbillett til Gatebil på Vålerbanen koster kr. 300,- om du kjøper på nett. Barn under 12 år har så klart gratis inngang. PS! Sitteplass på den store hovedtribunen koster ingen ting ekstra.

LINK: Billetter Gatebil 2018

AKTIVITETSOMRÅDE FOR BARN
Har ungene bildilla blir det en drømmedag eller drømmehelg å være på Gatbil. Blant mange nye ting vi jobber med for Gatebil i 2018 er et eget aktivitetsområde for barn. Her skal det bli mange Gatebil-relaterte opplevelser som også mamma og pappa vil syntes er gøy å være med på. Men uansett hvor bra Gatebils nye aktivitetsområde blir, så vil nok det aller kuleste være å bare oppleve alle de råkule bilene som deltar på Gatebil. Både det å kunne se de på nært hold i depot, og når de kjører på banen. Mange av Gatebil-profilene lar selvsagt også barn få prøvesitte bilene, og flere har med seg kule postere med autografer de deler ut.

Alle barn må også komme til Gatebil-standen for å prøvesitte en av Gatebils knalltøffe taxier, og få med seg overraskelser fra Gatebil shop.

SITT PÅ MED GATEBIL TAXI!
Gatebil har 3 taxier som kjører publikum rundt banen hele helgen. Taxiene er BMW M5 med illsinte V10-motorer på 550 hester. Alle bilene er lettet minst 200 kilo og er fullrigget som løpsbiler med bur, Sparco stoler og seler, og med plass til 3 passasjerer. Pris pr. person pr. tur er kr. 600,- NOK/ SEK. OBS! Det er ingen aldersgrense for å sitte på, men man må være minimum 150 cm høy for å passe godt til seter og seler.

LINK: Les mer om Gatebil taxi.

BLI GATEBIL PARTNER ELLER LEI FIRMASTAND
Å profilere seg på Gatebil er en bra anledning for å vise frem ditt firma og dine produkter i et stort marked. En firmastnd på Gatebil Vålerbanen koster fra kr. 5000,-, eller kanskje du vil vurdere en partneravtaler med Gatebil som gjelder for hele året? Partneravtaler er i mange prisklasser og kategorier. Trykk på linken under og les mer.

LINK: Partneravtale eller firmastand på Gatebil i 2018.

Artikkelen vil bli oppdatert fortløpende med ny og mer informasjon om Gatebil på Vålerbanen 25-27 mai 2018.

LINK: Kjøp billetter til Gatebil i 2018

LINK: Se bilder fra Gatebil på Vålerbanen 2017