Hvem vinner «Vålersladden» på Gatebil 22-24 mai 2015?

På alle Gatebil-festivaler er det breisladdkonkurranse. Både i Norge og på Mantorp Park i Sverige. Her kan du lese alt om «Vålersladden» på Gatebil-festivalen på Vålerbanen 22-24 mai 2015.

HVEM KAN DELTA:
Alle kan delta i Vålersladden! Gatebiler, driftingbiler, racing og rallybiler. 2 og 4-hjulstrekk i en og samme klasse. Å delta koster ingen ting, ut over inngangsbillett og betalt for vanlig banekjøring.

KRAV TIL BIL OG FØRER:
Deltakere må være over 18 år og ha førerkort. Kun en sjåfør pr. bil. Alle biler må være i god teknisk stand i henhold til regler for vanlig frikjøring.

INGEN FORHÅNDSPÅMELDING:
Det er ingen forhåndspåmelding til konkurransen. Det er bare å møte i lineup til banekjøring  før konkurransen starter. Alle deltakere får påmontert startnummer (Ø20cm) når de lines opp ute på banen, rett før kvalifiseringen starter.

LØYPE OG GJENNOMFØRING:
Løype er rundt svingen til høyre i enden av langsletta. Start er fra omtrent midten av langsletta. Biler kjører en og en (ikke twin som i drifting). Alle deltakere kjører ett run hver i kvalifisering. De 20 beste går videre til finale søndag. I finalen kjører alle 20 et run. Så de 6 beste på nytt, og de 3 beste av disse i selve finalen.

BEDØMMING, FRA 0 TIL 100 POENG:
Dommerne bedømmer helheten av sladden. Både inngang og selve svingen. Fart, vinkel, røyk og kontroll. Snurring er brutt løp. Det gies poeng fra 0 til 100 poeng. Det er ikke tangeringspunker/ kjegler som i VM og NM i breisladd på Rudskogen.

RESULTATER PÅ NETT
Resultater etter lørdagens kvalifisering blir lagt ut her på Gatebil.no og på Gatebil sin Facebook lørdag kveld. Resultater finalen kommer umiddelbart etter at konkurransen er avsluttet.

PREMIEUTDELING MED DE 6 BESTE:
Premieutdeling for de 6 beste er foran hovedtribune umiddelbart etter at konkurransen er ferdig. Publikum oppfordres å sitte igjen og de andre deltakerne om å møte opp for å hylle vinnere.

TIDSSKJEMA LØRDAG 23 MAI:
17.30. Oppmøte til kvalifisering, i lineup til banekjøring.
17.45. Utkjøring på bane.
18.00 – 19.00. Kvalifisering.

TIDSSKJEMA SØNDAG 24 MAI:
12.30. Alle finalister må møte opp i lineup.
13.00 – 13.45. Finale Vålersladden 2015.
*Premieutdeling foran hovedtribune umiddelbart etter at konkurransen er ferdig.

per_ottar_011
Finalen i 2014 ble avlyst på grunn av mye regn, så resultatliste ble som etter kvalifiseringen. Fredric Aasbø (på bildet)  i Toyota GT86 ble “bare” nummr 5 med 94 poeng, mens Kenneth Moen vant med hele 99 av 100 mulige poeng. Nummer 2 i 2014 ble Christer Halvorsen, 3 Robin Alsaker og 4. Kim Søndergaard.

vaaler_005
I 2013 vant Stig «Smygen» Wilhelmsen i Opel Omega foran Roger Nærum i ‘Team Gutta Krutt’ BMW E30. Nummer 3 ble Tor Olav Moen i Toyota Supra. I 2012 vant Kenneth Alm i Audi A4 Quattro.

breisladd_012
Publikum har perfekt oversikt over hele ‘Vålersladden’ fra hovedtribunen! Kvalifisering er lørdag klokka 18.00 og finale med de 20 beste søndag klokka 13.

breisladd_021
Dommerne bedømmer helheten. Inngang, fart, vinkel, røyk og kontroll. Snurring er brutt løp. To og firehjulstrekk i samme klasse.

breisladd_018
Ingen forhåndspåmelding. Bare å møte i lineup til banekjøring 30 minutter før konkurransen starter. Alle deltakere får påmontert startnummer (Ø20cm) når bilene lines opp ute på banen, rett før kvalifiseringen starter.

breisladd_016
I gamledager ble resultatene spikra opp på resultattavla. Nå kan du lese de her på Gatebil.no og på Gatebil Facebook. Resultater finalen kommer umiddelbart etter at konkurransen er ferdig. Premieutdeling ved den store tribunen.