Frikjøring på banen

Å kjøre sin egen bil på banen er det Gatebil først og fremst handler om. Og alle med førerkort og en bil i god teknisk stand kan delta. Både registrerte og uregistrerte, gate og banebiler. Her kan du lese om klasser, priser, og hvordan du melder deg på. Nederst finner du også linker til regler.

INNDELING I 3 KLASSER:

STRAIGHT LINE
Sporkjøring hvor det ikke er lov å sladde. I «Straight line» kan du teste din nye sportsbil eller gamle GTI- uansett om du logger nye personlige runde-rekorder, eller bare vil “dra på” litt mer enn hva som er lov på veien.

OPEN LINE
Lov å sladde men ikke drifte rundt hele banen. «Open Line» er omtrent som Gatebil var ‘back in the old days’. Noen ville sladde og andre ville kjøre fort. Alle skal kunne holde sitt eget tempo og ambisjonsnivå, uten å være engstelig for å bli “presset” av de mer hardcore drifterne som skal kjøre i klassen «Drift Line».

DRIFT LINE
For både proffe og amatører. «Drift Line» er ingen konkurranse – kun frikjøring for å ha det gøy og lage show for publikum. Her kan du trene på tette dueller med dine drifting-venner, men samtidig huske å ta hensyn til de som vil drifte alene.

PRISER BANEKJØRING:
Priser for banekjøring på Gatebil 2021 kommer.

PÅMELDING

Påmelding til banekjøring gjøres i sekretariatet. Alle som skal kjøre må ha førerkort, og både fører og passasjer må ha godkjent kjøreutstyr som bl.a. hjelm og flammehemmende kjøredress. Åpningstider for påmelding og hvor sekretariatet er, finner du under program og info til hver festival.

Etter påmelding må man delta på et kort, enkelt, men veldig viktig førermøte, og deretter vise bilen på en teknisk sjekk. Etterpå er det bare å kjøre så mye du rekker/ orker i den klassen du har registrert deg for.

ANDRE LINKER:

Kjøp eller lei kjøredress på Gatebil

Reglement banekjøring, Norge. (Ikke oppdatert for 2020).

Regler för trackdaykörning, Sverige (Ikke oppdatert for 2020).

Gatebil @ Rudskogen juli 2019

Gatebil @ Mantorp Park juni 2019

NEXT GATEBIL:

annonse

annonse