DRIVER

Age
51

Raised
Nannestad, Norway

Lives
Nannestad, Norway

Status
Married

Education/proffesion
Agricultural university, BI Norwegian Businesss School, department manager at Uteleiesenteret Gardermoen

Personal vechicle
Tesla

Follow Alfred Bakken

Alfred Bakken har alltid vært interessert i fete, raske biler, men begynte med racing først i 2018, etter at han tilfeldig dumpet borti Radni Molhampour, teamsjef i Zyrus Engineering. Bakken har heller ingen tidligere erfaring fra annen bilsport, men markerte seg likevel høyt oppe på resultatlista allerede midtveis i debutsesongen. Selv mener han imidlertid hans største prestasjon så langt har vært alle snurringene, uten å krasje.

Bakken ser på seg selv som en nybegynner bak rattet på racingbanen, men har bevist at han har potensiale til å hevde seg blant de beste. Teamet hans er alltid godt forberedt og overlater ingen ting til tilfeldighetene.

Bakken har funnet seg godt tilrette i Gatebilmiljøet og synes det er morsomt å konkurrere på banen. Målet hans for 2019 er å vinne Extreme-serien.

Som avdelingsleder ved Utleiesenteret på Gardermoen har Bakken travle dager på jobb. Når han ikke driver med racing bruker han gjerne fritiden på feriereiser og samvær med familien. Han er dessuten svært glad i å stå på ski.

CAR

Team:
Zyrus Engineering

Race number
210

Car model
Lamborghini Huracan Supertrofeo

Engine
5.2 l. V10

HK
620 hp.

Fuel
Sunoco racefuel

Gearbox
Xtrac

Weight
1275 kg.

Type of tyres
Yokohama og Dunlop

Alfred Bakken kjører en Lamborghini Huracan. Bilen ble importert fra Tyskland i 2018 og for Bakken er dette noe av det aller, aller tøffeste man kan kjøre på racerbanen.

Bilen er en original Supertrofeo Cup-bil. Bakken og teamet er imidlertid i gang med å bygge en helt ny bil for fremtidig kjøring på Gatebil. Denne vil de ikke røpe mer om foreløpig.