DRIVER

Age
43

Raised
Trondheim, Norway

Lives
Fetsund, Norway

Status
Domestic partnership

Education/proffesion
Flight systems avionics technician

Personal vechicle
VW Transporter

Follow Christer Kvalheim

Christer Kvalheim har drevet med racing siden 2008. Han debuterte på Gatebil i 2009 og tok spranget opp i Gatebil Extreme i 2015. Kvalheim har prøvd seg på drifting også, men har nå valgt å satse utelukkende på racing.

Kvalheim beskriver seg selv som en rolig sjåfør og en type som alltid har et smil på lur. Han har racing i blodet og jobber kontinuerlig med oppgraderinger på bilen for å kunne kjøre enda fortere. Kvalheim har et nært forhold til teamet sitt, som han omtaler som familie.

Kvalheim omtaler også Gatebilmiljøet som en stor familie, og Gatebil-festivalene som årets viktigste sammenkomster. Målet for 2019 er å komme blant topp 10 i Extreme.

Hytteturer og slalåm er også en viktig del av livet for Kvalheim, og han elsker å dra på utenlandsferier med venner og familie. I ett år bodde han dessuten på Svalbard, og hadde øyas eneste Evo X.

CAR

Team:
Kvalheim Race Camp

Race number
29

Car model
DST Supertourismo

Engine
2.0 l. turbo

HK
300 hp.

Fuel
98 octane gasoline

Gearbox
Hewland 6-speed sequential

Weight
890 kg.

Type of tyres
Yokohama

Christer Kvalheim kjører en DST Superturismo som han kjøpte i januar 2019. Det opprinnelige navnet på bilen er Mitjet Superturismo, men i Danmark fikk den navnet Danish Superturismo Turbo, derav DST. Valget falt på denne bilen fordi Kvalheim ville ha en rask og servicevennlig bil med lav vekt, og et godt utgangspunkt for Extreme-serien.

Ettersom bilen er såpass ny, er den fortsatt urørt, og Kvalheim skal bruke sesongen 2019 på å bli kjent med den før han legger en plan for hva som skal gjøres videre for å få den raskere.  Mer power er planen, men mulig ikke før 2020.

Kvalheim har tidligere deltatt i Gatebil Extreme med en hvit VW Scirocco, samt i Fast Line med en blå og svart VW Polo GTI Cup og en gul EVO V.

Sponsorer: Dekkskift.no

Takk til: Sjefsmekaniker Robert Jørgensen