DRIVER

Age
30

Raised
Sandnes

Lives
Lier

Status
Samboer

Education/proffesion
Bilselger

Personal vechicle
Transporter T5 og Sprinter

Follow Fredrik Øksnevad

Hvor lenge har du drevet med drifting?
Jeg begynte med drifting det året jeg fylte 18 år. Så iår går jeg inn i min 10. sesong bak rattet sidelengs.

Hvordan har veien vært frem til der du er i dag?
Det har vært en sinnssyk reise fra dagen jeg begynte med en original Soarer, til nå å kjøre et beist av en GT86. Jeg har også vært så heldig å fått muligheten til å kjøre rundt veldig mange forskjellige land, helt fra Stjørdal i Trøndelag til Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Hva betyr Gatebil for deg?
Gatebil betyr alt for meg. Det var der alt startet. Husker enda første gang jeg var der som 14 åring og så biler sladde for første gang. Hadde det ikke vært for Gatebil, så hadde aldri jeg begynt med motorsport!

Største prestasjoner på banen?
Største prestasjon overall er 3. plass sammenlagt i Drift GP i 2017

Erfaring fra andre typer bilsport?
Kan ikke si at jeg har noen erfaring fra andre typer bilsporter. Drifting er den eneste motorsporten jeg har konkurrert i.

Hvorfor drifting?
Grunnen til at det ble drifting er fordi jeg synes det var det kuleste å se på når jeg var på Gatebil første gang som 14 åring. Etter den helgen så var drifting det eneste søkeordet på youtube i lang tid.

Hva kjennetegner deg som sjåfør?
Det må du spørre mine konkurrenter om. Jeg prøver bare å kjøre så bra jeg overhode klarer.

Kan du beskrive teamet ditt?
Teamet mitt har i de siste 5 årene bare bestått av Marius Fossheim. Han er en 1’er og en person jeg aldri kunne klart jeg uten på løpsdager. Ikke et stort team, men det beste!

Hva er ditt mål i GDS?
Å vinne

Andre sportsprestasjoner?
Score på straffeslag under en ishockeyturnering i Canada i 2005 som 14 åring. Stolt øyeblikk.

Interesser utover drifting?
Ishockey

Takk til
Sponsorer:
Tri-Ace Tyres, SPY optic, Verktøy4u.no, Kongsberg Bilskade, Mjøndalen Auto, Wericon, KRB Trading, Cosmis Wheels, BNshop.no, FON, Driveshaft Shop, Cantone Racing, Kraft Digitalprint, Kemppi, Mishimoto, Wisefab, Feal, Nuke, Ryds Bilglass Mjøndalen.

Personer:
Jarle Lundby, Martin Borge Olsen, Marius Fossheim, Pål Kristoffersen, Ingvild Perjord, Stian Jensen og hele Moonshine Racing gjengen.
Vil også takke alle de som jobber for Gatebil, som gjør arrangementene utrolig kjekke å være på.

CAR

Race number
5

Car model
2013 Toyota GT86

Engine
GM LS3 V8, 6.2L med en 2,8l Kenne Bell kompressor

HK
780whp og 950nm

Fuel
Bensin og E100

Gearbox
Mid Valley dogbox 4-trins

Weight
1350kg

Type of tyres
Tri-Ace tyres Racing King 265/35-18

Hvorfor denne bilen?
Ønsket en nyere og mer aggressiv bil enn Soarer’n. Markedet har utviklet mye ettermarkedsdeler og vi ønsket ikke å finne opp kruttet på ny. GT86 har vist seg til å være en konkurransedyktig bil.

Hva har du gjort med den?
Sammen med en god gjeng så bygget vi denne bilen fra Januar til Mai i 2018. Vi har stort sett gjort alt man kan gjøre for å bygge en GT86 til en konkurransedyktig bil i Norge, men også i utlandet. Motor og drivverk er det samme som satt i Soarer’n, det visste vi funket bra.

Spec. pr. i dag?
Full smidd LS3 V8 motor bygget av Minges Universal service med 4.trinns dogbox kasse, fult justerbart wisefab understell med Feal dempere, Linderud FIA veltebur, OMP racing stoler, belter og brannslukkersystem, Mishimoto dual pass 26″ radiator bak med 2stk 12″ heavy duty Mishi vifter, Nuke surgetank, filter og trykkregulator, Walbro GTS 450 bensinpumpe, doble kallipere bak med EBC bremseklosser og skiver både foran og bak, Driveshaft shop Heavy duty drivaksler og custom mellomaksel, AN fittings på alt av bremserør, bensinsystem osv fra Fittings of Norway, custom ledningsnett, Racepack og Autronic SM4 fra KRB Trading, glassfiber widebodykit, Tilton 600-series pedalboks med tilton utløserlager og 3 plata clutch, Canton Racing front sump og accusump, bygget om til 114,3 boltsirkel bak og Cosmis racing wheels.

Videre planer med bilen?
Finjustere oppsett og bli enda mer komfortabel med bilen.

Tidligere biler i Gatebil?
Toyota Soarer