DRIVER

Age
49

Raised
Drammen, Norway

Lives
Drammen, Norway

Status
Domestic partnership

Education/proffesion
Car salesman

Personal vechicle
Skoda Octavia 4x4

Follow Kjetil Alm Knudsen

Kjetil Alm Knudsen er en fyr som alltid har hatt det moro med bil, selv om det har gått litt opp og ned med racingkarrieren så langt. Han har kjørt på Gatebil siden 2007 og mener selv hans beste prestasjon noen sinne har vært å komme seg gjennom Slakter’n uten bremser, med bilen i behold.

Knudsen beskriver seg selv som en rolig, men fokusert sjåfør. Han har et stort behov for fart og spenning, og setter pris på å få utløp for litt adrenalin i trygge omgivelser på banen. Teamet hans består av en en gjeng dedikerte bilentusiaster som har et samhold og et vennskap som strekker seg flere år tilbake i tid.

Gatebil for Knudsen er viktig avkobling fra A4-livet. Målet hans for 2019 er å kjøre fortere enn han gjorde i fjor.

Knudsen har ingen interesse for annen idrett enn bilsport. Hans største sportslige prestasjon utenfor racingbanen er å ha sett en fotballkamp en gang. Ellers interesserer han seg for reising, og reiser gjerne over hele verden.

CAR

Team:
Moonshine Racing

Race number
33

Car model
Volvo 343

Engine
Audi 2.2 l. straight five, turbo, dry sump

HK
585 hp.

Fuel
E85

Gearbox
BMW 530 5-speed

Weight
1200 kg.

Type of tyres
Slightly worn slicks from various suppliers

Kjetil Alm Knudsen kjører en Volvo 343, som bla kjøpt i 2013. Knudsen setter pris på det nostalgiske aspektet ved bilen, som har en tidligere historie i Gatebil. Bilen ble nemlig eid av Kai Roger Bakken i sin tid, som solgte den videre til en kar på Vestlandet. Knudsen fant den i ganske sørgelig forfatning utenfor et sauefjøs og fikk den på hjula igjen.

Knudsen har byttet bakstilling på bilen, endret motoroppsettet flere ganger og gjort den, så godt som mulig, til sin egen bil. Bilen har Audi motor og BMW drivlinje og Knudsen mener det burde holde en stund.

Knudsen har tidligere deltatt i Gatebil med en klassisk Mini med RX7 motor og bakhjulstrekk.

Takk til: Samboer for tålmodighet i mange år.