DRIVER

Age
39

Raised
Vikersund, Norway

Lives
Vikersund, Norway

Status
Married

Education/proffesion
Electrician, CEO at Fittings of Norway

Personal vechicle
VW Transporter, Suzuki Grand Vitara

Follow Rune Skredsvig

Rune Skredsvig debuterte i Gatebil Extreme i 2013. Dette var faktisk hans første billøp noen sinne. Han har tidligere erfaring fra motocross og gokart, men hadde aldri kjørt organisert konkurranse før han plutselig befant seg på banen med gutta i Extreme. Og Skredsvig har etter hvert kjørt godt. Han har en bestetid på Rudskogen på 1:30.4.

Skredsvig er en sjåfør som stort sett klarer å forholde seg rolig på banen. Han tar hensyn til konkurrentene han har rundt seg, men har en tendels til å glemme hvor glad han er i bilen sin når konkurranseinstinktet slår inn. Selv mener Skredsvig han har verdens beste team, en god guttegjeng som stiller opp og hjelper til år etter år.

Skredsvig har vært en del av Gatebil-familien siden 1998, først som tilskuer, før han etter hvert stilte med bil på utstillingen. Ved en tilfeldighet fikk han prøve en banebil som det var litt klem i, og da var det gjort. Siden han debuterte i Extreme i 2013 har Gatebil vært en gnist i livet som han ser frem til hvert eneste år. Skredsvig har et mål om en plassering blant topp ti. Innerst inne håper han på en sjetteplass med pokal.

På fritiden bruker Skredsvig så mye tid som mulig sammen med sin lille familie, som i tillegg til ham selv og kona består av to gutter, som også liker racing og er med på Gatebil-treffene i Norge hvert år. I tillegg til å bruke masse tid i garasjen liker Skredsvig også camping om sommeren og kjører telemark om vinteren.

CAR

Team:
RUSK Motorsport

Race number
53

Car model
Nissan Skyline GTR

Engine
RB26, 2.6 l. singel turbo

HK
695 Hp. (+) / 730 Nm (+)

Fuel
Boost E100

Gearbox
OS Giken 6-speed sequential

Weight
1350 Kg.

Type of tyres
Yokohama A005 300

Rune Skredsvig kjører en Nissan Skyline GTR. Bilen har han hatt siden 2008. Natt til 1. mai 2009 ble den kjørt hjem til Norge fra England, og siden har Skredsvig brukt utallige timer på å bygge den om.

Bilen er bygget om fra en standard engelskregistrert bil til en racingbil spesialdesignet for Extreme. I år har den nybygget motor, men fortsatt gjenstår en del arbeid for å få den enda raskere og mer driftssikker.

Rune Skredsvig har tidligere deltatt på Gatebil med en Toyota Celica og en Volvo 740

Sponsorer: Fittings of Norway, Krøderen Elektro, Nox Dekor, Tess Vikersund, Boost Norge, Fragola Performance Systems, DEI

Takk til: Kona, Karianne Skredsvig, for tålmodighet og støtte, samt alle guttene som hjelper til på Gatebil for å holde bilen i gang: John Eilef Lundesgaard Poole, Marius Skagnes, Kristoffer Braaten og Tony Sagen.