DRIVER

Age
41

Raised
Drøbak, Norway

Lives
Drøbak, Norway

Status
Married

Education/proffesion
Bodywork mechanic, service engineer, car salesman

Personal vechicle
Porsche 997 Turbo, Transporter T6

Follow Stian Hermansen

Stian Hermansen har kjørt frikjøring på Gatebil helt siden starten i 1993. Han debuterte i Gatebil Extreme i 2017 og fikk da en fjerdeplass på Våler, hvilket er hans foreløpig beste plassering. Han har tidligere erfaring fra bilcross og har kjørt NM i bakkeløp i mange år.

Grunnen til at Hermansen valgte racing fremfor bakkeløp er at han får mye mer tid på banen. Han beskriver seg selv som en rolig sjåfør. Teamet hans er lite og intimt og består av Kai Nygård og ham selv.

Det var på Gatebil det hele startet for Hermansen, og han ble bitt av motorsportbasillen. Planen for 2019 er å komme så høyt opp på resultatlista som mulig, på konkurrentenes gamle dekk.

Racing er definitivt Hermansens største interesse. I tillegg setter han pris på å bruke tid sammen med sønnen. Av andre sportsprestasjoner skryter han gjerne av at han fikk sekser i gym, for andre idretter enn racing har det ikke vært for Hermansen i voksen alder.

CAR

Team:
Hermansen Trading

Race number
38

Car model
Mitsubishi Lancer Evo 7 "Timeattack"

Engine
Cosworth / Sandåsen Motorsport 2,1 l. 4 cyl. turbo

HK
650 hp. / 4WD

Gearbox
5-speed sequential, paddle shift

Weight
1100 kg.

Stian Hermansen kjører en Mitsubishi Lancer Evo 7. Bilen ble kjøpt to dager før Extreme-løpet på Våler i 2017, hvor han kjørte inn til en fjerdeplass. Hermansen er en Evo-entusiast og har hatt hele 30 stykker. Han kunne ikke kjørt verken Porsche eller Lambo, selv om de er raskere, han vil heller kjøre Evo og gjøre det så fort som han kan.

Hermansen setter ny motor i bilen i disse dager. I tillegg har han montert ny turbo og paddle shift fra KRB, samt forbedrede differ med mer olje og kjøling. I tillegg til å kjøre Extreme har Hermansen også planer om å delta i Racing-NM, Bergrennen Osnabrück og Norges Råeste Bakkeløp i Målselv med bilen i 2019.

Hermansen har tidligere deltatt på Gatebil med diverse Evo’er og Rally-Evo’er.

Sponsorer: Harmansen Trading og KRB Trading

Takk til: Kai Nygård, Kai Roger Bakken og fatter som slenger seg med.