Andreas Vaa

Andreas Vaa begynte med Gatebil Extreme racing i 2010, uten tidligere erfaring fra andre typer motorsport. Hans beste prestasjon så langt er to femteplasser i Extreme-serien totalt.

Vaa er usikker på hva som er typisk for ham som sjåfør, men han er en type som absolutt liker fart og spenning, gjerne ekstrem fart. Han beskriver teamet sitt som enestående og en gjeng han setter stor pris på å ha med seg på treff.

Gatebil for Vaa er en unik anledning til å holde på med det han liker aller best, nemlig racing. I 2019 satser han på å ta steget opp på pallen.

Vaa har også andre interesser utenfor racingbanen. Bortsett fra bil er han opptatt av antikviteter og driver med friidrett. Faktisk har han blitt kretsmester i friidrett opptil flere ganger, nordisk mester i veteranklassen for kule og slegge, samt også tatt en andreplass i B-NM kule.

Andreas Vaa kjører en Porsche 996 CUP som er ombygd til 997 RSR. Bilen ble kjøpt i desember 2016, på bakgrunn av Vaas opfatning om at dette er en meget konkurransedyktig bil.

Vaa har bygd ny motor og ombygd deler av karosseriet. Videre planlegger han å jobbe med understellet.

Vaa har tidligere deltatt på Gatebil med en Toyota Supra.

Sponsorer: Kongsberg bilskade, Verktøyhuset AS, Shell, Wetterhus Engineering, Vaa Diesel Auto.

Takk til: Bjørnar Karlsen, Tommy Hauge, Borger Strand, Tom Stenersen