DRIVER

Age
38

Raised
Sandvoll, Norway

Lives
Sandvoll, Norway

Status
Domestic partnership

Education/proffesion
Entrepreneur

Personal vechicle
VW Passat

Follow Arve Handeland

Arve Handeland begynte med racing i 2002 og debuterte på Gatebil to år senere med en Sierra Cosworth. Han har ingen tidligere erfaring fra bilsport og mener veien frem til der han er i dag har vært både krevende og lærerik.

Handeland beskriver seg selv som en engasjert og dedikert sjåfør, som liker å konkurrere på banen. Teamet hans består av gode og engasjerte venner som hjelper til når det trengs.

Gatebil for Handeland betyr, først og fremst, høy fart og stor spenning. I tillegg setter han pris på det sosiale på treffene og tid med gode venner i bilmiljøet. Handeland sikter på en plass blant topp 10 i Gatebil Extreme i 2019.

Handeland er anleggsleder for et entreprenørfirma og bruker en god del tid på jobb. I tillegg bruker han mye tid på racing og bilbygging med venner. Fritiden forøvrig er avsatt til familien.

CAR

Race number
138

Car model
BMW E30

Engine
M50, 6 cyl.

HK
725 hp.

Fuel
E100

Gearbox
M3 E46 6-speed

Weight
1110 kg.

Type of tyres
280/65-18

Arve Handeland kjører en blå og hvit BMW E30. Han har alltid likt BMW, spesielt E30, og kjøpte denne i 2007, tilnærmet original. Siden har han brukt mangfoldige timer på å bygge den om slik han ønsker den, spesialtilpasset for å kjøre i Extreme-serien.

Handeland har blant annet bygget motor, fått støpt tak og panser i carbon, og har breddet bilen 11 centimeter. Planen videre er å få bilen enda lettere og enda mer holdbar med tanke på ekstrem kjøring.

Handeland har tidligere deltatt i Gatebil med en Sierra Cosworth.

Takk til: Tålmodig samboer og gode venner.