Jonathan Øraker

Hvor lenge har du drevet med drifting?

– Siden 2016.

Hvordan har veien vært frem til der du er i dag?

– Begynte med en opprusta BMW E36 323i stasjonsvogn. Kjørte denne og en 320i et par år på Dokka. Er nok disse årene jeg utvikla kjørestilen min mest. Etter et par år begynte bil og motor å utvikle seg fort. Bergheim Autoservice på Fagernes ble med å sponse ny turbomotor. Da gikk jeg ifra 170 hk til 450 hk. Første testen med denne motoren var på Dokka. Da vant jeg breisladden. Dette var i 2017.

Når jeg fikk litt mer hester, så begynte jeg også å delta på en del større treff. Begynte å kjøre litt på E30 Meet på Våler og Rudskogen, 2Fast sine treff. Og selvsagt Gatebil!

Jeg og min far med hjelp fra venner har videreutviklet bilen ganske mye oppigjennom disse årene. Jeg føler at vi har fått til en veldig potent bil! Eneste som mangler nå, er eventuelt et litt grovere drivverk.

Hva betyr Gatebil for deg?

– Det betyr en ekstrem glede for min del. Har kun gode minner ifra de Gatebil festivalene jeg har vært på. Mye flinke sjåfører og generelt god stemning.

Største prestasjoner på banen?

– Det må nok være å vinne Super3 i 2021 med Robin Bullen og Oskar Betten. Kun god stemning igjennom hele konkurransen og alt klaffa. Glemmer aldri det.

Erfaring fra andre typer bilsport?

– Har ikke noe særlig stor erfaring ifra andre typer bilsport. Har hjulpet en kompis som har kjørt bilcross når jeg var ganske ung. Har oppvokset med snøskuter fra jeg var 4 år. Så begynte etter hvert å kjøre snøskutercross. Drev med dette ifra jeg var 12 til 17 år.

Hvorfor drifting?

– Alt begynte med at jeg fikk meg ratt å pedaler til Playstation når jeg var ganske liten. Hadde ekstremt mange timer Gran Turismo hugser jeg. Dette utviklet seg til Live for Speed, og deretter Assetto Corsa. Her fikk jeg derfor ganske mye kjøretrening i en ganske tidlig alder.

Jeg hadde en barndomsvenn som heter Mody.  Han begynte ganske tidlig med jordebil. Vi hadde derfor en god del timer der. Han hadde i tillegg god kontakt med Driftmonkey. Derfor fikk jeg sitte på noen runder på Gatebil med blant annet Reidar Andresen. Dette gjorde at jeg ble over snittet gira, og gikk til innkjøp av min første driftebil.

Hva kjennetegner deg som sjåfør?

– Er ganske rolig vil jeg si. Men har nok en tendens til å være litt aggressiv. Liker godt å pushe meg selv så det kan nok ha litt med forklaringen.

Kan du beskrive teamet ditt?

– Vi har et lite team som heter Gesel Sladdarlag ifra Valdres. Vi har ganske lik kjørestil alle sammen, så når vi kjører sammen har vi det utrolig moro! Vi kan stole på hverandre, og det hjelper mye. Jeg kan nok si på vegne av alle i teamet at vi kjører for å ha det gøy.

Andre sportsprestasjoner?

– Sør Norsk mester i snøskutercross i 2012.

Interesser utover drifting?

– Liker godt å drive med downhillsykling.

Hva slags bil har du?

– Bmw E36 Sedan

Når kjøpte du bilen?

– Kjøpte bilen i 2016

Hvorfor denne bilen?

– Enkel å forstå seg på, og lett tilgjengelige deler.

Hva har du gjort med den?

   1. Wisefab styrevinkelkitt
   2. 4,5’’ downpipe og eksos
   3. Borg Warner turbo
   4. fullsmidd innmat i motor
   5. alu innsug
   6. Maxxecu datasprut
   7. mappet hos RFS Performance

Hva har vært det mest utfordrende med denne bilen?

– Hatt et ras i 2019, men utover dette har den funket bra.

Videre planer med bilen?

– oppgradere drivverk

Hvem har vært den største støtten for deg?

Mamma, pappa og søsteren min har vært den største støtten. Pappa fikser og ordner på banebilen hver eneste dag og gjør sånn at bilen alltid er klar for kjøring. Jeg bor i Oslo, og verkstedet er hjemme i Valdres. Det er derfor lite skruing for min del i ukedagene. Jeg hadde aldri klart å få denne hobbyen til å gå rundt hvis ikke han hadde stått på like mye som han gjør. Min mor sitt engasjement rundt driting hjelper veldig på motivasjonen. Det gjør til at det alltid er gøy å reise rundt på treff sammen.

Takk til:

Famile og venner som alltid hjelper til.