Kjetil Teigen

Kjetil Teigen debuterte på Gatebil i 2005, i frikjøring med en Audi S4. I 2013 ferdigstilte han prosjektet med å bygge en Audi A2 Rally replica, som også er bilen han bruker i dag. Han kjørte noen år frikjøring med den, før han meldte seg på i Gatebil Extreme i 2016.

Teigen beskriver seg selv som en rolig og fokusert sjåfør som er glad i fart og spenning. Når han er på banen kobler han ut alt annet og fokuserer kun på kjøringen. Teamet består av Kjetil, broren Ronny og mekaniker Rune Petterson.

Gatebil er årets høydepunkt for Teigen. Da kan han teste endringer han gjør på bilen fra gang til gang og måle effekt og fremgang. Målet for 2019 er å forbedre egne rundetider og få bedre plasseringer.

Teigen er en rolig person, som også liker jakt og camping. Blant annet jakter han på hjort og elg om høsten, når Gatebil-sesongen er over. Mest av alt setter han imidlertid pris på tid sammen med familien sin.

Kjetil Teigen kjører en Audi A2 Rally replica. Bilen kjøpte han av broren Ronny. Brødrene Teigen har alltid hatt sansen for Audi, og spesielt denne modellen.

Bilen ble ribbet ned til minste skrue, plata ble slipt ren og bygget videre på. Det ble sveiset på bur med tårn til tårn og karosseriet ble grunnet med epoxyprimer og lakkert i Volvo titangrå innvendig. Det ble bestilt breddekit fra Polen, som var støpt av etter et originalt breddekit der, og bilen ble lakkert hvit. Så ble det satt på Audi A2 rally-dekor.

En S2 ble kjøpt inn fra Sverige som donorbil. Herfra ble det hentet deler til understellet. Det ble satt aluminiumsfôringer i alt, og det ble støpt opp deler i carbon; dashbord, dørsider og innvending panel, og satt inn Lexan ruter rundt hele bilen.

Bilen har en 2,5 liters motor med 20 ventiler, H-profil råder, portet topp, rustfritt grenrør, KRB innsug, Precision Turbo AR 62/66 og SM4 datasprut. Videre er bilen utstyrt med H&R RSN Rennsport coilover kit, XYZ 330 millimeter bremsekit, calipere med seks stempler, 3 tommer rustfri eksos og drivstofftank i aluminium i bagasjerommet.

Nå gjenstår bare å få bilen til å henge bedre på banen ved å jobbe med downforce.

Kjetil Teigen har tidligere deltatt på Gatebil med en Audi S4.

Sponsorer: Husnes pit-stop service AS ved Ronny Teigen, Prosjekt Konsult Kvinnherad AS ved Knut Magnar Teigen, Dyno Performance ved Raimond Nordnes Røssland.

Takk til: Kona, Unn Terese, for tålmodighet og støtte, Ronny Teigen for hjelp og utstyr, Raimond Nordnes Røssland i Dyno Performance.