Marcus Östlid

Marcus Östlid begynte å kjøre dragracing på Mantorp Park i 1995 og gjorde det i flere år. I 2007 besøkte han Gatebil for første gang og fikk muligheten til å delta i Gatebil Extreme med sin svarte Corvette C5. Han mener selv at den beste prestasjonen han har levert på banen noen sinne var å komme seg i mål etter å ha rast både girkasse, kompressor og servo i et løp hvor han hadde flere runder igjen. Hans beste plassering i Gatebil Extreme er en åttende plass i 2017.

Östlid beskriver seg selv som en sterk og rutinert sjåfør, som kjører hardt og som ikke er kjent for å være den som bremser først. Han elsker farten og spenningen som utspiller seg på banen i et løp, og liker muligheten til å anpasse teknikken og forbedre seg gjennonm flere runder. Team Insane Racing har eksistert i 22 år og er kjent for å fikse alt når det virkelig gjelder. Östlid beskriver teamet som en familie som kjemper hardt for å nå sine mål.

Gatebil har også blitt som en familie for Östlid, som har kjørt på treff i 12 år. Målet for 2019 er å kjøre alle løpene i Extreme og utvikle den helt nybygde bilen. Det skal testes og justeres og Östlid håper de kan ende opp bedre enn nummer åtte totalt.

Forøvrig liker Östlid å trene på treningsstudio, bygge racerbil og være sammen med samboeren og hunden “Banditen”. Og så drømmer han om å reise mer.

Marcus Östlid begynte å kjøpe rør og materialer til bilen vinteren 2017. Det hadde lenge vært en drøm for Östlid å bygge denne bilen, og han har en plan om å utvikle den til en av de raskeste bilene i Extreme.

Östlid har bygget hele rørrammechassiet og karosseriet selv. Han lagde støpeformer av sin gamle Corvette C6, bygde en 7-liters LSX med twin turbo og over 1.000 hester og satte inn en sekvensiell girkasse. Hele bilen er altså hjemmebygd. Noe testing og utvikling gjenstår, samt å lette bilen enda litt.

Marcus Östlid har tidligere deltatt på Gatebil med en Toyota Supra, Corvette C5 og Corvette C6 Z06

Sponsorer: Epiroc Sweden, GZ Racing, LMR, Jspec, Start och Generator i Sickla, Svensk Turbo Service, Speeding.se.

Takk til: Teamet: Stefan, Sammy, Steve, Mattias, Niklas, Emelie, Jocke GZ, Micke LMR, alle supportere og alle som har hjulpet til med bilen underveis.