DRIVER

Age
55

Raised
Sunndalsøra, Norway

Lives
Oppdal, Norway

Status
Married, three children

Education/proffesion
Offshore

Personal vechicle
Ford Excursion V10, Volvo XC60, VW Crafter, MB 300SE, Volvo 244

Follow Morten Odland

Morten Odland begynte med racing i en alder av 52 år og debuterte på banen i 2018. Etter å ha fungert som hjelper i teamet til nevøen, Thomas Gaarder, bestemte han seg til slutt for at dette ville han også prøve selv. Odland er fornøyd med en 14. plass totalt i Gatebil Extreme i 2018.

Odland er en del av Buldre Racingteam, de første som kommer og de siste som drar fra Gatebil-treff, i følge Odland. Teamet består av folk som kjører, mekanikere, matlagere, riggere og andre, som alle hjelper hverandre å holde hjulene i gang.

Det Odland setter aller størst pris på med Gatebil er det unike samholdet, både innad i teamet, men også i miljøet generelt. Det gode miljøet var også en medvirkende årsak til at Odland selv satte seg bak rattet i fjor. Målet for 2019 er å forbedre plasseringen fra 2018.

Noen av Odlands interesser omfatter jakt, biler og båter. Han liker også å stelle rundt huset og i garasjen og er en fyr som sjelden sitter i ro lenge av gangen. Odland håper hans relativt sene racingdebut kan inspirere andre og vise at det aldri er for sent å prøve noe nytt!

CAR

Team:
Buldre Racingteam

Race number
205

Car model
Chevrolet Camaro

Engine
LS3 V8 (ex. turbo/compressor)

HK
Approx. 500 hp.

Fuel
98 octane gasoline

Gearbox
GF4A 4-speed

Weight
1250 kg.

Type of tyres
Yokohama

Morten Odland kjører en Chevrolet Camaro V8’er med 500 hester, som tidligere har gått i NTCC/DTC. Bilen ble kjøpt med tanke på driftssikkerhet og lave kostnader og svarer så langt til forventningene.

Odland skal kjøre et år til og bli en bedre sjåfør før han skal vurdere å utvikle bilen videre med en eventuell kompressor. Planene frem mot sesongstart 2019 er å sette på nye dekk, samt muligens ny farge på bilen.

Takk til: Buldre Racingteam