Olav Haugen Hasdal

Hva betyr Gatebil for deg?
Det er mitt andre hjem. Jeg husker første gang jeg var på hoved treffet i 2007 som tilskuer. Helgen sitter fortsatt løst i minnet. Det var den tiden Geir Skau spradet rundt å polerte “Gatebil babes”. Værsting biler, show & ett mekka for bilsport interesserte. Husker jeg tenkte, her skal jeg også kjøre en gang. Noen år har gått. & En ting skal jeg si dere. Gatebil

Hva har vært din største prestasjon i løp?
3 Plass Vålersladden (tok opp kampen med Fredric Aasbø. Var sist ut i top 3, men gikk tom for dekk i det som kunne blitt en topp plassering). Vinner E30Meet powerslide

Hvem har vært den største støtten for deg?
-Shell & Hurtigruta Carglass ga meg Gatebil stipendet sensommer 2016.
-Team`t
-Sponsorer
-Trond Valle
-Rolf Inge Haugholt
-Kim Richard Olsen
-Knut Almås
-Gitte Bohnhorst

Hva er planen din for 2022 sesongen?
Videreutvikle konseptet. Justering & fintuning av setup på bil. Fokuset ligger på å bli en enda bedre & stabil sjofør. Her jobbes det med å ta nye steg både på & utenfor banen. Ser frem til en spennende sesong.

Hvorfor valgte du denne bilen?
Når alle de tradisjonelle bilene er valgt. Vi ville bygge noe som ingen andre hadde gjort. Da tente både jeg & sponsorene på å bygge world`s first A-class driftspec. Også har A-klassen en skikkelig fet look.

Hva har vært det mest utfordrende med denne bilen?
Konvertering av fremhjulsdrift til bakhjulsdrift er en case i seg selv. Bilen er bygget i en garasje i Gjerstad. Det er en ingeniør kunst. Etter fjorårets testing fortsetter innkjøringen i år. Det som er kult, er at bilen allerede er i ferd med å bli en konkurransedyktig drifting bil.

Fortell historien til denne bilen siden du fikk den.
Once in a liftime. Blod, svette & tårer. Men gud hjelpes for en innholdsrik epoke i livet mitt. Bilen ble hentet dager før OMS i 2019. Her ble det lansert ett tomt chassi. 1.5 års bygging. Når dørene endelig åpnet igjen, ble Merca hovedattraksjonen under Gatebil-standen på OMS i 2021. Jeg må med ydmykhet si at jeg føler meg privilegert. Mottok også Prisen Årets Ny bygg av NDC i 2021.

Har du noe spesielt navn på bilen din?
For øyeblikket – The Pink Star

Hva på bilen har du jobbet med før den kommende sesongen?
Gjort noen endringer på geometrien. Utviklet bredder kittet samt gjort noen oppgraderinger på utseende.