Olav Haugen Hasdal

Hva betyr Gatebil for deg?
Det er mitt andre hjem. Jeg husker første gang jeg var på hoved treffet i 2007 som tilskuer. Helgen sitter fortsatt løst i minnet. Det var den tiden Geir Skau spradet rundt å polerte “Gatebil babes”. Værsting biler, show & ett mekka for bilsport interesserte. Husker jeg tenkte, her skal jeg også kjøre en gang. Noen år har gått. & En ting skal jeg si dere. Gatebil

Hva har vært din største prestasjon i løp?
3 Plass Vålersladden (tok opp kampen med Fredric Aasbø. Var sist ut i top 3, men gikk tom for dekk i det som kunne blitt en topp plassering). Vinner E30Meet powerslide

Hvem har vært den største støtten for deg?
-Shell & Hurtigruta Carglass ga meg Gatebil stipendet sensommer 2016.
-Team`t
-Sponsorer
-Trond Valle
-Rolf Inge Haugholt
-Kim Richard Olsen
-Knut Almås
-Gitte Bohnhorst

Hvorfor valgte du denne bilen?
Når alle de tradisjonelle bilene er valgt. Vi ville bygge noe som ingen andre hadde gjort. Da tente både jeg & sponsorene på å bygge world`s first A-class driftspec. Også har A-klassen en skikkelig fet look.

Hva har vært det mest utfordrende med denne bilen?
Konvertering av fremhjulsdrift til bakhjulsdrift er en case i seg selv. Bilen er bygget i en garasje i Gjerstad. Det er en ingeniør kunst. Etter fjorårets testing fortsetter innkjøringen i år. Det som er kult, er at bilen allerede er i ferd med å bli en konkurransedyktig drifting bil.

Fortell historien til denne bilen siden du fikk den.
Once in a liftime. Blod, svette & tårer. Men gud hjelpes for en innholdsrik epoke i livet mitt. Bilen ble hentet dager før OMS i 2019. Her ble det lansert ett tomt chassi. 1.5 års bygging. Når dørene endelig åpnet igjen, ble Merca hovedattraksjonen under Gatebil-standen på OMS i 2021. Jeg må med ydmykhet si at jeg føler meg privilegert. Mottok også Prisen Årets Ny bygg av NDC i 2021.

Har du noe spesielt navn på bilen din?
For øyeblikket – The Pink Star

Hva på bilen har du jobbet med før den kommende sesongen?
Gjort noen endringer på geometrien. Utviklet bredder kittet samt gjort noen oppgraderinger på utseende.