Pål Richard Eidsvold

Pål Richard Eidsvold har kjørt Formel 3 i Norden og i England på tidlig 2000-tallet og vant blant annet British Formula 3 på Brands Hatch i 2001. Han debuterte på Gatebil i Breisladd-konkurransen i 2006 med en 993 RS Club Sport fra 1996, og har siden den gang sikret seg flere seiere i Extreme-løp opp gjennom årene.

Eidsvold beskriver seg selv som “tail happy”, en livlig fyr som altså liker å sladde. Han er en fair player med litt frekke innslag, og innrømmer at han av og til kan kose seg litt med å gi konkurrentene en liten bismak på premiepallen. Teamet til Eidsvold består av hans 14 år gamle sønn Oliver, hans 80 år gamle far Lasse, kompis og mekaniker Espen Bratli og kompis og mekaniker Roger Susrud. Teamet imponerer med at samtlige teammedlemmer er aktive motorsportutøvere per i dag.

At Eidsvold kjører racing i 2019 er et resultat av et kompromiss mellom han og samboer Jeanette. Da Jeanette ville ha barn nummer fire, satte Eidsvold én betingelse: Han skulle kjøre Extreme. Jeanette har termin uken før Gatebil på Mantorp og gleder seg veldig! Eidsvold gleder seg til å kjøre full sesong Extreme!

Eidsvold bruker selvsagt mye tid i garasjen. Forøvrig er han også ganske frisk på bilannonser, og har faktisk vunnet pris for den mest kreative annonsen på Finn.no. Verdt å nevne er også at han hoppet på ski i det som den gangen var verdens største hoppbakke i Planica. Han tipse om å søke på “Pål Eidsvold Planica” på YouTube.

Pål Richard Eidsvold kjører en Porsche 911. Bilen er bygget av Borger Strand i Notodden og ble kjøpt av Eidsvold i 2018 for å delta i Gatebil Extreme. Bilen betyr svært mye for Eidsvoll, som har hatt et stort savn etter at han solgte “den blå flammekasteren”, altså den bilen Vidar Frogner kjører i dag, men som nå er hvit og veldig annerledes enn da Eidsvold hadde den.

Eidsvolds 911 ble bygget om til senterbolt felger for å kunne bruke felger fra en Porsche Motorsport Cup-bil og for å få bredere felger og dekk. I tillegg er det laget ny aero. For sesongen 2019 er Eidsvolds plan å finne ut av hva som skal til for å slå Kai Roger Bakken og Vidar Frogner, som han mener er årets to storfavoritter.

Pål Richard Eidsvold har tidligere deltatt på Gatebil med en Porsche 993 RS Club Sport, 993 GT2 Flammekaster, Porsche 997 GT3 Cup.

Sponsorer: H&H Maskin, Brakes Norge, Fagerstrand maskin, Nesodden bil & karosseri, Porsche Center Son, Løiten, Precon skilt og dekor.

Takk til: Jens Hannestad, Borger Strand, Espen Bratli, Roger Susrud, Kjetil Susrud, Oliver Eidsvold, Lasse Eidsvold og konemor Jeanette Bøifor.