DRIVER

Age
37

Raised
Helsingborg, Sweden

Lives
Hasslarp, Sweden

Status
Married

Education/proffesion
Owner at Elite Projects

Personal vechicle
Audi A6 Allroad 3,0 TDI, VW Transporter

Follow Robin Jonasson

Robin Jonasson er sønnen til Bosse Jonasson, og har vokst opp med racing som en stor del av livet helt fra han var ganske liten. Som 16-åring begynte han å kjøre gokart, og siden har det gått slag i slag med kjøring i ulike klasser og grener, med få eller ingen pauser mellom slagene.

Robin beskriver seg selv som en rolig og strategisk sjåfør, som er rask når det gjelder, og mener selv han har verdens beste team i ryggen. Å vinne Gatebil Extreme i 2017 er hans foreløpig største prestasjon på banen.

Han har kjørt mange løp, og deltatt på en rekke ulike stevner og festivaler, men Robin mener det er ingen ting som står seg mot Gatebil. Alt han planlegger og bygger er med tanke på Gatebil, og målet for sesongen 2019 er å vinne hele serien nok en gang, samt i tillegg hevde seg sterkt i Time Attack.

Robin har aldri engang vært inne på tanken om å prøve andre sportsgrener, og bekrefter at alt dreier seg om racing i livet hans.

CAR

Team:
Porsche 918 Racing

Race number
918

Car model
Porsche 918 RSR

Engine
Porsche 997 3,8 l. twin turbo

HK
920 hp. / 1100 nm.

Fuel
GoatFuels E85R

Gearbox
Hollinger 6-speed sequential

Weight
1070 kg.

Type of tyres
Yokohama 300/680-18 and 330/710-18

Bosse og Robin Jonasson kjører en Porsche 918 RSR med GT3 motor. Bilen ble bygget ferdig til 2016-sesongen med et klart mål om at den skulle bli en vinnerbil i Gatebil Extreme, noe den klarte allerede i 2017.

Bilen har far og sønn bygget opp selv. Alt er endret eller modifisert og den har mange custom løsninger. Blant annet har de bygget om hele rammeverket og laget hele karosseriet selv. Nå har teamet fokus på ny aero som skal være klar før sesongstart 2019.

Sponsorer: GIK Turbo, Neptun Spa & bad, PC Slang & Maskiner, Pamil, Märkesdemo