Ronny Teigen | Gatebil

DRIVER

Age
38

Raised
Husnes, Norway

Lives
Husnes, Norway

Status
Married, two children

Education/proffesion
Car mechanic, runs Husnes pit-stop service AS

Personal vechicle
BMW X6, VW Transporter

Follow Ronny Teigen

CAR

Team:
Pit'n Bros Racing Team

Race number
162

Car model
Chevrolet Camaro Z28R

Engine
Chevrolet V8 small block, Procharger F1R compressor

HK
1060 Hp / 1190 Nm

Fuel
Ignite E98

Gearbox
Sellholm MPG, 5-speed sequential

Weight
1390 Kg.

Type of tyres
Yokohama slicks

Ronny Teigen kjører en Chevrolet Camaro Z28R. Han ville ha noe som var ulikt det alle andre bygger på og gikk til innkjøp av denne bilen i 2003. Sakte, men sikkert, har han utviklet bilen til slik den er i dag.

I utgangspunktet er bilen en standard 1973 Camaro Z28R. Etter at Teigen kjøpte den har bilen blitt plukket helt ned opptil flere ganger, og det meste er bygget om. Det er sveiset inn fullt bur, forsterkninger i gulv og understell fra Martz chassis med doble A-armer. Bakstillingen består av Ford 9″ prisme aksling med Mooser sikkakslinger, Strange Engineering senterdel opphengt i egenkonstruert 3-link oppheng med wattlink krybbe og Bilstein custom bygde coliovere. Karosseriet er lettet med dører og skjermer i glassfiber, samt panser, støtfangere, bakluke og interiør i carbon.

Ronny Teigen har tidligere deltatt på Gatebil (frikjøring) med en Corvette C5 Z06.

Sponsorer: Husnes pit-stop service AS, Eni Oil, Polly Motorsport, Dyno Performance, Metro Reklame AS

Takk til: Kona, Silje Teigen, for tålmodighet og lov til å holde på med bil og racing i stor skala, Kjetil Teigen for maskinering og god hjelp, mekaniker Rune Petterson og Ørjan Thorsen for god hjelp, Pål Arvid Blytt (Polly Motorsport), Raimond Nordnes Røssland (Dyno Performance), Eirik Kvåle (yndlingslakkereren), Roger Reigstad for glassfiber og Carbon-arbeid, ENI/Superdekk ved Rune Hjelvik, Wennevold Custom ved Andreas Hoås Wennevold, Metro Reklame ved Gjianni og Stinni.

annonse

annonse