Ruben Thorsen

Ruben Thorsen er oppvokst med bil og racing og har vært med pappa Ørjan Thorsen og Husnes-gjengen i garasjen og på treff siden han var liten. Selv har han kjørt i tre år, mest frikjøring på Gatebil. Han har også prøvd seg litt på drifting, men det er racing som ligger hans hjerte nærmest og i 2016 debuterte han i Extreme.

Ruben har hatt litt utfordringer med bil og økonomi, men i år håper Husnes-gutten at det løsner. Ruben er en sjåfør som ikke er redd for å satse, han kjører hardt, men vil i år fokusere mer på teknisk riktig kjøring. I Husnes-teamet har alle hver sin bil, men hjelper hverandre hele tiden så godt de kan og håper de samlet klarer å hevde seg godt i årets Extreme-serie.

Gatebil er et miljø Ruben har vokst opp med og som fortsatt betyr svært mye for ham. Et personlig mål for sesongen, i tillegg til å holde resten av Husnes-gjengen bak seg, blir å hente ett sekund på rundetid per bane.

Ruben har også en tidlig karriere som fotballspiller, men la fotballskoene på hylla som 15-åring, til fordel for kjøresko. Når Ruben ikke driver med bil er det samboer, familie og venner han helst tilbringer tiden sammen med.

Ruben Thorsen kjører en Audi S2 som han kjøpte i 2017. Selv om han alltid har hatt sansen for BMW, kjøpte han denne for å se hvor rask han kunne klare å få en Quattro. Det fulgte i tillegg med veldig masse bra deler, som ga ham et godt utgangspunkt.

Ruben har lettet bilen, bredden den, montert inn ny motor og sprut, han har bygd om understellet, laget aero og gjort flere andre forbedringer på bilen. Alt er hjemmebygd.

Per i dag har bilen en femsylindret tørrsump-motor, SM4 ECU, BC Racing custom coilovers, bærebruer, styrestag og alt justerbart fra 034Motorsport. Mange deler i understellet er også fra 034Motorsport. Videre fokus blir å få bilen mest mulig holdbar, få justert den inn og få kjørt så mye som mulig for å få kjøretrening.

Ruben Thorsen har tidligere deltatt i Gatebil med en BMW E36 coupe (drift), BMW E36 coupe GTR replica(extreme).

Sponsorer: Husnes Røyr, MH bygg, Husnes Trafikkskule, Invia, Metro Reklame, Thorsen Bil, AK Anlegg, Opsanger hage og anlegg AS.

Takk til: Ørjan Thorsen (far), familie, tålmodig samboer og kompiser.