Stig Bredesen | Gatebil

DRIVER

Age
41

Raised
Auli, Norway

Lives
Årnes, Norway

Status
Domestic partnership, two children

Education/proffesion
Engineer

Personal vechicle
BMW X5

Follow Stig Bredesen

CAR

Team:
Buldre Racingteam

Race number
269

Car model
BMW E30

Engine
M50B25 3.0 l. 6 cyl. PT6466 turbo

HK
867 hp. / 965 nm.

Fuel
Fuse E85

Gearbox
Samsonas 6-speed sequential

Weight
1137 kg.

Type of tyres
Pirelli 245/645-18

Stig Bredesen kjører en BMW E30 som ble kjøpt inn fra Sverige i 2011. Bredesen mener E30 i utgangspunktet er en velbalansert bil med mye riktig geometri, som gjør den til en svært allsidig bil. Bilen utvikles fortløpende. Målet er å ha en tilnærmet standard bil, men som likevel kan hevde seg godt i Gatebil Extreme.

Karosseriet er mye likt som da Bredesen kjøpte bilen i 2011, ellers er alt bygget om. Målet har vært å bygge en effektiv, stabil og pålitelig bil, men det har vist seg at mye effekt krever omfattende forsterkninger og en mengde custom løsninger for å holde i lengden. Det er dessuten en endeløs mengde arbeid som kreves for å holde bilen driftsklar gjennom sesongen, noe Bredesen mener de har fått til med litt varierende hell. Bilen har smidd motor, Precision 6466 BB turbo, DbW (drive by wire), flatshift, Life Racing F88RX ECU, OS Giken diff, GKN Motorsportdrivaksler og drivknuter, GKN custom mellomaksel og Tilton clutch. Understellet består av ombydgde bærebruer bak, AGK Motorsport forstilling og KW Competition understell.

Bredesen har tidligere deltatt i Gatebil med Volvo 940 Turbo og Volvo 240 Turbo.

Sponsorer: Volden Racing, Hønsen sjåførskole, Hagstrøm Motorsport, JE Engineering, G-Design.

Takk til: Først og fremst samboeren, for uvurderlig tålmodighet og støtte, hele teamet og alle venner som stiller opp med masse hjelp, uansett når det trengs, samt Kenneth Volden for overlegen support og engasjement.

annonse

annonse