DRIVER

Age
37

Raised
Skare, Norway

Lives
Husnes, Norway

Status
Domestic partnership, two children

Education/proffesion
Offshore crane operator

Personal vechicle
VW Transporter, Skoda Superb

Follow Sverre Johan Lundal

Sverre Johan Lundal begynte sin racingkarriere med frikjøring på Gatebil i 2003. I 2014 stilte han for første gang i klassen Extreme. Han har markert seg midt på treet, med en 15. plass i Extreme Race fra 2016.

Lundal mener selv han er en rolig sjåfør som er opptatt av å jobbe kontinuerlig for å bli bedre. Fokus på å få bilen til å funke, finne riktig sporvalg og få tidene ned er faktorer som gjør at han synes racing er både spennende og lærerikt. I tillegg setter han pris på det gode samholdet i racingmiljøet.

Lundal mener Gatebil byr på unike muligheter for alle med bilinteresse. Han liker mangfoldet av biler i Extreme-serien og synes det er artig å kjøre i denne klassen. Målet for 2019 er først og fremst å forbedre egne tider, men han har også håp om en pallplassering når han får luket bort alle barnesykdommer på bilen.

Lundal jobber offshore som kranfører og har en hverdag som er litt ulik den hverdagen de fleste andre kjenner, men som gjør det mulig å holde på med bil og racing på fulltid når han ikke er på vakt. Lundal bruker i tillegg mye tid sammen med barn og familie når han er hjemme.

CAR

Race number
6

Car model
Ultima GTR

Engine
LS2 6.0 l. V8 suction engine

HK
530 hp. / 630 nm.

Fuel
E100

Gearbox
Porsche G96/88 6-speed

Weight
1006 kg.

Type of tyres
Yokohama

Lundal kjører en Ultima GTR, en bil han selv synes er utrolig tøff og som han mener har stort potensial. Kjøpet kom til ved en tilfeldighet da Raimond Nordnes, som eide bilen i utgangspunktet, og Jan Øyvind Ruud diskuterte et eventuelt kjøp/salg av motoren som satt i bilen. Nordnes ville ikke selge unna motoren før bilen var solgt, og da benyttet Lundal muligheten.

Bilen ble altså kjøpt uten motor. Ny motor har blitt montert, i tillegg til ny tørrsump, nytt datasprut og ny lakk.  Bilen har LS2 med LS3 topper, Texas Speed kam, LS3 innsug, LS7 spjeld med el-gass og Link ECU. Fokus for Lundal frem mot sesongstart 2019 blir å få bilen så stabil som mulig, slik at han får mye kjøretid.

Lundal har tidligere deltatt på Gatebil med en Mercedes 190E 2.3-16 med turbo.

Sponsorer: ELS Tuning, Eiken Mekaniske

Takk til: Eivind Skeie (ELS Tuning), Rune Eiken, Ørjan Thorsen og en tålmodig samboer.