Vidar Frogner | Gatebil

DRIVER

Age
55

Raised
Askim, Norway

Lives
Larkollen, Norway

Status
Married

Education/proffesion
Engineer, self-employed

Personal vechicle
Audi RS4, Porsche 991 GT2 RS

Follow Vidar Frogner

CAR

Team:
Frogner Racing

Race number
991

Car model
Porsche 993 GT2 EVO2

Engine
3.6 l. air cooled

HK
1000 (+) hp. / 1000 (+) nm.

Fuel
Racefuel

Gearbox
Reinforced Porsche 997 CUP, paddle shift

Weight
1100 kg.

Type of tyres
280/65-18 (front) 330/71-18 (back), 12"/14" rims

Vidar Frogner kjører en Porsche 993 GT2 EVO2. Dette er drømmebilen til Vidar, i utgangspunktet en bil tilsvarende den som brant opp i 2014.

Vidar og teamet har bygget om bilen fra en 993 Turbo. Motoren har twin turbo, smidd innmat og en rekke egenproduserte deler, blant annet innsug, intercooler og eksos, bilen har luftstyrt paddle shift, Öhlins TTX understell og Smart Dash instrumentering fra Situne. Frogner og teamet har også hatt mye fokus på utvikling av eget aerokit for maksimal downforce. En rekke deler er spesialdesignet for dette formålet, blant annet oljekjøler, splitter og sideskjørt, motorluke, bakvinge, ny front, forskjermer og panser. Målet med prosjektet er å vise at det er mulig å kjøre fort med en gammel Porsche.

Frogner har tidligere deltatt i Gatebil med Porsche GT2 EVO og Porsche 997 CUP.

Sponsorer: Situne AS, Svensk Turboservice, Öhlins, Ferrita, Lindberg & Lund, Mobile1, Autolakk, Autotuning, Autoglym, AMB Aero, DJ Racecars, Steinspruten/Ryd’s Bilglass, Gundersen Sportscar, BN.shop.no

Takk til: Finn Hansen, Jens Hanestad, Morten Sivertsen og Ole Andreas Torvmark i SIitune AS, Anders Ringstad, AMB Aero, DJ Racecars og alle andre som har gjort dette mulig. Og sist, men ikke minst, takk til kona, som fortsatt lar meg leke med biler.

annonse

annonse