Vidar Frogner

Vidar Frogner startet sin racingkarriere med å kjøre på Trackdays. Etter hvert ble det masse kjøring på Nürburgring, i regi av Raceuniverse.com. Han så snart at han kjørte like fort som mange av racinggutta, og i 2010 dro han derfor til Tyskland og kjøpte sin første løpsbil, en Porsche 993 GT2 EVO. Med denne bilen vant Frogner Extreme-serien tre år på rad, før bilen dessverre brant opp i en tragisk garasjebrann i 2014. I 2015 kjøpte Frogner en 997 CUP, og viste seg igjen som en sterk sjåfør, med en andreplass sammenlagt. I 2017 stilte han for første gang til start i sin nye GT2 EVO2. Bilen er bygget i Frogners eget verksted, med god hjelp fra Finn Hansen, Jens Hanestad og Situne. I løpet av 2017 og 2018 har bilen blitt optimalisert til fingerspissene, med twin turbo, masse custom deler og eget aerokit. I 2019 stiller Frogner til start i det som sannsynligvis er Europas mest ekstreme Porsche 993.

God racing gir Frogner et skikkelig adrenalinkick, han beskriver likevel racing som en fin måte å slappe av på. Han omtaler seg selv som en svært fokusert sjåfør, som er rolig og avbalansert når han kommer i bilen. Han kjører med god sikkerhetsmargin for å unngå skader. Teamet hans består av en samling dyktige folk som synes racing er morsomt.

Gatebil for Frogner betyr, først og fremst, hyggelige mennesker, godt kameratskap og et godt sosialt fellesskap. Målet for 2019 er å komme blant topp tre sammenlagt, både i Extreme Time Attack og i serien.

Interesser ut over racing er først og fremst trening og familie. Frogner er dessuten en racer på sykkel også, og har NM-sølv og -bronse i landeveissykling.

Vidar Frogner kjører en Porsche 993 GT2 EVO2. Dette er drømmebilen til Vidar, i utgangspunktet en bil tilsvarende den som brant opp i 2014.

Vidar og teamet har bygget om bilen fra en 993 Turbo. Motoren har twin turbo, smidd innmat og en rekke egenproduserte deler, blant annet innsug, intercooler og eksos, bilen har luftstyrt paddle shift, Öhlins TTX understell og Smart Dash instrumentering fra Situne. Frogner og teamet har også hatt mye fokus på utvikling av eget aerokit for maksimal downforce. En rekke deler er spesialdesignet for dette formålet, blant annet oljekjøler, splitter og sideskjørt, motorluke, bakvinge, ny front, forskjermer og panser. Målet med prosjektet er å vise at det er mulig å kjøre fort med en gammel Porsche.

Frogner har tidligere deltatt i Gatebil med Porsche GT2 EVO og Porsche 997 CUP.

Sponsorer: Situne AS, Svensk Turboservice, Öhlins, Ferrita, Lindberg & Lund, Mobile1, Autolakk, Autotuning, Autoglym, AMB Aero, DJ Racecars, Steinspruten/Ryd’s Bilglass, Gundersen Sportscar, BN.shop.no

Takk til: Finn Hansen, Jens Hanestad, Morten Sivertsen og Ole Andreas Torvmark i SIitune AS, Anders Ringstad, AMB Aero, DJ Racecars og alle andre som har gjort dette mulig. Og sist, men ikke minst, takk til kona, som fortsatt lar meg leke med biler.