UKENS #GATEBIL UKE 50 – JONAS TRUELSEN

Søndag 16.12.2018: June Elise Marlén

I en garasje i Ål I Hallingdal står 23 år gamle Jonas Truelsen og skrur og skrur, nærmest døgnet rundt, for å bevise at en Datsun Sunny kan bli en fantastisk bil.

– Datsun er det Nissan er i dag, forklarer Jonas.

– Dette er en 1973 Datsun 1200 B110. Jeg har tidligere hatt Datsun 140J og hele tre 510’ere, men disse synes jeg er litt «overbrukt» i miljøet og bygd opp og ned i alle mulige varianter. Det er ikke stort mer å tilføye. Jeg ønska meg noe unikt.

Datsunen til Jonas skal bli en driftebil. Planen er å lage en økonomisk bil, med lett tilgjengelige og billige deler.

– Uansett hvor jeg tar med bilen, så skal reservedeler være et steinkast unna. Bilen bygges derfor opp av Volvo-deler. Hele forstillinga er fra Volvo 240, røper Jonas.

https://www.instagram.com/p/Bra0NSdhLna/

– Jeg ville ha en motor som er lett, og som har mange hester. Jeg endte derfor opp med en Volvo rekkefemmer. Denne får ikke plass i motorrommet, og sitter derfor på tvers i baksetet, altså midtstilt motor. 

Jonas forteller hvordan han måtte trille en komplett forstilling fra en Volvo 850 med forhjulstrekk under bilen og bolte den opp bak.

– Det høres komplisert ut, men er ganske enkelt, mener han.

– Det er bare fire bolter på forstillinga og tre muttere per demper, så er den løs, man løfter opp bilen og bolter alt opp baki. Dette er vesentlig lettere enn å flytte torpedovegg, bygge om girkassetunnel, sveise opp til ny bakaksling og skaffe deler. Her er det enkelt og greit komplett forstilling fra Volvo 240 og Volvo 850, biler, motor og deler man finner i hvem som helst sin bakgård, og hos de aller fleste som forhandler bildeler.

Målet til Jonas er å få til 500 hestekrefter per tonn.

– Det er jo ikke vanskelig å få til når bilen veier 800 kilo, og man lett kan hente ut 400 hester, mener han.

– Dette vil teoretisk sette bilen i samme klasse som Porsche 918 og Ferrari 458. Har man ikke råd til en Ferrari, så får man heller bygge den selv.

Bilen skal brukes på isbane om vinteren og på biltreff om sommeren og blir garantert å se på Gatebil i 2019.

@norwegianviking1995 på Instagram

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.noeller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: