Tilbakeblikk på Gatebil 2016

Enda ett Gatebil-år er over og rundt om kring i garasjer er folk godt i gang med å bygge om, bygge ny, fikse opp ting som er ødelagt, oppgradere – alt mulig for at bilen skal bli enda bedre i 2017. Gatebil er også godt i gang med å planlegge Gatebil-sesongen 2017, og hva er vel da bedre enn et tilbakeblikk på litt av alt som skjedde i 2016.

LINK: Terminliste Gatebil festivaler 2017.

GATEBIL ON ICE, JANUAR 2016:
Som de 9 siste årene startet Gatebil-sesongen med kjøring på isen, og som de siste årene var dette hos Hebbes i Sigdal. I 2017 er derimot Gatebil On Ice flyttet til Vålerbanen, NAF trafikksenter.

_cam9673_web

HYGGELIG: Gatebil On Ice er alltid i slutten av januar, så været her i Sigdal kan være ganske utrygt. Vi har opplevd både snøstorm og 30 minusgrader, men i 2016 var det helt perfekt. To til fire minusgrader, sol og vindstille. Kan det bli bedre? Folk rigget seg til rundt vannet for å se bilene som kjørte på isen mens de grillet pølser og drakk solbærsaft blandet med Sigdals-vann.

onice2016_coffe_003_web

LAGDE SHOW: Liam Doran fra England, X-games vinner og tidligere en av de store profilene i VM og EM i Rallycross, hadde med seg sin fullblods rallycrossbil, en Citroen DS3 hit til Gatebil On Ice i Sigdal. Liam kom med både kona, sine to barn, en drøss mekanikere og masse reservedeler, for å være sikker på å få kjørt så mye som mulig. Med på turen var også Monster Energy sitt film-crew, som laget video fra turen hit til Gatebil. Filmen ble knalltøff, og du finner den ved å søke ’Liam Doran Gatebil on ice’ på: www.youtube.com.

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

GATEBIL VÅLERBANEN MAI 2016:
Gatebil på Norsk Trafikksenter Vålerbanen i Braskereidfoss i slutten av mai markerer hvert år starten på en ny Gatebil-sommer. Endelig får vi se hva folk har holdt på med i garasjen om vinteren, og om Facebook-rykter stemmer med virkelighet.

img_6608_red_web

NYE BILER: En av de nye bilene vi gledet oss veldig til å se på Våler var Hyundai Velosteren til Andre Olsen fra Skien, med pappa Kim Richard som teamsjef og primus motor for satsingen. Bilen var vanvittig tøff, og har specs som forteller at dette er en værsting. Toyota Supra motor på 700 hester, Supra mk 4 bakaksel, BMW 530 diesel girkasse, KSM custom forstilling, K-Sport bremser, AST coilovers, Bad Ass universale skjermbreddere, bakvinge fra Veloster Nation, Zito felger i 8- og 10×18 tommer, mm. Den knalltøffe dekoren er tegnet av Alexander Lututa fra Ukraina.

155a0874-coffe-1

GATEBIL-KJENDIS: Fredrik Aasbø var igjen klar for Gatebil på Vålerbanen etter en diger blemme i 2015 hvor han mista lappen. Ikke bare GT86-en var ny- men også mekanikerteamet, med Erik Nilssen som sjefsmekaniker. Fredric Aasbø har massevis av fans over hele verden, og på Gatebil er det mange som vil ha en prat med vinneren av fjorårets verdensmester. Aasbø prøver å ha tid til alle, men han har ekstra god tid til de yngste, og stiller gjerne opp på selfies.

img_6318_red_web

GATEBIL EXTREME: Det var rekordstor deltagelse på årets første løp i Gatebil Extreme! Raskest på Time Attack var Marcelo Adrian Garcia som hadde beste startspor i racet og var først inn i sjikanen ved tribunen en halv runde etter start. Marcelo hadde derimot kjørt i stykker frontfangeren på trening like før løpet, og fikk dermed problemer med både kjøling og marktrykk, og ble til slutt nummer bare nummer ni.

img_6288_red_web

FRA DRIFTING TIL RACING: Som Fredric Aasbø har Kenmeth Moen i flere år også kjørt full sesong i verdens mest prestisjefylte driftingserie; Formula Drift i USA. Kenneth har hatt mange topplasseringer, men det er krevende å alltid være på topp når man driver sitt eget team og konkurrentene har ti ganger større budsjetter. I Gatebil Extreme kommer Kenneth til dekket bord hvor alle kostnader til bil, drift og vedlikehold dekkes av Team Brian James Trailers sine sponsorer. Her skal Kenneth kun sette seg inn i bilen og kjøre. Kenneth har også lenge hatt lyst til å gjøre comeback i racing, etter flere år som en av toppførerne i Peugeot 206 racing-cup på starten av 2000-tallet. Det blir spennende å følge med på Moen og den mest profesjonelle satsingen i Gatebil Extreme noensinne.

2q8a7669_web

UHELDIG! En av deltakerne det var store forventninger til i 2016, var Tommy Schønberg. Tommy har deltatt i Gatebil Extreme helt fra starten, men etter 2015-sesongen var han drittlei etter mye teknisk trøbbel. Han vurderte faktisk å legge opp, men bestemte seg heldigvis for å satse videre. Men nå var det briste eller bære, og bilen ble plukket helt ned og bygget opp på nytt. Den skulle nå være enda grommere, bedre, raskere og ikke minst mer driftsikker enn året før. Time Attack på Vålerbanen begynte tålig bra med fjerdeplass, men da racet skulle starte manglet Tommy Schønberg og Audi A3 RSR-en til start. På trening tidligere på dagen hadde nemlig reg-reima hoppet over og motoren rast.

155a1228_red_web2

NM I DRIFING: På Gatebil Vålerbanen ble det kjørt runde 2 i NM i drifting sammen med andre runde i Powerdrift. Vinner ble norsk Driftings nye store; nemlig det unge stjerneskuddet Odd Helge Helstad (i midten). Fredrik Myhre ble nummer to (til venstre) og Christian Bakkerud (blå dress) kom på tredjeplass. Nummer fire ble Tor Anders Ringnes (ved siden av Bakkerud), på femteplass kom Joachim Johnsen (pokal foran ansiktet) og Øyvind Bogen ble nummer seks.

11q5105_web

Odd Helge Helstad og Tor Anders Ringnes i Top 4. Helstad slo ut veteranen Ringnes og vant konkurransen. Ringnes ble nummer fire. Oppe til høyre: I overkant tett duell i Top 16 mellom Marius Andrusevicius i BMW E30 og Ole Morten Davanger i Nissan Skyline. Andrusevicius vant, men tapte for Helstad i Top 8. Nede til venstre: Det var mange veldig bra og tette dueller i konkurransen, som her med Christian Bakkerud og Fredrik Myhre i Top 4. Myhre vant. Nede til høyre: Et av to run i finalen. Helstad mot Myhre, og det var altså Odd Helge Helstad som vant NM og Powerdrift her på Gatebil Vålerbanen 2016.

img_6271_red_web

UTSTILLING: Som på alle Gatebil-festivaler, er det alltid lørdagen juryen er ute for å bedømme biler.  På Våler ble det til sammen delt ut premier i 19 klasser. Bilen med panseret oppe er Vidar Skaane sin råfine Focus RS500 som vant førsteplass i Ford-klassen.

Det meste av depotplassen på Vålerbanen går med til alle som kjører på bane.  Alt i alt er det likevel plass til rundt 150 biler som er der for å delta på utstillingen – som for øvrig har et høyere nivå for hvert eneste år. Overstyla biler er ikke lenger i skuddet. Det skal være cleant, lavt, og selvsagt tøffe hjul. Detaljer er også veldig viktig, som på bildet oppe til venstre der hjulmutterne er lakka i samme farge som neglene. Merk også Impalaen nede til venstre hvor setetrekkene matcher hula-hula halsbåndet i speilet. Porschen til Geir Østborg (på bildet oppe til venstre) er en 2010 GT3 RS 3,8. Bilen tok førsteplass i sportsbilklassen.

155a1610_red_web

AFTERTRACK: Årets Første Aftertrack ble en knallbra fest! Og som alltid på Gatebil Vålerbanen er Aftertrack i et stort party-telt nede på det store camping-området. Fredag spilte Plumbo for første gang på Gatebil Vålerbanen. Plumbo hadde akkurat sluppet nytt album, og de nye låtene ble selvsagt testet her på Gatebil. Det var allikevel de gamle kjente som «Møkkamann», «Harryland», «Ola nordmann» som skapte magisk Plumbo-stemning. Nede til venstre: Lørdag var det tid for et nytt konsept vi kalte for «Club Gatebil». Vi laget en lang catwalk gjennom hele teltet, slik at de på scenen kom mest mulig ut til publikum. Og når publikum fikk lov å komme på scenen for å danse var det plass til over 50 stykker. Petter Kristiansen, alias «Katastrofe», toppet det hele og fikk hjelp av publikum med hylende allsang til alle sine hiter som lå på rekke og rad på VG-lista.

LINK: Gatebil på Vålerbanen 26-28 mai 2017

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

GATEBIL MANTORP PARK JUNI 2016:
Sett bort fra hovedfestivalen i juli på Rudskogen i Norge, er Gatebil Mantorp Park den nest største. Gatebil-festivalen på Mantorp har eksistert siden 2007, så neste år feires det 10-års jubileum!

img_4443_web

CAMPING OG AFTERTRACK: Gatebil på Mantorp Park i juni er den Gatebil-festivalen som vokser mest. Og som på Rudskogen i juli handler det ikke bare om hva som skjer på banen, men også på campingen både på dagtid og kveldstid. Disse jentene kom fra Mjölby like ved Mantorp Park, og er på Gatebil for både biler og fest. Fra venstre: Karoline Johansson, Julia Ahlgren, Matilda Rundgren, Cathrin Fogelberg og Caroline Lyngstad

img_4417_web

På party-campen er det fullt trøkk fra tidlig på kvelden. Campingområdene på Mantorp Park åpner alltid torsdag morgen, og mange kommer tidlig for å sikre seg bra plasser og ha god tid til å rigge campingvogner, telt, badestamper, stereoanlegg, lysrigger, sofaer, bord, lamper, kjøleskap og alt som hører med. På Gatebil sin nettside www.gatebil.no kan du se mange flere bilder og film fra Gatebil på Mantorp Park, både fra 2016 og tidligere

img_6033_red_web

Fredag og lørdag var det konserter og show på stor utescene ved hoved-campen. Ett av bandene som spilte var Hardcore Superstar. Her synger Jocke Berg klokkerent på en av Harcore Superstar’s myke ballader. Vic Zino spiller gitar, Martin Sandvik på bassgitar og Adde Andreasson slår på trommer.

snab1625_web

UTSTILLING: Carl Robert Evensen fra Ski i Norge vasker sin -04 Mini Cooper S før han kjører bilen bort på utstillingsområdet. Bilen er ombygget til 2-seter for å få plass til all stereoen fra Rockford Fosgate. Den er lakkert «Electric Blue» med hvitt tak og pianosvart bredding, og de knalltøffe felgene er Klutch KM16 i 9,5×16 både foran og bak med 195/40-16 Falken dekk.

Hvor ofte ser man en McLaren? På Gatebil Mantorp i juni var det hele to stykker! Den ene kjørte også på banen. Her er bilen på teknisk kontroll, slik som alle biler må før de får slippe ut på banen. McLaren F1 som ble bygget på 90-tallet er fortsatt kanskje den råeste supersportsbilen som er laget. En sånn koster flere 10-talls millioner og dukker bare opp til salgs på eksklusive auksjoner sånn en gang hvert tredje år. De her to McLaren-modellene koster ikke like mye, men McLaren MP4-12c er fullblods supersportsbil, til noe mer folkelige priser enn ikonet fra 90-tallet. MP4-12c ble bygget fra 2011 til 2014 og har en 3,8-liters twin-turbo på 600 hester. I Sverige koster en sånn rundt 1,5 mill, omtrent som en Ferrari 458 Italia.

img_5012_red_web

EXTREME: Starten har gått og midt i feltet fighter Torger Johansen fra Norge i Camaro med Svenske Magnus Persson i Audi S2, Börje Hansson i Audi Ur Quattro og Marcus Insane Östlid i Chevrolet Corvette. Bakerst til venstre Trond Ensrud fra Norge i Audi S4. Best av disse over mål ble Börje Hansson.

img_5017_web

TRØST: Michelle Trosthoel, Årets Gatebil Pit-girl 2015, gir trøsteklem til Kai Roger Bakken. Kai Roger vant riktignok knepent Time Attack foran Kenneth Moen, men ble litt ganske nedfor etter å ha blitt frakjørt i racet og havnet på fjerdeplass. Kun seier er godt nok for Kai Roger, så å se både Kenneth Moen, Marcelo Adrian Garcia og Andreas Vaa kjøre før han over mål, var ikke lett å takle.

img_5740_web

SVENSK SEIER I BREISLADDEN! Som oftest har det vært flest norske på pallen i breisladden på Mantorp Park, men i 2016 fikk svenskene revansje med både 1., 2., og 3.-plass. Axel Hjalte (på bildet) foran Dennis Martinsson og Johan Andersson.

img_6523_red_web

Vinner av breisladden på Gatebil Mantorp juni 2016 heter Axel Hjalte og kjører en 07 BMW 335i med 3,4-liters Toyota Supra motor bremset til 1080 hester på hjula og 1511Nm i dreimoment. Det her sa Axel etter løpet: – Säsongen har varit över förväntan med en helt nybyggd bil och den fungerat mycket bra från start. Den har fått extremt mycket positiv kritik och det är underbart efter allt slit. Mitt mål för säsongen har mest varit o ha kul och testa ut bilen. Breisladden på Mantorp park har varit ett mål sedan man började köra Gatebil, det lyckades jag otroligt nog vinna!

img_5169_web

LANDSKAMP: For andre gang ble det lørdag kveld kjørt Landskamp i show-drifting mellom Norge og Sverige på starten av «Strippan». Seks biler fra hvert land kjørte duell, hvor de byttet på å ligge først, og landet som vant flest dueller vant konkurransen. Teemu Peltota (på bilde over) fra Finland skulle varme opp publikum, men måtte dytte hjelp inn i depot.

img_5454_web

Norge vant landskampen 2016. På Norges lag kjørte (fra venstre): Fredrik Myhre, Toyota Supra. Steffen Rudsengen, Mercedes. Tor Anders Ringnes, Toyota GT86. Joachim Waagaard, BMW M4. Joachim Johnsen, Toyota Supra, og Alvin Lægreid, Toyota Supra. På Sveriges lag var Johan Andersson, Nissan S14 (Lagkapten). Fredrik Sjödin, BMW M2. David Skogsby, Nissan S14. Dennis Martinsson. Toyota Supra. Alexander Granlund, BMW E46. Jens Stark-Juntila, Toyota GT86.

LINK: Gatebil på Mantorp Park 16-18 juni 2017

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

GATEBIL RUDSKOGEN JULI 2016
Gatebil på Rudskogen Motorpark i Rakkestad i juli er årets største Gatebil-festival med over 40.000 besøkende fra hele verden.

_cst1418_red_web

SUPER 3: Den største nyheten på Gatebil Rudskogen juli 2016 var «Gatebil Super 3», en team-driftekonkurranse hvor tre biler samarbeider om å kjøre så tett, raskt, bredt og lage så mye røyk som mulig. 32 lag var med, og det var deltakere fra til sammen 11 land. Mange lag var mikset med førere som aldri hadde kjørt med- eller mot hverandre før. Trening og kvalifisering var torsdag, og finale med de 10 beste lagene på fredag kveld.

_cam6332_red_web

SUPERSTJERNER: «Team Doorbangers» med Joachim Waagaard, Ismail Salih og Kristaps Blušs. Benjamin Boulbes fra Frankrike (i hvit dress) steppet inn som reserve på kvalifiseringen, da Kristaps Blušs ikke rakk å komme frem til Rudskogen før konkurransen startet.

_cst0477_red_web

BAKKERUD KJØRTE GATEBIL EXTREME: Rallycross-stjerne Andreas Bakkerud kom rett fra seier i VM i rallycross i både Hell i Trøndelag og Höljes i Sverige til Gatebil for å kjøre Gatebil Extreme. Dette var andre året på rad Bakkerud deltok på Gatebil. I fjor skulle han lære drifting av Kenneth Moen, og i år stilte han altså i Gatebil Extreme for «Team SEB Powergroup», med en Ford Mustang fra den danske og norske «Thunder Car» serien. Bakkerud ønsker nemlig å få mest mulig kjøreerfaring med å teste ut forskjellige typer bilsportklasser, noe han mener vil gjøre han til en enda bedre sjåfør i VM i Rallycross. Bilen Bakkerud kjørte på Gatebil er den samme som Molly Petitt har kjørt i flere år i den danske og norske helproffe racingserien, og planen til Bakkerud var å kjøre de fire løpene som gjenstod i 2016. Bilen er ikke rask nok til å nå helt opp i Gatebil Extreme, men Bakkerud fikk god kjøreerfaring og hadde det veldig moro. I 2017 er det vel på tide å komme på Gatebil med Ford Focus rallycrossbilen?

_cam6719_red_web

ROAD TO GATEBIL: På Monster Energy-standen var det mye folk hele dagen. Mange av de som var med Monster hadde også vært med på «Road to Gatebil» som starter i Dublin, går via London og til Rotterdam, videre til København, Göteborg og ender her på Rudskogen. Det er visstnok mye festing på turen, hvor folk kan hive seg med underveis. Et kult opplegg du kan lese mer om ved å søke opp «Road to Gatebil» på Facebook.

_cst3399_red_web

ÅRETS PIT-GIRLS 2016: Alle de 15 finalistene til «Årets Gatebil Pit-girl» 2016 samlet rundt vinneren Isabelle Jofjord (21) fra Göteborg. Lene Marie Hauge (25) fra Bergen ble nummer to (til høyre for Isabelle) og Jeanett Matre (34) fra Sandnes (til venstre for Isabelle) kom på tredjeplass. Resten ble nummer fire. Tilsammen meldte 84 jenter seg på til konkurransen.

_cam7163_red_web

SILJE VANT TILHENGER: Under pausen i finalen i VM i Breisladd ble det trukket ut en særdeles heldig vinner som kunne reise hjem med en helt ny Brian James Trailer C4 Blue bil-tilhenger til en verdi av kr. 48,600,- . For å være med i trekningen måtte man delta i en enkel konkurranse på Gatebil sin nettside, www.gatebil.no. Vinneren ble 21 år gamle Silje Bjørsvik fra Modum, som fikk overlevert hengeren av markedssjef i Brian James Trailers, Radni Molhampour. Radni tilbød å kjøre hengeren hjem til Silje, om hun ikke hadde mulighet til å få den med hjem selv. Dette sa Silje da vi pratet med henne noen dager senere: – Det her var helt sinnskyt! Jeg har ønsket meg en egen bilhenger veldig, siden jeg kjører bilcross og hele tiden må låne henger eller få hjelp av andre. Jeg drømmer også om å begynne med rallycross, og ikke minst få meg en bil jeg kan sladde med her på Gatebil. Tusen tusen hjertelig takk til Gatebil og Brian James Trailers! Sjekk ut Brian James Trailers sin nettside for priser og et bredt utvalg av alle typer tilhengere: www.brianjames.no

LINK: Gatebil på Rudskogen 6-9 juli 2017

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

GATEBIL RUDSKOGEN SEPTEMBER 2016
Gatebil på Rudskogen i september er årets nest siste Gatebil-festival. Nytt i 2016 var løp i NTCC/DTC med flere av Nordens beste racing-
førere. Gatebil kåret også som alltid Norgesmester i breisladd og var arena for Scandinavian Powerdrift delrunde 2 av 3. Nytt var også et eget Porsche 911-treff på søndagen.

_cam6268_red_web

DTC OG NTCC: DTC (Danish Thundersport Championship) og NTCC (Norwegian Thunder Car Championship) kjørte delrunde 6 av 7 på Gatebil Rudskogen september 2016. Bilene i de to seriene er helt like, og den Norske og Danske serien kjører i samme heat. Her er det rørramme, glassfiberkarosseri, og sinna Chevrolet LS7 V8-ere på 510 hester, med en totalvekt på under 1200 kilo. Det brukes tre typer karosserier. Ford Mustang, Chevrolet Camaro og Dodge Charger. Bildet er fra tids-kvalifiseringen, og bilen nærmest kjøres av tidligere Formel 1 fører og flere ganger vinner av LeMans, Danske Jan Magnussen.

_cam7158_red_web2

PORSCHE-SØNDAG: Søndag inviterte Gatebil til Porsche-treff i det gamle depotet, og nærmere 40 biler var innom plassen i løpet av dagen. Gatebil premierte fem utvalgte luftavkjølte og fem utvalgte vannavkjølte, pluss Top 3 ’Car of the show’. Porsche 911 er en veldig populær sportsbil i Norge og aldri før har det blitt solgt så mange nye biler eller importert så mange brukte Porsche 911 som de siste to årene. Stadig flere Porsche 911 deltar også på Gatebil.

ya2a9660_red_web

Porsche Senter Son, norges største Porsche-forhandler og verksted, hadde med seg fire biler til Gatebil. En av disse var en 2002-modell 996 RUF R-turbo vist her. Bilen var til salgs på Finn.no for 1.995.000,- og er helt sikkert solgt nå. R-Turbo har 520 hester, 100 mer enn en original 996 Turbo. I tillegg har den andre hjul, RUF front, bakfanger og spoiler, oppgraderte bremser og chassis, pluss mange andre kule RUF-detaljer.

ya2a8740_red_web

UTSTILLING LØRDAG: 2 x Ford Escort Mk1. Bilen til venstre tilhører Svein Pettersen fra Stokke. Den har 2-liters Sierra IS-motor, 5-trinns kasse, stålbreddere og klassiske Minilite felger. Hjemme i garasjen står en nesten lik Escort med 400-hesters Cosworth-motor, som han tar med på Gatebil i 2017. Bilen til høyre tilhører Mr. Eksosmestern, Fredrik Halvorsen. Bilen er bygget med inspirasjon fra Zakspeed sine legendariske Gruppe 5-banebiler fra begynnelsen av 1970-tallet.

ya2a8780_red_web

Denne råkula Bobla tilhører Patrick Tyszko fra Oslo. Bilen er en 1959-modell 1200, men motoren er oppgradert til 1915 ccm og yter omlag 120-130 hester. De vanvittig kule felgene er Porsche Fuchs ombygd fra 14 til 16-tommer i 7.5 og 10 tommer bredde. Bilen har Airlift autopilot luftfjøring med V2 styring, og bak er det påsveiset braketter fra Airkewld. Bilen har ny spesialforstilling og masse krims-krams for å få alt til å fungere og samtidig være lavt. Vinduet foran er såkalt ’Popout’ fra VW Loosenuts. Ellers har bilen forferdelig mange detaljer, som original takgrind med surfebrett som Patrick selv har brukt da han tidligere drev med surfing.

img_7110_red_web

GATEBIL EXTREME: På Gatebil Rudskogen i september ble det kjørt runde 4 av 5 i Gatebil Extreme Time Attack og Race. Og igjen var det Kai Roger Bakken i Lotus Esprit som vant begge klasser. Kai Roger sikret dermed totalseieren i Gatebil Extreme 2016, allerede før finalen på Mantorp to uker senere.

_a4c8923_web

TIL SALGS: Sparte bilen? Det ser kanskje ikke slik ut her, men Mazhar Iqbal sparte nok bilen litt siden han hadde bestemt seg for å selge, og faktisk ble den solgt i løpet av helga. M5-en til Mazhar var klar til Mantorp i juni, men Mazhar har ikke blitt 100 prosent fornøyd med den. Han har også gått litt lei etter å ha holdt på i mange år, selv om det ifølge Mazhar er kun bakstillinga som bør bygges om før bilen går ganske mye fortere. Mazhar er heller sugen på et nytt prosjekt, men bistår gjerne ny eier med å oppgradere BMW-en i løpet av vinteren. Gatebil er glade for at ny eier har planlagt å fortsatt kjøre med bilen i Gatebil Extreme.

_cst9983_red_web

TEST-ÅR: Jørn Tangen fra Drammen har så langt kun deltatt på Gatebil Extreme frikjøring med sin ganske så spesielle 1971 VW Boble. – Jeg ser på sesongen i år som en test, sier Jørn. – Med mc-motor på snaut 200 hester er bilen alt for treg til å henge med i Gatebil Extreme, men i svingene holder jeg følge med de fleste. Det kommer mer hester til vinteren, men først var planen å få alt annet rundt bilen til å fungere, samt å også få litt mer erfaring som sjåfør. Så langt er jeg bare fornøyd, men har lista klar med ting som skal utbedres i vinter. Til neste år skal jeg kjøre de fleste løp i serien.

_cam6799_red_web

FRA GATEBIL-KJENDIS TIL RIKS-KJENDIS: Teamet som lager «Gatebil»  for TV 2 Zebra følger med på alt som skjer i Extreme. Ett av teamene de følger ekstra nøye er Brian James. Her intervjuer de teamsjef Radni Molle Molhampour.

img_6891_red_web2

BREISLADDKONGER: Petter Eriksen (med laurbærkrans) vant Gatebil sin kåring av Norgesmester i breisladd 2016, akkurat som han vant VM på Gatebil i juli. 75 biler stilte til start på kvalifiseringen lørdag, og de 20 beste kjørte finalen søndag. Her er Top 6: Vinner ble altså Petter Eriksen. Nummer to ble Daniel Sævik, på tredje kom Tor Arne Kvia, Fredrik Øksnevad som vant i fjor ble nummer fire. Martin Alfredsen ble fem, og Christian Bakkerud kom på sjetteplass.

LINK: Gatebil på Rudskogen 8-10 sept 2017

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

GATEBIL MANTORP PARK SEPTEMBER 2016
For tredje gang ble Gatebil-sesongen avsluttet på Mantorp Park i Sverige i slutten av september. Tre hele dager med alt som hører med på en Gatebilfestival. Masse frikjøring, årsfinaler i Gatebil Extreme, finale i Scandinavian Powerdrift, rekordmange biler på utstillingen, Bilsport sin kåring  «Årets Bygge», pluss årets siste Aftertrack.

ya2a0730_red_web

I GODT HUMØR PÅ GATEBIL: Disse to hadde kledd seg ut som Super Mario og bidro til mye liv og røre. På filmen fra festivalen du finner på Gatebil.no, kan du bl.a. se «Super Mario» drifte med gokart, og når begge hjelper bikinidamer med bilvask.

ya2a0958_red_web

ALLTID PÅ GATEBIL: Denne gjengen tilhører Builders Family, Blenders og Audis in Scandinavia, og hadde tilsammen med seg hele 7 biler på utstillingen. Vi har ikke klart å få tak i navn på alle, men her er noen: Helt i front er Elin Säfström Mattsson, rett bak sitter Fanny Hallberg, til høyre med sort og hvitflekkete genser Stina Söderman, Linn Sundström har mørkt hår og hvit genser, jenta med lyst hår og caps heter Matilda Rundgren, og jenta i grønn genser helt bakerst heter Cathrin Fogelberg.

_cam8490_red_web

ÅRETS VINNER I EXTREME: Team KRB jubler over seier sammenlagt i Gatebil Extreme 2016, både i Time Attack og Race-cupen. Fra venstre: Truls Bakken, Anders Weum, Martin Karlsen, Torger Tokvam, Anita Visthus, Audun Solvold (med caps), Marte Terese Svendsrud, Jørgen Nedberg, Vegard Døvigen, Kai Roger Bakken og Ørjan Bakken.

ya2a0184_red_web

NY EIER: Thomas Gaarder fra Bærum i Norge kjøpte BMW M5’en til Mazhar Iqbal under Gatebil-festivalen på Rudskogen 2 uker tidligere, og første test var her på Mantorp Park. En uke tidligere tok han lisens, så Thomas var litt stressa og koblet av med å vaske bilen før kjøringa startet. Thomas har også en gateregistrert Porsche 997 Turbo R han bruker på frikjøringen.

ya2a0346_red_web

MYE MEKKING PÅ ÅRETS SISTE GATEBIL: Jesper Fager (til høyre) fra Sävsjö i Sverige fikk god hjelp av kompisene til å bytte girkasse på sin Toyota Supra driftebil. Fra venstre: Jesper Ingvaldsson, Oscar Spaghetti, Joakim Reichel og Jesper Fager.

ya2a0208_red_web

GÅR FOR 2017: Christian Erlandsson hadde ikke helt helga på Gatebil Mantorp i september med sin Toyota GT86 driftebil; en fullblods Pro-bil som var nybygget til 2016. Først røk en oljeslange og griset til hele motorrommet, og da alt var vasket og tettet, oppdaget han en sprekk i bensintanken. Christer fikk tak i ny, men denne var også ødelagt, så for Christian Erlandsson ble Gatebil Mantorp mye mer skruing enn kjøring.

ya2a0784_red_web

LITE KJØRING: Jesper Forsbom har en veldig fin BMW E30 M3, men som mange andre hadde han problemer på slutten av sesongen. Etter bare to runder på fredag formiddag rasa han motoren med to hull i blokka. Resten av helga gikk til å feste med kompiser og legge planer for 2017. Bilen har en Chevrolet LS2 V8 med twin-turbo som yter (før den havarerte) 674 hester på hjula. Ellers er det Wisefab forstilling og masse glassfiber og karbon karosserideler for å spare vekt. På bildet er Oskar Lundström (til venstre), Alexander Bozovic, Jesper Forsbom (som eier bilen), Arvid Brag og Simon Abelsson

_cam8670_red_web

VANT POWETRDRIFT: Ola Jæger vant Scandinavian Powerdrift Serie 2016, og vil veldig gjerne takke alle som har hjulpet han i en fantastisk sesong, og spesielt de på bildet. Fra venstre Morten Sandmæl, Magnus Aarflot og Thomas H. Arntsen. – Uten disse hadde ikke denne sesongen vært mulig å gjennomføre! All ære til de, takker Ola.

ya2a0629_red_web

BRA DELTAGELSE PÅ UTSTILLINGEN: Under utstillingen på Gatebil Mantorp i september deltok faktisk enda flere biler enn i juni. Tilsammen ble det delt ut 42 pokaler fordelt på ni klasser. På www.gatebil.no finner du massevis av bilder og film fra utstillingen og av alt annet som skjedde på årets siste Gatebil-festival.

ya2a3924_red_web

ÅRETS SISTE AFTERTRACK: På alle Gatebil-festivaler er det Aftertrack på kvelden. Aftertrack på Gatebil Mantorp i september var i et av de store teltene i depoet. Tidligere på kvelden var det bankett og premieutdeling for Gatebil Extreme i andre etasje, og etterpå var det fest for alle i etasjen under. Selv om årets siste Gatebil-festival ble avsluttet på søndag med masse frikjøring, finaler i Scandinavian Powerdrift og et spennende showløp i Gatebil Extreme, er de siste bildene i denne årboka fra festen på lørdagskvelden. På bildet nede til venstre er forresten Gatebil sin flinke drone-pilot Amund Stave Mathisen (i burgunder genser), og på bildet nede til høyre danser Årets Gatebil pit-girl Isabella Jofjord (til venstre). Sjekk ut Gatebil.no for massevis av bilder og filmer, pluss datoer for kommende Gatebil festivaler.

LINK: Gatebil på Mantorp Park 22-24 september 2017.

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

LINK: Se Gatebil årbok 2016 som pdf.