Aasbø ble Asiatisk mester i Formula D!

GATEBIL gratulerer Fredric Aasbø med sammenlagtseier i den asiatiske FD-serien!

Foto: Masuda Kazuhisa

Fredric som ble nummer to sammenlagt i den Amerikanske FD-serien tidligere høst, skal være fornøyd med 2014 sesongen! Natt til lørdag beviste han hvem som rocket årets siste løp oppi et fjell i Japan. Det var i grunn ikke så mye som skulle til for å vinne årets sesong. Alt han trengte var å gå videre til top 32, og seieren var da et faktum! og pokalen kan han ta med seg hjem til jul!

– Nå er jeg så utrolig glad, men føler meg også så langt hjemmefra! Jeg kjører for Team RS-R og vi er på Okayama International Circuit i Japan, en tidligere Formel 1-bane som ligger oppe i fjellene en syv-timers tur fra Tokyo. Vi har akkurat vunnet Formula Drift Asia-serien. Å vinne en Formula Drift-serie har vært min drøm i ti år!

MA2P6206

– Vi har kjørt i Thailand, Australia og to ganger i Japan i år, og har vært på pallen på alle fire rundene. Det viser hvor langt vi har kommet, men samtidig er det så masse igjen å lære. Bilen blir bare mer og mer sinnsyke, med godt over tusen hestekrefter og masse veigrep. Her er det bare å jobbe videre mot neste års første verdensmesterskap i drifting!”

MA2P6629

Resultat sist løpet:
1. Masashi Yokoi
2. Daigo Saito
3. Fredric Aasbo

Neste år, vil FD sesongen kjøres som et verdensmesterskap! Da er det bare å følge med videre og håpe på nordmenn på pallen!

Fredric Aasbø er en norsk drifter og stuntsjåfør som har gjort det stort i den internasjonale bilsporten drifting. Til daglig konkurrerer han i Formula Drift-seriene i USA og i Asia, men er også kjent i Norge via sin deltakelse på spillefilmen Børning, TV-serien Panser og aggressive kjørestil på Gatebil-festivalene.