Fredric Aasbø på pallen i D1 Shanghai med lånt bil!

Alle foto: D1GP/Maria Melnikova.

Verdensmester i drifting Fredric Aasbø fra Ski og førstemekaniker Erik Nilssen fra Halden tok en sensasjonell andreplass av over 50 startende i det første kinesiske D1 drifting-konkurransen i Shanghai denne helgen. Denne høsten deltar Aasbø og Nilssen i tre runder i Asia for å ta pulsen på et av verdens raskest voksende markeder for motorsport: Kina.

– Akkurat nå er vi rimelig slitne, men ekstremt glade for å ha åpnet med en pallplassering i vårt første løp her nede, sier Fredric Aasbø på epost fra Shanghai.

– En tyfon kom inn over området her og jeg har aldri sett så mye regn på en gang. Det medførte store problemer med elektronikken i bilen vi har leid her nede, og vi hadde rundt 300-400 hestekrefter istedet for de 900 som vi skulle hatt. Men takket være Erik og min andremekaniker Robbie klarte vi å jobbe rundt problemene. Det har vært et vanvittig kjør helt fra vi kom hit, så jeg tar av meg hatten for innsatsen deres!

Aasbø er regjerende verdensmester i drifting og ligger på en andreplass i den amerikanske Formula Drift-serien når kun en runde gjenstår i Los Angeles den 7. og 8. oktober.

– Nå reiser jeg til California for å forberede meg for finalen med det amerikanske teamet der borte, mens Erik allerede er på vei til Norge for en måneds tid. Deretter møtes vi igjen i Beijing i November. Det er mye jobb og forberedelser, men vi har god kjemi og vanvittig mye morro underveis. Vi lever definitivt ut guttedrømmen i denne sporten!

Drifting er en spektakulær motorsport der man konkurrerer i bilkontroll, ofte i biler med over 1000 hestekrefter. Sporten er spesielt stor i USA og i Asia, men også i Norge har miljøet vokst betydelig med Gatebilfestivalen på Rudskogen Motorsenter i Østfold som det største arrangementet med sine 45.000 besøkende.

Mer info:
http://www.fredricaasbo.com
http://www.facebook.com/officialfredricaasbo
http://www.instagram.com/fredricaasbo

fredric-aasbo-drift-2

team-fredric-aasbo-erik-nilssen

robbie-nishida-erik-nilssen-fredric-aasbo
Erik Nilssen fra Halden (i midten) er Aasbø sin faste mekaniker på Toyota GT86’en Aasbø kjører på bl.a. Gatebil. Erik er også med Aasbø på alle de 3 rundene i årets Asiatiske D1-mesterskap.

Neste Gatebil: