Ta vare på bilen i vinter med Autoglym og Selaclean!

Å holde bilen blank og ren er like viktig året rundt om du vil bevare lakken best mulig. Her får du noen gode tips fra Gatebil sin partner Autoglym med hvordan du best mulig vasker og tar vare på lakken om vinteren.

Vask i minusgrader er ingen problem!
Det finnes en oppfatning om at bilpleie er noe som kun kan gjøres om sommeren og i plussgrader. Men det er mye som kan, og bør, gjøres om vinteren også. Bilen kan faktisk vaskes helt ned i -10/-15°C. Ligger temperaturen rundt 0°C kan bilen vaskes som normalt. Når det er kaldere kan bilvasken fortsatt gjøres, men kjør bilen varm før du starter. Smør også opp lister med silikon (med mindre bilprodusenten sier noe annet) eller et spesialmiddel, f.eks. Autoglym Vinyl & Rubber Care og drypp litt olje i alle låser. Etter vask er det lurt å kjøre bilen varm igjen.

Riktig avfetting.
Hvis bilen er svært skitten, kan det være lurt å bruke avfetting på det nederste partiet av bilen. Produktet virker best når det påføres tørr bil og må få stå å virke noen minutter. Forleng virketidenhvis du har våt bil. Avfetting er sterkt, og kan fjerne voks. Finn derfor en mild avfetting, som f.eks. Selaclean avfetting.

Legg såpe på avfettingen med en lavtrykksprøyte, og la den få virke noen minutter. Pass på at kjemikaliene ikke tørker! Skyll deretter bilen med høytrykkspyler eller hageslange. Både pålegging avkjemikalier og skyllingen skal gjøres nedenfra og opp, for å unngå render.

Bruk varmt vann og shampo med voks.
Nå er bilen klar for vask. Fyll en bøtte med så varmt vann som mulig, og tilsett sjampo. Bruk gjerne en sjampo med voks, f.eks. Autoglym Shampoo Conditioner eller et svanemerket alternativ somSelaclean Bilshampo med voks. Følg alltid doseringen. Riktig dosering gir et optimalt resultat, så bruk ikke mer eller mindre enn angitt i bruksanvisningen. Vask bilen ovenfra og ned. Skift vann ofte hvis det blir skittent, og skyll svamp eller klut hyppig underveis. Skyll deretter bilen godt.

Ved hver 4.- 6. vask bør bilen tilføres litt ekstra beskyttelse, f.eks. Autoglym Aqua Wax. I tillegg til å beskytte gjør dette bilen mye lettere å holde ren, fordi skitten ikke fester seg så lett. Hurtigbeskyttere skal normalt påføres våt bil, så dette er gjort på et minutt. Tørk deretter bilen med en egnet microfiberklut, og poler deretter raskt over med en tørr poleringsklut.

Husk innside av dører !
Nå er bilen skinnende ren utenpå, men på innsidene av dørene samler det seg ofte skitt og søle. For å unngå at dørene fryser hvis du vasker med vann, anbefaler vi at du bruker et vannfritt spesialprodukt for å rengjøre her. Autoglym Rapid Detailer er en detailingspray som drar med seg skitten uten å ripe, og den etterlater en blank og fin overflate. Men det er uansett lurt å tørke bort fukt rundt dører og lister etter spyling.

Et godt tips!
Til sist finnes det et lite triks for å unngå at snø og is fester seg i hjulbuer og på kanaler. Spray Autoglym Vinyl & Rubber Care der du ser at det ofte bygger seg opp.

God jul ønskes til alle Gatebil-venner fra Krefting&Co, som har agenturet for Autoglym i Norge og Sverige og eier merkevaren Selaclean.

Mer info på: www.krefting.no

Under ser du bilde av produktene som er nevnt i artikkelen:

montasje-vinterprodukter