Andreas Bakkerud i samme team som Ken Block!

Bergenseren Andreas Bakkerud melder i dag at 2016-sesongen blir et spennende år i Rallycross for både han og alle rundt seg. Bakkerud har signert kontrakt med selveste Ken Block, Youtube kongen over alle når det kommer til promotering og kjøring.

Bakkerud har tidligere kjørt for svenske Olsberg, men nå er det altså “Hoonigan Racing Division” som gjelder i årets sesong. Ken Block skal også kjøre hele VM-sesongen i år, og Bakkerud skal kjøre teamets bil nummer 2.

IMG_3622Bilfabrikanten er altså den samme som tidligere. Redskapen på 600 hester er ennå ikke bygget.

– Bilen, en Ford SuperCar skal bygges fra scratch, men jeg håper den blir klar i god tid før første runde i Portugal 16. og 17. april, slik at vi får testet og tilpasset. Selv om det er Ford nå også, blir selve bilen veldig annerledes. Jeg tror den skal passe meg bedre. Dette er et stort steg videre i min karrière, og en fantastisk mulighet til å komme enda nærmere mitt mål om å bli verdens beste rallycross sjåfør, sier Bakkerud.

Ken Block er også begeistret over å ha fått nordmannen med på laget:
Jeg er virkelig glad for at jeg har fått Andreas med meg i mitt, sier Block.
– Jeg valgte Andreas fordi han er en veldig god rallycross sjåfør, og han har bevist at han kan vinne løp. Han har også mye erfaring fra å kjøre med Ford Fiesta ST chassisene de siste sesongene, noe som er viktig. Jeg er overbevist om at med ham på laget mitt, vil vi være sterke kandidater til å vinne FIA World Rallycross Championship for team, sier Block.

Ken Block er for de fleste kjent for sine Gymkhana videoer med over 100 millioner visninger på You Tube – og som har gitt han en superstjerne status innenfor motorsporten, og til en av de største utøverne i sosiale medier med over 5.4 millioner følgere på Facebook. Han har også kjørt flere år i det amerikanske rallycross mesterskapet Global Rallycross, og rally i WRC.

Gatebil gratulerer Andreas Bakkerud med et spennende år i møte, og håper han også får tid til å svippe innom Gatebil-festivalene mellom kjøring.

LINK: Se Ken Block sin elleville film med Mustang.

LINK: Ken Block i Norge.

4.8Andreas på Gatebil i 2015, sammen med Kenneth Moen.

Ikke gå glipp av årets første GATEBIL happening: