Bakkerud kan vinne tidenes første VM-runde i Rallycross!

I helgen kjøres tidenes første VM-runde i Rallycross (FIA World Rallycross Championship) på Montalegra-banen i Portugal. Og etter første dag med to heat ligger Andreas Bakkerud fra Norge på andreplass, bak fjorårets EM-vinner Timur Timerzyanov.

I fjor debuterte Bakkerud i gromklassen i EM i Rallycross med to seiere, bl.a. i Höljes i Sverige. Bakkerud kjørte Citroen DS3 for Team Monster Energy, sammen med Liam Doran vi husker var på Gatebil i juli.

I år har Bakkerud byttet både bil og team, og kjører en Ford Fiesta «WRC» for det Svenske teamet Olsberg MSE. Alle sponsorene har han derimot skaffet selv, lokalt i hjembyen Bergen.

Det er fult av toppførere som deltar i tidenes første VM i Rallycross. Ikke minst tidligere Verdensmester i Rally, Petter Solberg, tidligere Formel 1 verdensmester Jacques Villeneuve, og Mr. Gymkhana, Ken Block fra USA. Fra Norge kjører også Alexander Hvaal i tillegg til Solberg og Bakkerud.

Resultater etter 2 av 4 heat:
1. T. TIMERZYANOV, 100p
2. A. BAKKERUD, 81p
3. R. NITISS, 80p
4. T. HEIKKINEN, 80p
5. A. MARKLUND, 78p
6. K. PAUWELS, 75p
7. A. HVAAL, 73p
8. A. SCOTT, 70p
9. A. THEUIL, 70p
10. P. SOLBERG, 69p.

Heat 3 og 4 kjøres fortløpende fra søndag kl. 10.30. Semifinaler og finaler starter søndag klokka 15.00.

Følg med live fra finalene i VM i Rallycross fra Portugal på Viasat Motor and Viasat Sport fra klokka 15.00!

Video med rapport fra første dag. Norske Molly Pettit er reporter:
[fve][/fve]

molly_01
Molly Pettit startet som reporter i Gatebil-filmen. Nå er hun offisiell live reporter for RX VM i Rallycross. Grattis med kremjobb Molly:)