BILSPORTTALENT VELGER DRIFTING

Onsdag 07.11.2018: June Elise Marlén

Mange kjenner henne som Rallykarin på Instagram, hvor hun har over 6.600 følgere. Nå er det imidlertid drifting som gjelder for Karin Elise Fossen. 

– Jeg har utfordret meg selv i mange grener opp gjennom årene, og mange lurer på om jeg ikke snart skal finne min plass, forteller Karin.

– Men for meg handler det ikke om å finne den rette sporten eller å finne «min plass». Jeg vil drive med motorsport, og jeg vil fortsette å søke fart og spenning, uansett gren.

På Oslo Motor Show i oktober ble den nye satsingen offentliggjort, og den nye bilen til Karin høytidelig avduket.

– Etter to år i rallycross, føler jeg at jeg har ligget mer under bilen og byttet defekte deler enn jeg har fått kjørt selv. Gnisten for motorsport var i ferd med å dabbe av og gleden var ikke slik den skulle være. Jeg trengte virkelig en ny start, ny giv og blanke ark, konstaterer Karin.

Bilen hun nettopp viste frem på Oslo Motor Show dukket tilfeldig opp på Facebooksiden hennes mens hun lå på en solseng i Barcelona, og skulle vise seg å bli en game changer.

– Det var noe ved den bilen, minnes Karin, som dro direkte fra ferie i Spania og videre til Danmark for å se på den. 

– En liten mellomlanding i Norge ble det, ler hun.

– Men ja, jeg reiste rett fra Gardermoen til Danmark for å se på den, og da var jeg solgt!

Så skulle det altså bli drifting for Karin, slik hun drømte om allerede for 10 år siden.

– Jeg fikk øynene opp for drifting som 18 åring, da jeg så May Helen Dahl drifte. Dette gjorde meg skikkelig fascinert av sporten, men på den tiden hadde jeg lite erfaring rundt bil, og økonomien tilsa at dette ikke var noe jeg kunne gjøre akkurat da, forteller Karin.

Bilinteressen fikk imidlertid Karin allerede som treåring. Hun hadde både far, bror og stemor som kjørte aktivt, og fikk selv testet crosskart i tidlig alder. Som åtteåring begynte hun aktivt med gokart, noe hun holdt på med i 10 år.

I voksen alder har hun prøvd seg innenfor Seven Racing, rally, rallycross og baneracing i Danmark, og har stått på pallen over 70 ganger.

– Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for bil, og det gir meg enormt stor glede å få holde på med det, bedyrer hun.

– Jeg elsker å konkurrere, teste grensene mine og føle at jeg lever litt ekstra.

Karin kan kjøre bil, noe hun altså har gjort siden hun var tre. Nå skal hun lære seg å drifte, noe hun aldri har gjort tidligere.

– Det kom nok ganske overraskende på mange, men jeg er veldig spontan som person og har litt lett for å hoppe ut i det når jeg får for meg noe, sier hun.

– Nå ser jeg virkelig frem til å starte på blanke ark, lære meg noe helt nytt og utfordre meg selv på en helt annen bane enn jeg har vært på tidligere.

– Min drøm vil alltid være å kunne leve av motorsport, men per i dag tar jeg en dag av gangen. Nå skal jeg ført lære meg å drifte, så vil målet mitt være å konkurrere i 2019, og så må jeg bare bygge meg opp etter dette, avslutter Karin.

FAKTA OM BILEN:

Type: BMW 335 E92

Årsmodell: 2008

Motor: 6,7 liter LS3m ed singel turbo

Effekt: 800 hk. 1.000 nm.

Drivverk: 530 D girkasse, COEL Lock Kit

Bilen ble ferdig bygd i Polen i 2018 og ble importert til Norge fra Danmark i 2018 av Karin Elise Fossen.

Den har tidligere gått én sesong i Drift Masters.

På Oslo Motor Show ble bilen vist med tidligere eiers livery. Dette skal byttes ut før sesongen 2019 med Karins egen profil.

Karin Elise Fossen på Facebook

@Rallykarin på Insatgram

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: