Gatebil Søker biler til premierevisning!

13 AUGUST ER DET NORGESPREMIERE PÅ STORFILMEN ‘BØRNING’. MEN ALLEREDE 8 AUGUST ER DET PRESSEVISNING OG BØRNING-SHOW PÅ COLOSSEUM KINO I OSLO!

I forbindelse med lansering av storfilmen ‘Børning’ 8 august, har Gatebil blitt spurt om å samle mange forskjellige kule biler til en utstilling på utsiden av Colosseum kino i Oslo. Noen biler er allerede valg ut, men det er fortsatt 10 ledige plasser igjen.

HER ER LITT FAKTA:
– Bilen må være på plass klokka 09.00 og stå utstilt til klokka 22.00
– Alle som stiller ut bilen får 2 billetter til premieren.
– Det blir ordnet med vakthold over utstillingsbiler mens filmen pågår.
– Alle utstillere blir invitert til ‘Børning’ premierefest.

Alle som ønsker å delta må sende mail med bilder og info til Henrik i Gatebil: frisak@gatebil.no

Utstillingsbiler blir valgt ut fredag 1 august.

SE TRAILEREN TIL ‘BØRNING’ HER:
[fve][/fve]

OM BØRNING
Nå skal endelig Norge ta opp konkurransen i en filmsjanger som bare amerikanere, engelskmenn og franskmenn har hatt taket på – bilfilmen! BØRNING blir Filmkameratenes svar på filmer som THE FAST AND THE FURIOUS, TAXI og THE CANNONBALL RUN.

BØRNING er en ekte actionkomedie om historiens første uoffisielle bilrace fra Tyrigrava utenfor Oslo til Nordkapp. Eneste regel er å komme først frem.

Med på kjøret er Otto Jespersen, Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan, Henrik Mestad og mange flere. Og ikke minst bilene! Til start stiller 22 utvalgte fra både AmCar og Gatebilmiljøet. Her er merker og modeller som kan få en ekte bilentusiast til å bli våt i blikket: Ford Mustang Fastback, Toyota GT 86x, Pontiac TransAm, Mustang Shelby GT 350, Ford GT-40, Mercedes SLR, Ferrari 486, Porsche GT2 RS osv, osv.

Bakgrunnen for racet er en mangeårig hanekamp mellom hovedpersonene Roy og TT. Nå har de bestemt seg for å få avgjort en gang for alle hvem som er konge på veien.

Regissør, og ideens opphavsmann, er Hallvard Bræin. Han er en av Norges mest anerkjente filmfotografer – senest med TROLLJEGEREN. Som regissør har han også fått strålende mottagelse for sine dokumentarfilmer bl.a. om Erik Bye og Håkon Bleken.

Manuset til BØRNING er skrevet av Christopher Grøndahl, som skrev NOKAS, og Linn-Jeanette Kyed som skrev manuset til Norges Oscar-nominerte kortfilm TUBA ATLANTIC.

Bak filmen står produsentene John M. Jacobsen og Sveinung Golimo i Filmkameratene AS. Selskapet har produsert spillefilm og tv-animasjon i nær 30 år og står bak en rekke kassasuksesser. De tre siste var MAX MANUS, TROLLJEGEREN og VICTORIA.

BØRNING distribueres av SF Norge.

På kino over hele landet fra 13. august.

Sjekk ut BØRNING på Facebook: https://www.facebook.com/boerning

Se også mange råkule bakomfilmer på Youtube