Vant Breisladden i lånt bil!

Petter Lauvås fra Lauvås utenfor Bergen vant ‘Breisladden’ på Gatebil Trackdays på Rudskogen søndag 12 juli, i BMW’n til kompisen Kenneth Nornes.

Petter delte 1. plassen på kvalifiseringen med Andreas Øvergaard, som begge fikk hele 96,7 poeng av maks 100. I Top 20 var det Odd Helge Helstad som fikk flest poeng, mens Petter ble nummer 5. I Top 6 var det nok en gang Petter som fikk høyest score, og i Top 3 finalen var det ingen tvil bland dommerne at Petter Lauvås vant konkurransen.

Petter Lauvås kjørte driftingbilen til Kenneth Nornes, en BMW M2 med Toyota Supra motor, etter at Petter havarerte motoren på sin Nissan 200 S14 før ‘Breisladden’ skulle starte på lørdag.

Petter imponerte Fredric Aasbø, som var en av de 3 dommerne i konkurranse.

– Det er helt rått det Petter gjør her, sa Aasbø etter løpet. – Det å sette seg inn i en ukjent bil å kjøre så bra, sier noe om hvor god fører han er.

– Det var veldig gøy å være med som dommer, sa Aasbø, som selv har vunnet ‘Breisladden’ på Gatebil mange ganger.

– Ikke minst å se den store bredden bland de som deltar.- I Top 20 var det mange førere som kanskje ikke er like kjent, og mange av de kjører ikke drifting-konkurranser til vanlig, slik som Petter og de fleste som pleier å gjøre det bra i ‘Breisladden’.

Petter Lauvås var selvsagt også veldig fornøyd etter seieren.

– Det her var deilig! – Helgen så ut til å bli en nedtur etter at jeg havarerte motoren i den nye bilen min for andre gang i år. Men så kom Kenneth og sa jeg kunne låne bilen hans, og selvsagt takket jeg ja, fortalte Petter, som også vant den forrige ‘Breisladden’ på Gatebil i august 2019.

Den forrige driftingbilen til Petter, en Skyline R34, kjøpte han nettopp av Kenneth Nornes. Og BMW’n Kenneth kjører nå er bygget ganske lik.

– En skulle tro at BMW M2 og Nissan S14 som jeg kjører selv, eller Skylinen jeg kjøpte av Nornes, er ganske forskjellige, men jeg følte med en gang at BMW’n passet perfekt. Kenneth har satt opp bilen mest mulig likt den forrige og alle bilene har Toyota Supra-motor, så bilene føles veldig like å kjøre, avslutter vinner av ‘Breisladden’ på Gatebil Trackdays juli 2020, Petter Lauvås fra Lauvås utenfor Bergen.

75 biler deltok i konkurransen.

RESULTATER TOP 6:
1. Petter Lauvås, BMW
2. Martin Pyramiden, Mercedes
3. Petter Elnes, BMW
4. Ole Petter Vatn, Toyota Supra
5. Stian Lilleskog, Ford Granada
6. Odd Helge Helstad, Nissan.

Besøk Petter på Facebook og Instagram

Resultater kvalifisering

Kenneth Nornes (til venstre) lånte bort sin grønne BMW M2 til Petter Lauvås (i midten bak) etter at Petter havarerte motoren på sin Nissan 200SX S14 på lørdag. Nummer 2 i konkurransen ble Martin Pyramiden fra Danmark (som her tar selfie), og på 3. plass kom Petter Elnes (til høyre).

– – – – –

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.

Sjekk ut Gatebil nettbutikk her.