Hvem vinner Breisladden 2021?

Breisladden er helgas høydepunkt for veldig mange. Og i år er det hele 20 år siden den første Breisladdkonkurransen på Gatebi. Hvem vinner på Rudskogen 27-29 august?

ALLE KAN DELTA
Som alltid kan alle delta i konkurransen. Både de som har gatebiler og de som kjører drifting/ banebiler. Amatører og proffe. 2 og 4-hjulstrekk. Alle i samme klasse.

NB! Ingen begrensning i antall deltakere.

ENKLE REGLER
Reglene er enkle og kjente for de fleste. Det som gjelder er å kjøre bredest, fortest, ha mest kontroll, og lage mest mulig show.

Som de siste årene vil det være ett tangeringspunkt (kjegle), plassert på slutten i yttersving. Kjeglen skal passeres så nære og så bredt som mulig med bakparten av bilen, uten å komme borti.

Se beskrivelse her:

Alle kjører ett run på kvalifisering lørdag som starter kl. 18.20. De 20 beste går videre til finale søndag kl. 13.00. Resultatet fra kvalifisering publiseres her på Gatebil.no lørdag kveld.

PÅMELDING
Påmelding til konkurransen skjer ved oppmøte med bilen i lineup 20 minutter før kvalifisering starter lørdag kl. 18.20.

NB! Ingen begrensning i antall deltakere.

Det blir som vanlig ingen påmeldingavgift/ startavgift, men alle deltakere må være registrert for frikjøringen en av dagene.

Premiering top 6 blir ved utgangen av svingen, straks konkurransen er ferdig søndag.

SPØRSMÅL?
Send mail til Bjørn på bw@gatebil.no

20 ÅR MED BREISLADD. Hundrevis av deltakere har kjørt Breisladden på Gatebil siden konkurransen første gang ble arrangert i 2001. Bildet er fra Rudskogen i 2019 hvor over 200 biler deltok.

BREISLADDKONGEN! Formula Drift vinner og verdensmester i Drifting Fredric Aasbø (i midten), har vunnet Breisladden på Gatebil tilsammen hele 12 ganger. Både på Vålerbanen og Rudskogen i Norge og Mantorp Park i Sverige. Her fra Rudskogen i 2013 hvor han vant foran svenskene Jim Olofsson (til venstre) og Johan Halvarsson.

LEGENDE! Enten var du på Gatebil for 15 år siden og opplevde Stian Hafsengen vinne Breisladden med sin Escort Cosworth WRC, eller så har du hørt om det. Nå er Stian klar med ny bil, en vanvittig rå og strøken Ford Fiesta med 1000-hesters Volvo-femmer og firehjulstrekk. Deltar Hafsengen på Breisladden med Fiestan i 2021?

PUBLIKUMSFAVORITT! Kenneth Alm har kjørt massevis av Breisladdkonkurranser og bydd publikum på uforglemmelige opplevelser med sin ville kjørestil. Først i en rød Audi A4 Quattro, og senere i den her VW Scirocco, også med firehjulstrekk. Kenneth har ikke deltatt på Gatebil siden 2017, men har fortsatt bilen. Kommer han tilbake i 2021?

FRA HELE VERDEN TIL GATEBIL! Massevis av drifting-kjendiser fra hele verden har deltatt i Breisladden på Gatebil. Blant annet Formula Drift-førere som Vaughn Gittin Jr, Kristaps Bluss, James Dean, Ken Gushi, Mike ‘Mad Mike’ Whiddett, Daigo Saito, og selvsagt de Norske Fredric Assbø, Kenneth Moen og Ola Jæger. Her kjører tidligere Formula Drift fører Darren McNamara på Breisladden på Rudskogen i 2012.

TOP 6 2020! De 6 beste fra Breisladden på Gatebil august 2020. Fra venstre Tor-Anders Ringnes (nummer 6), Øyvind Bogen (vinner), Andreas Øvergaard (nummer 2), Simen Olsen (nummer 4), Dan Mønster (nummer 5) og Stian Lilleskog (nummer 3). Les mer om Stians Ford Granada.

Se video med Top 6 fra Breisladden på Gatebil august 2020.

– – – – –