20-års jubileum for Breisladden!

I 2021 er det 20 år siden den første Breisladd-konkurransen på Gatebil og dette skal selvsagt feires både på Rudskogen i august og på Mantorp i juni.

ALLE KAN DELTA
Som alltid kan alle delta i konkurransen. Både de som har gatebiler og de som kjører drifting/ banebiler. Amatører og proffe. 2 og 4-hjulstrekk. Alle i samme klasse.

Nytt i 2021 er også en egen Breisladden twin-konkurranse som kjøres på Mantorp Park. Les mer om dette lengre ned.

PÅMELDING
Påmelding til konkurransen skjer på nett på forhånd. Ikke på arrangementet som før. Mer info kommer senere. Følg med!

Det blir som vanlig ingen påmeldingavgift/ startavgift, men alle deltakere må være registrert for frikjøringen.

KONKURRANSEN
Reglene er enkle og kjente for de fleste. Det som gjelder er å kjøre bredest, fortest, ha mest kontroll, og lage mest mulig show.

På Rudskogen kjøres konkurransen i langsvingen (også kalt for Breisladdsvingen). På Mantorp Park kjøres Breisladden i Pariserkurvan.

NYTT 2021 – BREISLADDEN TWIN
På Mantorp Park den 18-20 juni er det klart for ett nytt og spennende Gatebil-konsept. Breisladden Twin. Her er to biler på lag og skal samarbeide om å kjøre så tett og bredt som mulig. Akkurat som i vanlige Breisladden, men med to biler.

Deltakere i Breisladden Twin må ha lisens/ vagnbok for drifting.

Det blir også vanlig Breisladdkonkurranse på Mantorp, hvor alle med engangslisens for friåkning kan delta.

Mer detaljert beskrivelse av konkurransene i 2021 sendes til alle påmeldte deltakere. Info om påmelding kommer senere.

20 ÅR MED BREISLADD. Hundrevis av deltakere har kjørt Breisladden på Gatebil siden konkurransen første gang ble arrangert i 2001. Bildet er fra Rudskogen i 2019 hvor over 200 biler deltok.

BREISLADDKONGEN! Formula Drift vinner og verdensmester i Drifting Fredric Aasbø (i midten), har vunnet Breisladden på Gatebil tilsammen hele 12 ganger. Både på Vålerbanen og Rudskogen i Norge og Mantorp Park i Sverige. Her fra Rudskogen i 2013 hvor han vant foran svenskene Jim Olofsson (til venstre) og Johan Halvarsson.

LEGENDE! Enten var du på Gatebil for 15 år siden og opplevde Stian Hafsengen vinne Breisladden med sin Escort Cosworth WRC, eller så har du hørt om det. Nå er Stian klar med ny bil, en vanvittig rå og strøken Ford Fiesta med 1000-hesters Volvo-femmer og firehjulstrekk. Deltar Hafsengen på Breisladden med Fiestan i 2021?

PUBLIKUMSFAVORITT! Kenneth Alm har kjørt massevis av Breisladdkonkurranser og bydd publikum på uforglemmelige opplevelser med sin ville kjørestil. Først i en rød Audi A4 Quattro, og senere i den her VW Scirocco, også med firehjulstrekk. Kenneth har ikke deltatt på Gatebil siden 2017, men har fortsatt bilen. Kommer han tilbake i 2021?

FRA HELE VERDEN TIL GATEBIL! Massevis av drifting-kjendiser fra hele verden har deltatt i Breisladden på Gatebil. Blant annet Formula Drift-førere som Vaughn Gittin Jr, Kristaps Bluss, James Dean, Ken Gushi, Mike ‘Mad Mike’ Whiddett, Daigo Saito, og selvsagt de Norske Fredric Assbø, Kenneth Moen og Ola Jæger. Her kjører tidligere Formula Drift fører Darren McNamara på Breisladden på Rudskogen i 2012.

BREISLADDEN TWIN! Nytt i 2021 er Breisladden Twin som kjøres på Gatebil Mantorp Park 18-20 juni. Her skal to stykker være på lag og samarbeide om å kjøre så tett og bredt som mulig. Husk også Gatebil Super 3 på Rudskogen 27-29 august.

TOP 6 2020! De 6 beste fra Breisladden på Gatebil august 2020. Fra venstre Tor-Anders Ringnes (nummer 6), Øyvind Bogen (vinner), Andreas Øvergaard (nummer 2), Simen Olsen (nummer 4), Dan Mønster (nummer 5) og Stian Lilleskog (nummer 3). Les mer om Stians Ford Granada.

Se video med Top 6 fra Breisladden på Gatebil august 2020.

SPØRSMÅL/ FRÅGOR?
Norge: Kontakt Bjørn. bw@gatebil.no eller (+47) 906 90 914
Sverige: Kontakt Max. info@mantorppark.com. Tlf: (+46) 0142-29 88 50

– – – – –