Breisladden kjøres på alle Gatebil i 2022

Breisladden har for veldig mange vært helgas største høydepunkt siden den første konkurransen i 2001. Nytt i 2022 er at Breisladden også kjøres som cup.

ALLE KAN DELTA
Som alltid kan alle delta i konkurransen. Både de som har gatebiler og de som kjører drifting/ banebiler. Amatører og proffe. 2 og 4-hjulstrekk. Alle i samme klasse.

ENKLE REGLER
Reglene er enkle og etter hvert kjente for de fleste. Det som gjelder er å kjøre bredest, fortest, ha full kontroll og lage mest mulig show.

Det er litt forskjellig hva dommerne legger vekt på til de tre løypene/ svingene som kjøres (Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen). Under ser du en beskrivelse for hva som er viktig for å få mye poeng på Rudskogen:

PÅMELDING
Hvordan påmeldingen blir til Breisladden i 2022 vil det komme info om senere.

Det blir derimot ingen ekstra påmeldingavgift/ startavgift, og det vil heller ikke være noen begrensning i antall deltakere.

KVALIFISERING
På kvalifiseringen kjører alle et run. De 20 eller 30 beste går videre til finalen. Hvor mange som får kjøre finalen avhenger av hvor mange deltakere det er til hver konkurranse.

FINALE
I finalen kjører alle et run. De 6 beste går videre, og de 3 beste av disse igjen kjører selve superfinalen.

NYTT I 2022 – BREISLADD CUP
En av mange nye ting på Gatebil i 2022 er at Breisladden kjøres som en cup. De 30 beste i hver konkurranse får poeng, og etter siste løp kåres årets Gatebil Breisladdmester. Top 10 premieres.

POPULÆRT PÅ GATEBIL! Hundrevis av deltakere har kjørt Breisladden på Gatebil siden konkurransen første gang ble arrangert i 2001. Bildet er fra Rudskogen i 2019 hvor over 200 biler deltok.

BREISLADDKONGEN! Formula Drift vinner og verdensmester i Drifting Fredric Aasbø (i midten), har vunnet Breisladden på Gatebil tilsammen hele 12 ganger. Både på Vålerbanen og Rudskogen i Norge og Mantorp Park i Sverige. Her fra Rudskogen i 2013 hvor han vant foran svenskene Jim Olofsson (til venstre) og Johan Halvarsson.

LEGENDE! Enten var du på Gatebil for 15 år siden og opplevde Stian Hafsengen vinne Breisladden med sin Escort Cosworth WRC, eller så har du hørt om det. Nå er Stian klar med ny bil, en vanvittig rå og strøken Ford Fiesta med 1000-hesters Volvo-femmer og firehjulstrekk. Deltar Hafsengen på Breisladden med Fiestan i 2021?

PUBLIKUMSFAVORITT! Kenneth Alm har kjørt massevis av Breisladdkonkurranser og bydd publikum på uforglemmelige opplevelser med sin ville kjørestil. Først i en rød Audi A4 Quattro, og senere i den her VW Scirocco, også med firehjulstrekk. Kenneth har ikke deltatt på Gatebil siden 2017, men har fortsatt bilen. Kommer han tilbake i 2021?

FRA HELE VERDEN TIL GATEBIL! Massevis av drifting-kjendiser fra hele verden har deltatt i Breisladden på Gatebil. Blant annet Formula Drift-førere som Vaughn Gittin Jr, Kristaps Bluss, James Dean, Ken Gushi, Mike ‘Mad Mike’ Whiddett, Daigo Saito, og selvsagt de Norske Fredric Assbø, Kenneth Moen og Ola Jæger. Her kjører tidligere Formula Drift fører Darren McNamara på Breisladden på Rudskogen i 2012.

TOP 6 2020! De 6 beste fra Breisladden på Gatebil august 2020. Fra venstre Tor-Anders Ringnes (nummer 6), Øyvind Bogen (vinner), Andreas Øvergaard (nummer 2), Simen Olsen (nummer 4), Dan Mønster (nummer 5) og Stian Lilleskog (nummer 3). Les mer om Stians Ford Granada.

Se video med Top 6 fra Breisladden på Gatebil august 2020.

– – – – –

Partner for Breisladd 2022 – Biltema