– DEN KULESTE SESONGEN NOEN SINNE!

Mandag 15.10.2018 / June

Alle foto: Larry Chen/Toyota Racing

Formula Drift-sesongen ble avsluttet på Irwindale i California i helgen. Fredric Aasbø og Ola Jæger representerte Norge i henholdsvis klassene Pro og Pro 2. Både nordmenn og svensker fra Gatebil-miljøet var på plass for å heie frem gutta, og mange fulgte live streamen hjemmefra både natt til lørdag og natt til søndag.

Spesielt var det knyttet store forventninger til Aasbø, som lå på en andreplass sammenlagt før rundene på Irwindale. Fredric er den mestvinnende føreren i Formla Drift gjennom tidene, og med seier på Irwindale kunne han vinne Formula Drift-serien sammenlagt, slik han også gjorde i 2015.

Fredric gjør seg klar for å møte amerikaneren Vaughn Gittin Jr. i det som skulle vise seg å bli en meget dramatisk sesongavslutning.

Hele seks(!!) omløp måtte til for å kåre vinneren, men det ble til slutt Gittin som trakk det lengste strået, med 100 poeng mot Fredrics 80. Fredric havnet da på en andreplass sammenlagt, bare fire poeng bak James Deane.

Fredric er fornøyd med helgen, til tross for at han måtte gi tapt for Vaughn Gittin Jr. i finalen.

– Det har vært en helt vanvittig sesong, kanskje den kuleste noensinne, utbryter Fredric.

– Og denne helgen har vært helt magisk, med masse nordmenn og svensker fra Gatebil-miljøet på plass her i Los Angeles. Det var stort å dele dagen med dem, konstaterer han, og kan endelig slippe jubelen løs sammen med hele den norske (og svenske) supporter-gjengen, for en sterk andreplass i Formula Drift 2018.

Dette er den åttende sesongen Fredric kjører for Papadakis Racing, men det er først nå han føler at han begynner å få god kjemi med sjefen sjøl, Stephan Papadakis.

– Både Steph og jeg er begge kontrollfriker, men i år har vi firet litt på kravene begge to. Steph har gitt meg mer frihet til å bestemme oppsett på bilen, samtidig som jeg har latt ham få ha siste ordet, forklarer Fredric.

– Som i et hvilket som helst annet ekteskap, ler han.

Fredric Aasbø og Stephan Papadakis har gjort hverandre sterke i Formula drift. På bildet over er det Stephan som tar en titt under panseret.

– Vi har debutert med ny bil i år igjen, og denne gangen har vi vært mye dristigere med oppsett, og gått utenfor komfortsonen oftere enn vi har pleid, fortsetter Fredric.

– I tillegg har jeg gamblet litt mer som sjåfør, og vi har kjørt med mer grep enn tidligere, utdyper han. Dette beviser hvor god sjåfør Fredric er, og hvor sterk prestasjon andreplassen i Formula Drift faktisk er.

Det er mange forslag på bordet når det gjelder hva Fredric og Papadakis Racing skal kjøre til neste år.

– Akkurat nå er det for tidlig å si noe,men det ligger an til å bli en Toyota, røper Fredrik.

– Og neste år er målet ganske klart!

Nå er neste stopp Oslo Motor Show.

– Der skal vi vise frem mitt drømmeprosjekt, en ganske spesiell hot rod, røper Fredric, men vil ikke si så mye mer.

Så blir det SEMA Show i Las Vegas, en tur til Toyota Racing i Texas, deretter tre uker i Japan med kjøring på tre forskjellige baner før desember.

På Oslo Motor Show har du altså muligheten til å treffe Fredric og kanskje ta et bilde?

Drømmeprosjektet Fredric snakker om kommer Gatebil.no til å skrive mer om senere, så følg med på våre nyhetsposter fremover!

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: