DISSE JENTENE KJØRER PÅ GATEBIL TRACKDAYS I JULI

Ni jenter er påmeldt årets første Gatebil Trackdays på Rudskogen 10. til 12. juli. Noen har vi god kjennskap til fra før, andre er helt nye ansikter, som vi gleder oss til å stifte nærmere bekjentskap med. Her kan du bli litt bedre kjent med dem alle.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Helene Kristina Amundsen, 24 år – Sørumsand (hovedbilde) – racing

Helene har vært med i Gatebil-sirkuset i seks år allerede, sammen med Vidar Jødahl og Buldre Racingteam, men det var først i fjor høst at hun for første gang kjørte på bane selv. Hun debuterte på Mantorp i september 2019 og har allerede bevist at hun har potensiale, i følge stefar Jødahl.

Helene kjører en BMW 328i. Bilen fikk montert helbur i våres, ellers er den helt original.

– Målet for 2020 er å forbedre kjøreferdighetene mine på bane, slik at jeg kan få bedre rundetider. Siden jeg ikke har kjørt så mye, fokuserer jeg på det grunnleggende og har som mål å slå mine tidligere rundetider hver gang, sier Helene, som er den eneste av jentene som sikter seg inn mot Extreme.

– Det råeste målet må være å få startnummer i Gatebil Extreme og bygge om bilen til dette, bekrefter Helene.

Benedikte Didrikson, 26 år – Andebu – drifting

Benedikte fikk prøve seg på Gatebil for første gang i fjor, hvor hun gjorde sin aller første sladd på julitreffet.

Benedikte kjører en rød Volvo 940 sedan, som hun selv skrur på. Alt hun gjør deler hun på Instagram. Siden i fjor har bilen fått nye coilovere, intercooler, H-råder, hydraulisk håndbrekk og større bensinpumpe.

– Jeg hadde også planer om å bytte turbo og live mappe, men på grunn av corona har sesongen blitt amputert, så jeg velger å heller legge litt ekstra penger i å gjøre alt enda bedre neste år. I år er målet først og fremst å ha det gøy og få mest mulig kjøretrening sånn at jeg kan klare hele langsvingen. Da kan jeg delta på Breisladden.

Benedikte øsnker også å motivere andre jenter til å tørre å begynne med motorsport.

– Man trenger ikke fem års erfaring og 1.000 hestekrefter for å stille til start på Gatebil, understreker hun.

På lang sikt har Benedikte et mål om å delta på GDS og NDC med gode resultater.

Ann-Mari Fossen, 37 år – Trondheim – drifting

Ann-Mari er en av jentene som har skapt seg et navn og nærmest blitt et eget varemerke i Gatebil-miljøet, hvor hun blant annet har blitt premiert for en imponerende standplass. Hun har også gjort seg bemerket utenfor Gatebil, og har vært med i TV-programmet Garasjen med Asgeir Borgemoen, på filminnspilling av Børning 3 og som stuntsjåfør på Nürburgring i Tyskland.

Ann-Mari kjører en Nissan Silvia S15 med en Nissan V8’er VK56 med whipple kompressor. Siden i fjor har Ann-Mari fått ny hovedsponsor og følgelig også helt ny livery på bilen:

– Terminlisten var egentlig fullbooket hele sesongen, helt til denne coronaen skulle vende hele verden opp ned, så nå er det egentlig bare å få mest mulig setetid i bilen som gjelder, samt å kjøre på diverse treninger rundt om, sier Ann-Mari.

Karin Elise Fossen, 29 år – Lillesand – drifting

For å rydde misforståelser av veien, først som sist, Karin er IKKE i familie med Ann-Mari. Karin har drevet med motorsport hele livet, og har en rekke utmerkelser i flere grener, men stilte på Gatebil for første gang i fjor.

– Jeg hadde behov for ny motivasjon, og bestemte meg for å prøve drifting, forteller Karin, som har funnet seg godt tilrette i Gatebil-miljøet.

Siden i fjor har Karin jobbet med å fjerne varme fra motorrommet, bygget nytt scoop bak til radiatoren, nytt understell i forstillingen, forbedringer på det elektriske og generell oppussing, som retting av karosseri, lakk, vedlikehold/service og så videre.

Karin kjører i år full NM-sesong, med mål om å hevde seg best mulig i PRO2.

– Da får jeg en pekepinn på hvor jeg ligger i feltet og kan jobbe meg videre opp derfra. Jeg har alltid et mål om å nå toppen, men man må også være realistisk, da dette blir mitt første år i konkurranse, sier hun.

– På lang sikt er målet å en dag bli norgesmester. Skulle denne drømmen bli virkelig, vil målet videre være å kjøre i utlandet.

Karin stiller på alle Gatebil Trackdays som blir arrangert i år.

Jennifer og Celine Kollegård,  22 år – Halden – drifting

Tvillingsøstrene fra Østfold har vokst opp i Gatebil-miljøet, med en far som selv kjørte aktivt, noe som ga dem ekstrem prestasjonsangst da de skulle ut på banen med sine egne biler for første gang på Gatebil i fjor.

– Med tanke på oppveksten vår har vi alltid følt litt på det å prestere bra, selv om vi er helt ferske, forteller Celine.

– Så det var utrolig stort for oss å kjøre ut på banen på hovedtreffet i juli i fjor, med alles øyne rettet mot oss.

I år deler jentene på Jennifers bil, en E36 med BMW S50B30 motor.

– Det er en førstegangsbil uten turbo, for å gjøre det så billig som mulig, siden vi er helt ferske i drifting, sier Jennifer.

Målet for de to jentene er å kjøre og ha det gøy, teste grenser og få kjøretrening.  I tillegg ønsker de å skape en trygghet for andre jenter som også er uerfarne.

– Og så hadde det vært gøy om vi sto på pallen sammen, en gang i fremtiden, sier Celine.

Iren Moen, 28 år – Trøgstad – drifting

Også Iren er en sterk kvinnelig profil i Gatebil-miljøet, og hun har vært med helt siden 2011. I 2019 stile hun med ny bil, da hun rett og slett hadde blitt for god for gamlebilen.

Iren kjører en Nissan S14A med 2JZ rekkesekser fra Toyota. Siden hun debuterte med bilen i 2019 har hun kun optimalisert, ellers er alt det samme som i fjor.

Også Iren er skuffet over utfallet av kjøresesongen grunnet corona, men ser frem mot 2021 og nye muligheter da.

– Dette ble jo et veldig spesielt år for oss alle. Det som var planen, gikk ikke etter planen, men vi prøver igjen i 2021, sier hun.

– Det overordnede målet er å ha det gøy med dette så lenge jeg har mulighet til det, men å klare å komme opp blant topp fem, eller pallplassering, er jo virkelig noe jeg vil få til på sikt, sier Iren.

Hunter Taylor, 27 år – California/Norge – drifting

På fire år har Hunter gått fra å være en rookie på Gatebil, til å bli en respektert og seriøs utøver. Selv om hun legger stor vekt på å ha det gøy underveis har hun vist en forbløffende progresjon.

Hunter kjører en Toyota Supra med en 2JZ GTE VVTi motor. Siden forrige sesong har Hunter byttet til BC 264 kammer, noe som gir motoren omtrentlige 100 hester ekstra.

– Resten er en hemmelighet som snart vil bli offentliggjort, sier Hunter lurt.

Hunters mål for 2020 er å ha det gøy på banen.

– Ja, verden er en merkelig plass akkurat nå. Det har fått meg til å forsikre meg selv om at jeg har det gøy og nyter hvert enenste sekund på banen, uansett hva som skjer! Jeg er takknemlig for at jeg i det hele tatt får muligheten til å kjøre i år, sier Hunter.

– Det ultimate målet mitt er å inspirere så mange unge jenter og gutter som mulig til å følge kjøredrømmen sin, uansett hvor stor eller liten den måtte være.

Anniken Ullebø, 29 år – Spikkestad – drifting

Anniken var tilskuer på Gatebil for første gang i 2010. Dette førte til at hun ni år senere endte på banen med egen bil, en BMW E36 coupé med BMW M50B25 rekkesekser med turbo og cirka 500 hester. Debuten var hovedtreffet på Rudskogen.

– Før det hadde jeg bare kjørt en test på Grenland motorsenter en måned tidligere, sier Anniken.

Bilen til Anniken fungerer greit og det eneste hun har gjort siden i fjor er å skifte olje.

– Målet for 2020 var å få så mye kjøretrening som mulig for å kunne kjøre NDC neste år, men dessverre har kjøretreningen så langt blitt begrenset av coronapandemien. Uansett er målet å konkurrere i Norge i første omgang, og på lang sikt også i utlandet.

– – – – – –

Publisert 21. juni 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

NEXT GATEBIL: