Hvem vinner Gatebil Extreme på Mantorp til helgen?

Nå til helgen kjøres finale i Gatebil Extreme på Mantorp Park! Tidligere har Gatebil på Rudskogen i september vært årets siste Gatebil-festival og dermed også siste runde i Extreme Time Attack og Race, men som i fjor er Gatebil års-finale flyttet til Mantorp i Sverige siste helg i september.

LINK: Les alt om Gatebil Extreme.

Gatebil Extreme racing cup 2015 består da av 5 delrunder. Runde 1 var på Norsk Trafikksenter Vålerbanen i mai, runde 2 på Mantorp Park i Sverige i juni, så på Rudskogen Motorpark i Norge i juli og første helg i september, og sist runde 5 og finale 2015 på Mantorp igjen nå til helgen 26-27 september.

VENTER STOR DELTAGELSE
Før siste delrunde har hele 50 biler tatt poeng i årets Extreme cup. Både i Time Attack og Race. Riktig så mange biler stiller neppe til start til helgen på Mantorp, men vi venter et startfelt på nærmere 30 biler, noe som kanskje blir ny rekord for Gatebil Extreme på Mantorp.

BÅDE TIME ATTACK OG RACE PÅ LØRDAG!
Vanligvis kjøres Time Attack på fredag og Race på lørdag, men nå skjer begge deler på lørdag. Time Attack klokka 11:45 og Race klokka 15:30.

HVEM BLIR RASKEST I TIME ATTACK?
I Time Attack er det allerede avgjort at Kai Roger Bakken har blitt årets sammenlagtvinner. For med nesten 200 poeng ledelse har ingen sjans til å ta han igjen. Men prestisjen om å kjøre de raskeste rundetiden på Mantorp til helgen, og dermed vinne årets siste Time Attack, er selvsagt veldig stor. Ikke minst er Vidar Frogner heltent, og sier hans nye Porsche for sesongen 2015, en 800-hesters 997 RSR, aldri har vært raskere enn den er nå før siste løpet.

I kampen om andre og tredjeplassen sammenlagt i Gatebil Extreme Time Attack er det derimot mye mer åpent. For i teorien er hele 9 biler med og kjemper om verdifulle poeng for å kapre en pallplass.

ÅPENT I EXTREME RACE?
Før årsfinalen i Gatebil Extreme Race er det Vidar Frogner som leder sammenlagt, men her er ingen ting avgjort. Nummer 2 Kai Roger Bakken bør derimot vinne racet eller bli dårligst nummer to, og Frogner må da bli best 4 eller 5. Og når vi ser tilbake på hva som har skjedd før i år, kan dette fult mulig skje, så her skal det kjøres helt til mål før ting er avgjort. Kai Roger Bakken må også unngå trøbbel og passe seg for de bakfra, for både Marcelo Adrian Garcia, Jan Øyvind Ruud, Andreas Vaa og Eivind Bekkeli kan kapre 2. og 3. plassen, og dermed skyve fjorårets vinner Kai Roger Bakken utenfor tabellen.

LINK: Alle resultater og serietabeller.


Video fra Gatebil Extreme race 4 av 5 på Rudskogen lørdag 5 sept. 2015.  Her kan du gjenoppleve mange av høydepunktene sammen med speaker Jan Gunnar Halstvedt og Arild Dyrkorn.

cst0152-copy
I Gatebil Extreme er det flest Norske biler, men flere og flere Svensker deltar for hvert år. Kjell Frykås i Ford Anglia deltok for første gang i Extreme på Mantorp i Juni, og senere også på Rudskogen nå i september, mens Magnus Person kjører 2. sesong med sin Audi S2.

img_6053-coffe
Vidar Frogner vant Gatebil Extreme 3 år på rad med sin forrige Porsche, en 993 GT2 Evo. Bilen brant derimot helt opp sammen med garasjen i fjor høst, og Vidar kjøpte da denne, en 997 GT3 Cup RSR. Bilen er enda råere enn den forrige, men samtidig har også alle de andre bilene i Gatebil Extreme blitt bedre og går fortere, så mange gir Frogner sin Porsche hard kamp. Frogner vant derimot årets nest siste løp, men med knappest mulg margin på bare 1 meter til Marcelo Adrian Garcia. Begge ble derimot “frakjørt” av Lars Magnusen som ledet løpet inntil han ga fra seg seieren 2 runder før mål med ødelagt diff.

IMG_6955-coffe
Det er veldig mange utrolig fine hjemmebygde biler i Gatebil Extreme. Ikke minst Robin Jonason sin Porsche 918. Bilen har egenlaget rørchassis og fult carbon karosseri, og motoren er en trimmet 996 turbo. Robin ble nummer 4 i årets nest siste løp på Rudskogen 5 september. Andreas Vaa i grønn Toyota Supra til venstre ble nummer 5.

cam2750-copy1
Disse kom til mål i Gatebil Extreme løp 3 på Rudskogen i Juli. Marcelo Adrian Garcia vant (i midten foran med champagne) foran Oskar Sandberg (til høyre med blomster), og Eivind Bekkeli (med blomster nede til venstre). Jan Øyvind Ruud (øverste rekke nest til venstre) ble nummer 4, men klaget senere til juryen på Oskar Sandberg som forsøkte en forbikjøring inn i ‘Angsten’ som endte med kontakt og at Ruud snurret. Ruud fikk medhold og Sanberg ble disket. Film fra løpet og hendelsen Ruud VS Sandberg ser du under.


GATEBIL EXTREME JULI 2015: Video med oppsummering av hva som skjedde i Gatebil Extreme race 3 av 5 på Gatebil-festivalen på Rudskogen i juli 2015.


GATEBIL MANTORP 2015! Gatebil-festivalen på Mantorp Park i juni 2015 var tidenes største Gatebil i Sverige. Her kan du gjennoppleve mange av høydepunktene.

Neste Gatebil-festival: