Vil ha egen jenteklasse på Gatebil!

Lørdag 13 oktober 2018 / June

Det viser seg at ikke alle er så negative til egne kvinneklasser i bilsport som vi fikk inntrykk av etter å ha snakket med utvalgte Gatebil-sjåfører onsdag ettermiddag, da det ble offentliggjort at det fra og med 2019 vil bli kjørt en egen internasjonal kvinneklasse i racing. Linn Petrine Knutsen vil gjerne ha et ord med i laget. Hun synes nemlig det er på høy tid at jentene får sin egen serie, og vil gjerne at det opprettes egne klasser for jenter også på Gatebil, både i drifting og racing. Linn Petrine har flere års erfaring fra bilcross, to års erfaring fra drifting og prøvde seg på racing i Extreme-klassen mot gutta på Rudskogen denne sesongen.

– Vi er tross alt snart i 2019, og vi er ikke lenger der at vi kvinner skal holde oss på sidelinja. Hurra for rekruttering av damer i motorsport, jubler Petrine.

– Vi skal ikke så langt fra Norge før vi finner egne kvinneklasser i drifting. Det finnes også en egen europeisk serie for kvinner som heter «Queen of Europe». Jeg synes det er morsomt at de vil satse mer på kvinner også i racing, sier hun.

Petrine legger ikke skjul på at hun synes det er morsomt å konkurrere mot gutta, men er svært opptatt av rekruttering av jenter til sporten, og tror egne kvinneklasser er et positivt tiltak i så måte.

– Det hadde jo vært gøy med en egen dameklasse i Gatebil også. Det begynner å ta seg opp med kvinnelige førere, så det er absolutt ikke umulig, mener hun.

– Det er ikke umulig at det kommer flere damer frem på banen da også. En egen dameklasse kan hente frem flere jenter som ikke tør å prøve seg mot gutta enda. At jenter og gutter har de samme forutsetningene for å lykkes i motorsport, er jeg enig i, men det er ikke alle som er like «hardhudet» til å gå opp mot gutta. Noen trenger å bli litt husvarm i sporten først, meg selv inkludert.

Linn Petrin på Facebook

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: