Fra drifting med gokart til GDS-seier!

Tekst: June Elise Marlén

Ørjan Nilsen (23) fra Bergen vant Gatebil Drift Series runde 3 på Rudskogen siste helg i august, og leder serien sammenlagt.

– Jeg satser alt jeg har på å vinne serien, men vet jeg kommer til å møte hard konkurranse på Mantorp, sier Ørjan.
– Joakim Johnsen er veldig giret på å ta hevn!

LINK: Resultater Gatebil Drift Series R3

Driftinggutta er harde konkurrenter på banen, men i depot er det kameratskap og svært god stemning.

– Vi er veldig gode venner, og bidrar med hjelp og deler når en motstander er i trøbbel. Det er noe av det beste med drifting; det gode miljøet, konstaterer Ørjan.

Foto: Yngvar Brekke

Ørjan var på Gatebil første gang da han var 10 år gammel. Sammen med pappa og storebror Mads så han de store gutta røyklegge Rudskogen. Supra ble favorittbilen. På familieferie noen måneder senere var Ørjan fast bestemt på å drifte med en gokart. Foreldrene må ha skjønt at her var det noe i gjære.

Fortsatt er det Ørjan og storebror. Noen ganger hjelper pappa til. Noen småting kan mamma fikse.

– Jeg hadde ikke klart dette uten familien min. De har støttet meg og hjulpet meg hele veien, så det er gøy å kunne dele gleden med dem når jeg vinner, sier Ørjan.

Ørjan kjøpte sin første bil da han var 15. Bilen ble bygget opp i løpet av det første året og brukt i Power Drift så snart Ørjan var 16. Han begynte som junior og har siden klatret seg oppover. Proporsjonalt med Ørjans fremgang som sjåfør har også bilen blitt grundig oppgradert. Hele syv ganger har den blitt strippet ned og bygget opp igjen. De siste oppgraderingene omfatter blant annet ny forstilling og nytt bur.

– Det gjør at bilen er tryggere å kjøre, forklarer Ørjan.
– Og så blir den stivere i karosseriet, noe som gjør den mer stabil. I tillegg har vi montert nye dempere.

Ørjan er fra Askøy utenfor Bergen. Drifterne i Bergen får kjøretrening på gokartbanen på Eikås motorsenter. Dette er en liten bane, men som er teknisk krevende.

– Alle rundene på Eikås har gjort meg teknisk god, og overgangen til større baner har ikke vært så krevende, sier Ørjan.
– Jeg har stort sett hengt med i toppen denne sesongen, men det var utrolig gøy å endelig vinne et løp! Jeg får frysninger bare jeg snakker om det.

Ørjan er en fyr med beina godt plantet på jorda, og tar ikke for store steg av gangen. Som så mange andre driftere drømmer han om å kjøre i Europa, eller aller helst USA, men det snakker han ikke så høyt om.

– Jeg er veldig giret på å satse i utlandet, men det krever et veldig høyt budsjett og er ikke noe jeg ønsker å gjøre halvveis. Med flere sponsorer og samarbeidspartnere på laget kan det bli en realitet en gang i fremtiden, avslutter han.

Nesten dobbelseier på Gatebil! Ørjan Nilsen var kun 0,6 poeng bak Øyvind Bogen i ‘NM i Breisladd’ som ble kjørt på Gatebil samme helg som Gatebil Drift Series runde 3 som Ørjan vant. Team Nilsen, fra venstre: Petter Aamodt, Ørjan sin bror Mads Næss, Ørjan sin kjæreste Susann Lofthus, Andreas Lehne, og foran med det største smilet – Ørjan Nilsen.

ØRJAN NILSENS TOYOTA SOARER:

Årsmodell: 1992
Motor: 2JZ-GTE VVTi 3 liters rekkesekser fra Toyota
Effekt: 788 HK, 946 NM
Drivverk: Samsonas 4-trinns dogbox og Supra bakstilling
Understell: Wisefab foran og bak
Dempere: Feal Suspension drift spec.
Bremser: Originale, doble calipere bak
Sponsorer: www.montera.no, Buen Partner Vest, BuenGruppen, Hordaland Chiptuning, Design Studio AS, Espeland Rekvisitasenter, MECA Askøy, 59 North Wheels, Ingeniørfirmaet R. Torgersen AS, Bergen Rørteknikk AS, PSW Power & Automation, Samsonas Norway, Westlake Motorsport Tires Norway, Inst. Håkon Olsen AS, Promotions AS
En spesiell takk til: Mads (bror og mekaniker), Thor-Arne, mamma og pappa

Ørjan Nilsen Drifting på Facebook
Ørjan Nilsen på Instagram

Årets siste Gatebil-festival arrangeres i Sverige på Mantorp Park. Klikk på bildet under for mer info om arrangementet: