Fredric Aasbø er klar for årets Gatebil-festivaler!

Det nærmer seg sesongstart for Gatebil-festivalene, og vi kan med glede fortelle at Team Toyota og Fredric Aasbø kommer tilbake Gatebil Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen denne sommeren! Det er veldig kult for oss  i Gatebil å få Aasbø til festivlene, men også veldig tøft for publikum som skal få oppleve en av verdens råeste driftere på banen.

Bilen er den samme som i fjor, men i år med ny look og Icom som sponsor.

Icom’s første samarbeid med Fredric Aasbø, tidligere verdensmester i  drifting, endte med to seire i Kina i 2016. I år styrker VHF Group samarbeidet ytterligere, og går inn som tittelsponsor i Aasbø’s satsing i Europa, i partnerskap med Toyota Norge.

Aasbø har en hektisk sesong med konkurranser i USA, men lover å ha alt klart til arrangementene i Skandinavia:

– I USA har vi brukt Icom radioutstyr i over fem år, og aldri hatt et eneste feilslag. Jeg er helt avhengig av å ha min teamsjef og mekanikere på øret til enhver tid, og den gode kommunikasjonen i teamet er en direkte årsak til at vi vant verdensmesterskapet i drifting i 2015. Jeg er heldig som har dyktige folk og bra utstyr rundt meg, og jeg gleder meg til å bli kjent med mange nye ansikter denne sommeren!”

–  Jeg gleder meg helt vanvittig til denne sommeren!”, sier Fredric. “Sammen med VHF Group og Toyota gjør vi en storsatsing på Gatebil-treffene i Norge og i Sverige, der til sammen over 60.000 mennesker deltar på Nordens største bilfestivaler. Dette blir gøy.

– Ett av mange høydepunkter for årets Gatebil-sesong for Aasbø er helt klart å delta i “Super 3”. Teamet hans med Ola Jæger og Tor-Anders ringnes vant i fjor. Hvem Aasbø planlegger å kjøre med i år skal vi snart få vite. (artikkelen oppdateres)

 ICOM TOYOTA 86-X SPECS:
Bil: Toyota GT86
Motor: Toyota 2JZ-GTE turbocharged 3400 ccm six cylinder engine
Motor spesifikasjoner: BorgWarner 9180 turbo, BC stroker kit, MaxxECU electronics
Effekt: 900+ hp and 1300 nm
Drivlinje: ACT triple disc clutch and G-Force GSR NASCAR transmission
Vekt: 1245 kg (2740 lbs)
Dekk: 245/40-17 (front) and 275/40-18 (rear) Nexen N’fera SUR4 (R compound)

Få også med deg Aasbø sin satsing i Formula Drift i Orlando Speedworld 28-29.april.
Fredric og hans amerikanske team Papadakis Racing lanserte nye løpsbil (Rockstar Energy Drink Nexen Tire Toyota Corolla iM) i Long Beach, California i slutten av mars. Etter en sterk femteplass i åpningsløpet er teamet nå klare for runde 2 på Orlando Speedworld, der målet er å forsvare seieren fra 2016.
Live sending av runde 2 kan følges HER .

Norske sendetider:
Fredag:
Kvalifisering: 17:45

Lørdag:
Top 32: 19:15
Top 16: 23:30

Gatebil ønsker Ola Jæger og Fredric Aasbø masse lykke til denne helgen i Orlando!