FULL TRØKK I TIME ATTACK

Tekst: June Elise Marlén

Robin Jonasson sikret seg pole position før morgendagens Extreme race, etter at han, relativt kontrollert, sikret seg bestetid i dagens Time Attack.

Allerede etter tredje runde markerte Jonasson seg med en rundetid på 1:24.48, en tid som skulle bli svært vanskelig å slå for de andre sjåførene. Jonasson kjørte kort tid etter inn i depot, og aventet for å se an trusselen fra de andre bilene.

Kai Roger Bakken ble aldri noen reell trussel for Jonasson, men rakk å sette nest beste rundetid (1:25.09) før han ble stående parkert i Angsten sammen med Marcelo Garcia. Dette gjorde det vanskelig for de andre bilene å dra på skikkelig og markere seg mot Jonasson. Det var ingen sammenstøt involvert.
– Jeg får ikke noe flyt, uttalte Bakken.
– Jeg vet kke hvorfor. Rart!

Foto: Yngvar Brekke. Kai Roger Bakken klarte å sette nest beste rundetid på en ellers dårlig dag.

Heller ikke Marcelo Garcia har noen forklaring på hvorfor bilen hans bare stoppet.
– Det er bare å prøve igjen. Bilen går bra, så det skal være muligheter, sier Garcia.

Tredje beste rundetid (1:25.73) tok Vidar Frogner, som endelig ser ut til å ha fått orden på sin Porsche 993 GT2.  Vidar hadde beste rundetid under treningen tidligere på dagen, og dro på godt for å markere seg i feltet.
– Det går enda fortere hvis jeg bare finner riktig spor, sier Vidar, som fortsatt jobber med innkjøring av bilen etter gjentakende motorproblemer tidligere i sesongen.

Foto: Yngvar Brekke. Vidar Frogner drar på nedover langstrekka.

På henholdsvis fjerde, femte og sjette plass finner vi Yves Meyer (1:26.04), Trond Garberg (1:26.78) og Torger Johansen (1:27.48).

Garberg, i sin Öhlins-sponsede Lamborghini Huracan, var ikke fornøyd med en bestetid på over to sekunder mer enn Jonasson.
– Jeg håper vi kan få ned tiden med i hvert fall ett sekund, helst to, sier Garberg.
– Det kan bare bli bedre!

Foto: Yngvar Brekke. Trond Garberg i ferd med å bli forbikjørt av Robin Jonasson.

Enda bedre blir det garantert, når bilene stiller til start i morgendagens Race 5, som går klokken 14.00.