GATEBIL CARS – Joachim Haugenes sin Toyota GT86-X

Navn: Joachim Haugenes
Bil: Toyota GT86-X med en 3.4 liters 2JZ motor som yter rundt 1000 hk og 1500 nm.

  • G-force 101A girkasse
  • Winters quickchange diff
  • RS-R Coilovers
  • WP-Pro brakes
  • Maxxecu motorstyring
  • HGK og rocket bunny skjermbreddere

Hvorfor valgte du denne bilen?

– Dette er jo Fredric Aasbø sin tidligere løpsbil i europa. denne har jeg hatt lyst på helt siden den ble først vist i 2012. Denne bilen viste jeg at var konkuransedyktig og utprøvd, og det var viktig for meg når jeg skulle kjøpe bil. I tillegg så elsker jeg utseende til Toyota GT86!

Hva har vært det mest utfordrende med denne bilen?

– Det mest utfordrende har nok vært å tilpasse seg denne bilen. den kan ikke sammenlignes med bilen jeg hadde før denne. den har mer effekt og en mer aggresiv motor, en mer aggresiv styring og mye mer grep bare for å nevne noe.

Fortell historien til denne bilen siden du fikk den.  

– Bilen ble kjøpt i august 2020. allerede 2 uker etterpå skulle jeg prøve bilen for første gang på toyota trackay og gatebil august som var samme helga. Vi deltok på breisladden på lørdagen og kvalifiserte som nr 4, noe som var veldig gøy i helt ny bil! I 2021 klarte vi også å dra i land en 3 plass på NDC runde 2, og en 3 plass på gatebil super3 konkurransen.

Hva på bilen har du jobbet med før den kommende sesongen?

– I vinter gjør vi ganske mye med bilen. Vi har oppgradert bakstilling til winters quickchange diff og erstattet den orginale bensintanken med en radium fuel cell. motor har vært til overhaling hos jonus racing. Girkasse har vært til overhaling hos Drivlinje & racing spesialisten. Hurtigruta carglass har satt i ny frontrute. Sam eyde videregående skole har lakkert motorrom og bagasjerom og skiftet en kanal etter krasj i 2021. og hele bilen blir gått over for å se etter defekter/løse bolter.

Hva har vært din største prestasjon i løp?

– Det må vell kanskje være 3 plassen i NDC runde 2 i 2021 foreløpig. men 3 plassen i super3 i 2021 står også veldig høyt!

Hva betyr Gatebil for deg? 

– Gatebil har gjennom hele min karriere betydd veldig mye. Jeg startet med drifting bare for gøy, uten sponsorer og uten noen kunskap om bil generelt. Miljøet på Gatebil har lært meg utrolig mye om bil generelt, og på grunn av at alle hjelper alle så har det aldri vært et tema å gi opp når vi har problemer heller.

Hvem har vært den største støtten for deg?

– Både familie, samboer og venner har vært med meg fra første sekund, og de er alle fremdeles med den dag i dag. Uten dem hadde ingen ting av dette vært mulig.

 

Hva er planen din for 2022 sesongen? 

– I 2022 er planen å kjøre alle 5 gatebil treffene på mantorp, rudskogen og våler. her skal vi delta på GDS, Super3 og breisladd konkuransene. Vi skal også kjøre NDC Pro nå i 2022.

Instagram: @joachimhaugenes
Facebook: tvedestranddriftingteam
Bilder: Gatebil, @wennevoldphotography , Joachim Haugenes privat arkiv.

Med denne artikkelen fortsetter vi en serie med artikler for å introdusere mer av sjåfører og bilene som er i Gatebil-miljøet. Vi kaller dette Gatebil CARS. Følg med!

Kjenner du noen som kjører på Gatebil og det bør skrives om i disse artiklene – gi oss beskjed ved å skrive en mail med kontaktdetaljer til sjåføren og litt info om sjåføren og bilen til kristiana@gatebil.com

@Kristiana