Gatebilfotograf: Alen Demirovic

Han fikk sitt første kamera i 2017, men har allerede rukket bli en av våre mest brukte fotografer på Gatebil events. Bak copyright ADphooto skjuler det seg en mann med en drøm om en dag å kunne leve av bilfotografering.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Kan du fortelle litt om hvem du er og når du begynte å fotografere?

– Ja, jeg er 28 år gammel, opprinnelig fra ei lita bygd i Sogn og Fjordane, men flyttet til Oslo i 2017. Mitt første kamera kjøpte jeg på Finn.no for 1.500 kroner på slutten av sommeren 2017, et Nikon D3100, og siden har jeg bare fokusert på å lære og kjøpe inn riktig utstyr. Og så har jeg hatt en del gode mentorer på disse tre årene, som også skal nevnes, Gisle, Samuel og Egil.

Hva er ditt forhold til Gatebil, og når var du for første gang på en festival?

– Jeg var på Gatebil for første gang i 2012, det året Mad Mike var der med sin RX7, og jeg ble­ rett og slett bitt av basillen. Jeg bodde da på partycampen, hvor ordet «sove» slett ikke fantes, så det ble en slitsom tur, men som likevel ga mersmak, forteller Alen.

– I 2018 søkte jeg meg inn som pressefotograf på Gatebil-treffet i juni, og med det begynte en reise som har vært helt fantastisk. Læringskurven har også vært ganske bratt, vil jeg si, og det har vel bare gått én vei, nemlig rett opp! Siden har jeg kommet tilbake hvert år, med kamera, godt humør og min store bilinteresse.

Hvor kommer bilinteressen fra?

– Jeg har vært interessert i bil helt siden jeg var liten, og har alltid vært i et eller annet bilmiljø. Som regel har jeg bare sklidd inn og hatt det som plommen i egget. Jeg vil nok si at jeg er over gjennomsnittet bilinteressert. Det er noe med formene på en bil som gjør meg nysgjerrig.

Har du noen faste sjåfører eller team du tar bilder for?

– Ja, det var vel på Mantorp i 2018 at jeg fikk tilbud av Thomas Borgenholt om jeg kunne tenke meg å være fast fotograf for Buldre-teamet. Det takket jeg ja til, og så har det bare blitt mer og mer moro etter hvert som jeg har blitt kjent med enda fler i teamet, sier han.

– Jeg er fotograferer også en del for Elnes motorsport.

Hva er det som er så fascinerende med bilfoto?

– Hva er det som ikke er fascinerende med bilfoto? For det første er det en gylden mulighet til å komme litt nærmere inn på dyre og eksotiske biler som man ellers bare ser på Finn.no. Dessuten er jo mulighetene store om man vil satse videre. Bransjen har vokst og etterspørselen etter gode bilfotografer blir bare større.

SE ALENS EGNE FAVORITTBILDER:

Fotograferer du andre ting enn biler?

– I all hovedsak er jeg motorsportfotograf, men i det siste har jeg begynt så smått med andre ting, alt fra produktfoto til bryllup og portrett.

Hva er forskjellen på å fotografere stillbilder av bil og actionbilder fra banen?

– Den største forskjellen er at med stillbilder så har man god tid med tanke på lyssetting og hvordan man ønsker at bildet skal se ut, mens actionbilder fra banen, hvor alt går ganske kjapt, krever at man virkelig følger med og er på hugget, forklarer Alen.

Actionbilde kontra stillbilde:

– En annen ting jeg liker med motorsport er lukta og adrenalinet som herjer i kroppen, og så lyden, selvsagt.

Hva er ditt mål som fotograf?

– Å konstant utvikle meg, lære meg nye ting og nye måter. Drømmen er jo å kunne leve av det en dag.

Her kan du følge ADphooto på sosiale medier:

ADphooto på Facebook

ADphooto på Instagram

ALENS FOTOUTSTYR:

Nikon D810

Nikkor 70-200 mm. f/2.8 mark II

Nikkor 35 mm. f/1.8

+ Låner også andre objektiv av fotograf Thomas Dahl Tveter

HAN ØNSKER SEG:

Nikkor 24-70 f/2.8

Takk til alle samarbeidspartnere: Elnes motorsport, Buldre racingteam, Lillestrøm dekksenter, JA Bil AS, Innlandet profilering og chiptunung, Filmteam.

– – – – – –