Gatebilfotograf: Christoffer Johansson

Han er der det skjer, om det er på banen, i depot, på partycamp eller After Track, vår faste Gatebil-fotograf Christoffer «Coffe» Johansson har skildret Gatebil gjennom bilder i over 10 år!

Tekst: June Elise M. Sørensen

Kan du fortelle litt om hvem du er og hvorfor du begynte å fotografere?

– Så klart! Jeg er 35 år og kommer fra Trollhättan i Sverige. Jeg har alltid hatt stor interesse for både bil og foto, så da jeg begynte å fotografere mer seriøst i 2004, falt det seg naturlig å kombinere de to og satse på bilfoto.

Har du alltid vært bilinteressert?

– Ja, jeg har alltid syntes det har vært gøy med biler, helt siden jeg var et barn. Da jeg var yngre var jo det aller morsomste trimmede og ombygde biler, men etter hvert som jeg har blitt eldre så har interessen dreiet mer mot originale sportsbiler som Porsche og Lamborghini, sier Christoffer.

– Jeg har faktisk også studert motorelektronikk, og har jobbet både på SAAB og Volvo.

Hvordan kom du inn i bilmiljøet?

– Det begynte med at jeg var med å arrangere streetrace og var moderator på et forum for bilinteresserte i Sverige. Der besøkte vi mange forskjellige bilmesser og -events, blant annet Gatebil, og det var også sånn jeg kom inn i Gatebil-miljøet.

Hva er ditt forhold til Gatebil og når var du for første gang på en festival?

– Jeg var på Gatebil for første gang i 2003 eller 2004. I 2008 begynte jeg å lage reportasjer i Sverige og Danmark for Gatebil Magazine, forteller han.

– Men det var først i 2010 at jeg begynte å fotografere for Gatebil på festivaler. Det er kjempegøy å se de ekstreme byggene folk kommer og kjører med, men det aller beste med Gatebil er definitivt alle de fantastiske menneskene som man blir kjent med.

Hva er det som er så fascinerende med bilfoto?

– Det beste er at det lar meg kombinere to av mine største interesser, biler og fotografering.

SE COFFES EGNE FAVORITTBILDER:

Fotograferer du andre ting enn biler?

– Jeg fotograferer alt mulig. Mennesker er veldig morsomt å fotografere, men det er definitivt biler jeg fotograferer mest, ettersom jeg jobber med det til daglig. Jeg jobber på Bilfoto i Sverige, hvor en stor del av jobben går ut på å ta bilder til bilannonser. I vinter var planen å begynne å fotografere mer bryllup, men med tanke på Covid så har de planene blitt lagt på is inntil videre.

Hva er forskjellen på å fotografere stillbilder av bil og actionbilder fra banen?

– Når man fotograferer stillbilder er jo fordelen at man har mulighet til å bestemme alle deler av bildet selv, og man kan planlegge veldig mye mer. Når man tar actionbilder må man ta noen sjanser og håpe bilene kjører på den måten man ser for seg.

Hva er dit mål som fotograf?

– Når jeg fotograferer på Gatebil så er målet mitt å ikke bare fotografere bilene, men å også formidle følelsen det er å være på Gatebil og den gode stemningen som alltid er der.

Her kan du følge Coffe på sosiale medier:

Facebook

Instagram

COFFES FOTOUTSTYR:

Canon EOS RP

Canon 7D MKII

Canon RF 35/1,8 Macro IS STM

Canon EF 70-200/4,0 L USM

Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM

Canon EF 50 mm. f/1,8 II

HAN ØNSKER SEG:

Canon RF 24-70/2,8 L IS USM

– – – – – –