Rapport og resultater fra Gatebil Drift Series 2017 Runde 1.

På årets første Gatebil-festival siste helg i mai var det premiere for Gatebil Drift Series, som også var runde 1 i NM i drifting! 58 biler stilte til start og best av alle var Kim Søndegaard som slo BDT team-kompis Christian Bakkerud i finalen. Her er en oppsummering av løpet og komplett top 32 resultatliste med poeng.

Mange deltakerne sjekket inn allerede onsdag ettermiddag og fikk gjennomført teknisk kontroll av bilen. 70 deltakere (29 svenske og 41 norske) var påmeldt til løpet, men mange klarte ikke å få sine biler klare etter oppgraderinger i vinter, så totalt deltok 58 førere.

TRENING OG KVALIFISERING
Torsdag ble det kjørt trening og kvalifisering. Gatebil Drift Serie sine tre dommere (Arnfinn Sundin fra Norge, Mattias Jönsson fra Sverige og Ryan Lanteigne fra Canada) hadde satt en linje som mange deltakere syntes var litt vanskelig. Spesielt hadde flere problemer med å få til overgangen fra første utvendig sone til indre clipping points slik dommerne hadde ønsket de skulle gjøre. Mange av de svenske førerne hadde heller aldri kjørt på Vålerbanen.

Men det var allikevel en Svensk fører som vant kvalifiseringen torsdag kveld – Mikael Johansson i Volvo 240 med 74 poeng. En noe lav poengsum som gjengspeilet både den vanskelige linjen og at dommerne var strenge, pluss at dette var første gang for mange bak rettet i driftingbilen i 2017.

TOP 32 OG TOP 16
Fredag ettermiddag ble det kjørt top 32 med 16 norske og 16 svenske førere. De aller fleste favorittene hadde klart seg mellom kvalifiseringen, og det lå an til mange bra dueller.

Topp 32 ble gjennomført uten noen større hendelser, men var preget av litt “nølende” kjøring fra mange, som forsøke å komme seg trygt videre til topp 16 uten å ta større sjanser enn nødvendig.

I top 16 var det derimot langt mer som skjedde. Allerede på varmup kjørte en av favorittene ut av banen og ødela bilen. Vinner av kvalet Mikael Johansson havnet også langt ut i sendfella i første sving, og i duellen mellom Robin Asaker og Jens Stark Junttila kjørte Junttila i betongveggen og ødela bilen. Han vant allikevel duellen, men fikk ikke bilen klar til top 8.

Til slutt var det fjorårets nummer 2 i NM Odd-Helge Helstad som vant kampen om 3. plass mot svenske Victor Joensuu, og Kim Søndegaard slo 2016 NM-vinner Christian Bakkerud i finalen.

GDS R2 PÅ MANTORP
Neste løp i Gatebil Drift series kjøres på Gatebil Mantorp Park i Sverige 16-18 juni (GDS er torsdag til lørdag), men allerede onsdag formiddag den 14 juni kan deltakere sjekke inn og ha teknisk på bilene. Trening starter torsdag morgen kl. 10:00.

Både NM og SM i drifting inngår i løpet, og tilsammen er nesten 90 førere påmeldt.

LINK: Les mer om Gatebil på Mantorp Park

RESULTATET GATEBIL DRIFT SERIES R1
1: Kim Søndegaard 105p
2: Christian Bakkerud 93p
3: Odd-Helge Helstad 89p
4: Victor Joensuu 73p
5: Mikael Johansson 70p
6: Jens Stark Junttila 57p

LINK: Se komplett resultatliste i pdf her.